outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 281 gæster og ingen medlemmer online

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur West Highland Way del 2

Vi fortsætter vores vandretur på West Highland Way fra Kingshouse til målet i Fort William. Vi har stadig spændende etaper at glæde os til. WHW viser sig nu for sin pæne side vejrmæssigt, og landskabet er skotsk og smukt.

vandretur i skotland paa west highland way

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur på West Highland Way del 1

Endelig, endelig kom dagen, hvor vi skulle afsted at vandre West Highland Way. Der var lagt op til en ambitiøs dag, hvor vi ud over flyturen til Edinburgh skulle videre med bus til Glasgow og derfra med tog til startbyen Milngavie, og herfra skulle vi vandre 19 km til Drymen. Vi er i gang med West Highland Way.

vandretur paa west highland way

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

West Highland Way

Efter flere år med Laplandsture stod en vandretur på West Highland Way på programmet i foråret 2016. Min kæreste Helle og jeg havde en en fantastisk tur, som vi vil anbefale til alle og enhver. I artiklen her kan du læse om vores planlægning, vandreturen og dens højdepunkter. vandretur west highland way

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur i Island 

Vandretur i Island med mange oplevelser. Vi tager dagsture ud i naturen og ser vulkaner, Geysere og overvældende islandsk natur. Se med og få måske inspiration til din næste vandretur på Island.

island og geografi out

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Montenegro - de sorte bjerges land

For nogle år siden hørte jeg en dokumentarudsendelse i radioen om Montenegro, og hvordan dets bjerge havde været med til at forme landets historie, ved at give det udpræget selvstændighed under det meste af den Osmaniske besættelse, og hvordan Titos partisaner havde hovedkvarter i Dumitor området, det mest kendte bjergområde i landet. Fortælleren drog paraleller mellem Montenegros sorte bjerge og alperne. De højeste bjerge skulle være lige så imponerende som vesteuropas højeste.

Siden jeg hørte den udsendelse har jeg ofte tænkt på at det da kunne være spændende rent faktisk at får gjort noget ved det og selv at komme ned og se de der sorte bjerge, og samtidig ville det være noget et nyt og spændende land at besøge. Men i sidste ende var det da jeg så Ruby rejser var begyndt med organiserede ture der ned at jeg fik taget mig sammen for at komme der ned inden alle andre fik samme ide :)

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Vandretur Canyonlands USA

Canyonlands, Island in the sky bil- og vandretur

Alle kender Grand Canyon, mange Zion og Bryce Canyon, men har I hørt om Canyonlands? Canyonlands ligger i Utah, nord for de andre canyons og selvom den ikke er så kendt som sine søstre er den bestemt en tur værd hvis man kommer forbi. Det er endvidere ikke helt usandsynligt at få en back country permit ved fremmøde og man skal ikke være supermand for at gå en tur ned i kløfterne.
Turen dertil
Canyonlands ligger i det sydøstlige Utah og man skal have en bil for at komme dertil. For at komme til "Island in the sky" er den nærmeste hovedvej 191 og den nærmeste by er Moab, hvor der er mange moteller, hoteller, butikker, restauranter mv. Moab ligger øst for afkørslen til Island in the sky - som er tydeligt afmærket.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur i Lake District - Nordengland

Adrenalinen pumper og hjertet hamrer stadig derudad på trods af cigarettens dulmende effekt. Har lige overvundet mig selv ved at krydse en 2-3 meter lang og kun 20 cm bred, glat og fedtet afsats. Kigger på, at de sidste fra gruppen kommer over.

Mark står klar med reb og en hjålpende hånd, og det er nødvendigt, for der er kun glat klippevæg at støtte sig opad til venstre, men frit fald ned langs bjergsiden til højre! Slukker min cigaret, propper skoddet i lommen og kigger opad Sharp Edge.

Med denne hurdle overstået, er vejen mod toppen af Blencathra fri, og jeg begiver mig af sted.
LakeDistrict out

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Arctic Circle Trail

Kimen til ideen om at gå Arctic Circle Trail (ACT) blev sået i foråret 2012. Jeg var flyttet til Nuuk for at arbejde et halvt år, og samtidigt også opleve den grønlandske natur. Nu havde jeg læst en smule om ACT inden, og tænkte at den skulle da prøves nu, hvor jeg var deroppe alligevel. Men jeg endte med at udnytte mulighederne i Nuuk-området i stedet for. Ud over weekendturene rundt om Lille og Store Malene tog et par kolleger og jeg ind i bunden af Nuuk Fjorden og gik fra Kapissillit til bunden af Ameraliken og ind i Austmannadalen. En fantastisk tur og den grønlandske natur fik for alvor fat mig. Når man har fået en ide men ikke ført den ud i livet, kan den nage som en sten i skoen – og det gjorde ACT. Ruten er nemt tilgængelig: Fly fra København til Kangerlussuaq, ud af døren i lufthavnsbygningen og så er man på ruten; nemt og ligetil. Personligt har jeg tidligere syntes at Grønland var meget langt væk – både fysisk og mentalt. Hvordan var landet? Hvordan var naturen? Hvad har man brug for af udstyr for at kunne klare sig? Derfor har det tidligere ikke rigtigt været en overvejelse at forlægge nogle af sine vandreture derop. Men efter at have boet deroppe forsvandt den mentale afstand. Pludseligt lå Grønland meget tæt på og var tilgængeligt – Dog var den fysiske afstand stadigt den samme her fra hjemmet i Danmark, men det er heldigvis den nemmeste forhindring at passere. Da jeg skulle til kongres i Nuuk i starten af september 2013, så jeg mit snit til at få stenen ud.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandring i Peru

Tur i Peru i sommeren 2007 satte jeg for første gang mine fødder på det sydamerikanske kontinent. Rejsen havde været lang og startede med nogle livagtige billeder af de berømte Andesbjerge for mit indre øje. Med vilde gletchere, imponerende toppe og indiansk folklore i afsides farverige landsbyer, hvor der spilledes fortryllende panfløjtemusik. Andesbjergene. Smag blot på ordet! Det klinger af noget eventyrligt. Forestillingen endte med at blive til en plan.

 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv

Isle of Arran, Skotland - Øen rundt

Arran er en mini-udgave af naturen i resten af Skotland! Øen har både bjerge, sandstrand, klippekyst, skov og åbne vidder. Og selvfølgelig whisky-distilleri, bryggeri og diverse andre lokale fødevareproducenter. Restauranterne og ”bylivet” er koncentreret i Brodick på østkysten.

Rundt på øen

Øen er perfekt til en 3-4 dages tur, alt efter om man f.eks. også vil vandre lidt i bjergene.
Som resten af Skotland, så er der ikke cykelstier/baner uden for byerne, og der er ikke rigtig nogen biveje på øen. Så man må køre sammen med resten af trafikken på vejene. Generelt er det dog ikke noget problem. Skotterne kører meget hensynsfuldt og holder altid god afstand ved overhalinger. Har aldrig oplevet problemer. MEN bruger cykelhjelm og evt. refleksvest.

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr
OutdoorProLogo OutRoedovre stor friliv.dk rabat tentsile connect
Vandregrej stor FNE Outdoor BannerAlphastore tentsile
Kungsleden Abisko Kebnekaise SingleCover UrbanOutdoor

 Guide til Kebnekaise

outsite medlemskab

Sponsorer

Klatregrej stor Fjeld-og-fritid vandfilter net

 

outsite vandre og friluftsliv

Bliv sponsor på Outsite.org

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk STMNy ab camping og outdoor udstyr
Primus Yeti Tentipi Lifestraw2
All Out GrowersCup logo

The Good Karma

Calazo
ImmelnPartner AnnonceSuunto Odex WXWileyx 2
  CasioProTrek   ExpedAnnonce   AclimaAnnonce  

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2017 - Betingelser - Kontakt os  - Foreningen Outsite 

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Alle artikler, tests osv. er ikke økonomisk støttet men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.