outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Guidede vandreture, er det en god idé?

Man kan vel lige så godt lave sin egen tur og spare de penge man betaler for guidning - også selvom for eksempel Outsites ture er meget billige?

Det kan man sagtens, altså selv lave sine ture, men der er dog åbenlyse fordele ved de guidede ture! For eksempel kan man høste gode råd om grej, og tips og tricks både hvis man er ny i friluftsliv og ofte også når man er mere erfaren. Det er nemlig ikke kun nybegyndere der deltager på de guidede ture. De guidede ture har oftest en god blanding af nye og erfarne deltagere, hvilket byder på gode muligheder for erfaringsudveksling.

De fleste af os har en travl hverdag med en masse gøremål, og derfor kan det være rart at slippe for en masse planlægningsarbejde, med at finde nogle at arrangere turen med, finde et godt sted for turen og ikke mindst en god og spændende rute, finde køreplaner og tjekke tider på tog, fly og busser hvis ikke man køre i bil til og fra destignationen. Men kører man selv i bil til området skal man alligevel finde egnet startsted med parkeringsmulighed.

Ofte bliver disse 'selvlavede' ture nogle strækninger ad en markeret sti i Danmark eller ad strækninger på nogle af de svenske eller norske ruter enten i lavlandet eller på fjeldet. I grønland, som står højt på de fleste friluftsfolks ønskelister er man ofte henvist til markerede ruter som ATC (Arctic Cirkle Trail). I Lapland er det ofte Kungsleden der står for skud. Vælger man at vandre længere sydpå i Sverige er det måske en af de mange markerede ruter der vælges og så videre.
Ofte ender man med at vende tilbage til samme rute eller område fordi det er 'besværligt og tidskrævende' at skulle finde på noget nyt

Alle disse markerede og kendte ruter er flotte og har deres charme, men selvom du kan finde beskrivelser på nettet og i brochurer, skal du alligevel planlægge en masse selv! For mange er planlægningen en naturlig del af turen og mange føler at de allerede er startet på turen under planlægningsfasen, men den fase behøver ikke at være 'tabt' fordi man vælger at lade en guide foretage alt det 'besværlige' og tidskrævende. Deltager man i ture arrangeret af for eksempel Outsite har man ofte en stor del medbestemmelse, men guiden har typisk lagt område og rute et sted han eller hun selv brænder for, og har stor kendskab til og erfaring i at lede grupper i. Derfor får man typisk en masse mere ud af en guidet tur end man ville få ud af selv at arrangere en, i hvert fald hvis man ikke har så megen erfaring.

Begynderen eller den mindre erfarne kan ofte høste stor erfaring på en guidet tur. Erfaring der kan komme til gavn på senere selvarrangerede ture.

Når du vælger en guidet tur er guiden eksperten og har for det meste meget stor erfaring ikke kun med at lede grupper på tur, men også i det specifikke område og den rute der vælges. Og, dette vil oftest være ruter du aldrig ville finde på selv. Det vil være ruter guiden har specielt kendskab til og mange gange er de ikke afmærket i terrænet, men går på kryds og tværs for at ramme de flotte spots guiden har været mange ture om at finde, og som han eller hun gerne vil vise dig som deltager på turen.

GuidetTurSamtidig slipper du for at bøvle med en masse logistik. Du får rejsebeskrivelserne af guiden sammen med rejseplaner for tog, fly og bus og eventuel helikoptertransport og guiden hjælper med al det praktiske så du blot skal nyde din ferie eller dine fridage på en hyggelig tur med gode oplevelser.

Du slipper også for selv at gennemtænke pakkelister idet du får tilsendt eksempler herpå og måske en masse andet nyttigt informationsmateriale.

Selvfølgelig er alle disse ting også noget mange nødigt vil undvære som en del af turen ligesom der også er folk der ikke ynder at rejse i grupper eller have nogen som helst form for styring før og under turen. Har man det sådan skal man naturligvis arrangere og udføre sine egne ture og holde sig fra guidede fællesture.

På den anden side byder de guidede gruppeture også på en anden form for hygge i gruppen, man møder nye mennesker og interessefæller og måske finder man én eller flere i gruppen man vil lave selvstændige ture med i fremtiden.

Mange af os der dyrker friluftslivet på længerevarende ture savner ofte følgeskab, og også her kan de guidede ture være en fordel idet man kan komme afsted under trygge forhold også selvom man er alene.

Søger du en tur kan du se alle Outsites guidede og gratis fællesture her!

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.