outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Del 4 og 5 af Kungsleden guidens 6 afsnit er nu udgivet. Først det nærmest hemmelige og vilde del imellem Jäkkvik og Kvikkjokk. Herefter den meget mere brugte del imellem Kvikkjokk og Saltoluokta. Herefter busturen til Vakkotavare.

Kungsleden guide

Kungsleden del 4

Jäkkvik er en lidt større by, da den ligger ved Riksväg 95 (Silvervägen), som går til Norge og Bodø, fra Skellefteå. Her er busstation, benzinstation og busstation et og samme sted. Kungsleden starter lige nord for byen, hvor den via en lille ro selv og en lidt større betalings bådled, bugter sig nordpå via skove og højfjelde. Nok den sværeste del af Kungsleden med hensyn til vandreerfaring og moral, da det ikke er alle steder man kan telte og man skal kunne disponere sin proviant og sin indsats rigtigt. De lange skovstrækninger kan føles lidt indelukkede.

IMG 0013

Kungsleden del 5

Man ender med en betalingsbåd til Kvikkjokk og fjeldstationen, hvor man er tilbage på en mere benyttet del af Kungsleden og STF igen har hytter og fjeldstationer. Der dog stadig nogle skovstrækninger og man kommer ind igennem Sarek Nationalpark og bjørneland. Man belønnes dog med det ikoniske bjerg Skierfe og en vældig smuk udsigt over Rapadalen. Igen er der flere bådsektioner, hvor man dog kan ro selv, med respekt for vejret og sin egen energi. Man kan også betale de rimelige bådgebyrer, som der er på denne del, og komme hurtigt over og videre.

IMG 1802

Videoen om del 5

 

I Saltoluokta er der igen en fjeldstation, her skal man med båd og bus, for at komme på Kungsledens nordlige og sidste sektion.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.