outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Sommeren 2018 var et utroligt varmt og tørt....... Min mentor på 74 år og jeg har planlagt en mindre vandretur i det Norske, vi vil gå noget af Pilegrimsleden på Gudsbrandsleden.

vandretur Gudsbrandsleden

 

Min mentor blev ramt af en blodprop i 2017 og vil gerne se om hun kunne vandre igen og da vi går nogenlunde samme tempo og vi har det godt sammen, trods alders forskel, jeg er 49 år.....

Jeg er ved at spare op til min næste tur fra Le Pyu ---> Lorders ----> Somport passet ----> Jaco ----> Logrono ---> Santiago de Compostello. Så denne Gudbrandsleden tur vil jeg gerne på, for at se hvordan jeg trives med udstyr på ryggen..... Vi lavet en klar aftale at vi følges og hvis der blev problemer finder vi løsning på det......

Mandag morgen af sted tidligt op til Oslo og derfra til Lillehammer, så er turen godt i gang......
Henkastet siger min Mentor ja forresten jeg har også KOL og har ikke trænet særligt meget med gåture....... Smiler ja så viste jeg at her tager vi det med ro og klart vi må finde andre muligheder på at komme til Trondheim....
Vi havde valgt nogle af de billigste overnatning steder og det var og er ofte gamle hytter med seng og lokum i gården eller i hovedhuset.

Fruen fra Ringebu

Den første dag blev hård for os. Da vi skulle kravle hen over kløfter og nedstigninger på ikke eksisternede stier. Der blev det hvide håndklæde smidt i ringen. Min mentor fandt på løsninger og jeg fulgte med da jeg ikke vil lade hende være i stikken, vi er fælles om denne tur...... Så ned til E6 og tage bus. Mentor var meget træt og opgivende så her fandt hun løsning, hun blaffet Griner tænk en 74 årigt stikker tomle fingeren ud og ja hun kom op ved en tømmer-handle.... Sådan min Mentor. Op igen til fjeldet og finde vores første overnatning ved en Gård Moegård med hindbær og bad i elven......

Nu måtte vi tænke kreativ, jeg vil gerne gå lidt og Mentor havde jeg give ordre på at holde hviledag og hun må tage bus til vores næste overnatning sted Brokeud, samt søge for indkøb....... Jeg gik af sted alene og var glad for at min Mentor ikke skulle igennem disse svære stier...... Jeg kommer til Ringdals gården og et uvejr trak op, så holdte en pause........Men jeg kunne ikke finde Pileledet og måtte vende om og gå via landevejen, der tomlet jeg så og blev kørt til et kryds og værten fra Brokeud hentet mig, det viste sig han var halv døv, så der måtte tales tydeligt og højt........

Dagen efter mod Nordrum Gård en historisk sted, vi vælger at gå væk fra ledet og tage skovvejen, hvor vi kommer til en smuk smuk udsigt. Turen var i et behageligt tempo, dog da vi blev ledt væk fra ledet pga. skov fældning og varmen tog til gik vi ned og tog bussen til Fårvang, hvor værtens svoger hentet os, vi mødte en kvindelig tysker i bussen, vi tilbudte at tage hendes rygsæk med op til Nordrum gard ved at hun købte to øl til os.

Nordum Gaard

Nu skulle vi mod Ringebu hvor vi ved at kirken er et unik sted, op igen og klatrer igennem fjelde, igennem lavsskov, da vi kom ned til beboelse, var vores vanddunke tomme, så ved en have sidder en ældre herre i skyggen, vi spørger om vi må få lidt vand, han invitere os en i haven og bænken stod der til os pilgrimsvandre. Han hentet sin kone og hun kom med hjemmelavet saft og vi fik historien om deres liv i fjeldet, hvad de får tiden til at gå med og hvor meget de sætter pris på de små ting i hverdagen, blandt andet har de flere Norske gårdhunde, fugleliv og tamme musvitter de kan håndfoder, jeg fik selv æren af at opleve. Fruen kommer ud med nogle ældre postkort af Ringebu kirke og ønsker os en forsat god tur.

Dagen er lørdag og vores næste tur er ikke så lang, ind til Ringebu by og handle lidt og vente på bus til Dale-Gudsbrands center, men igen var Mentor fiks, mens jeg var på toilet havde hun sørget for lift til døren....... Smiler veltrængt dag med afslapning. Vi sad og spise og der kom Ali fra Østrig, han har gået fra Nord Kap og går via de sydlige punkter imod Cap Town. Han er så indspirende og imødekommende, vi følger hans vandretur via Facebook.

Vi skulle kun til Sygard gard og Ali fortalte os vi skulle forblive på vejen da vejene på fjeldet var svære at færdes i. Vi ankom til denne Gård som har et Pilgrims loft fra omkring 1300 tallet og her fik vi vores egen hus med nyt bad og køkkenet.
Dagen efter havde jeg en øv dag men vi skulle til Varphaugen og gik lidt og tog bussen til en camping og fik en hytte.

Vi kom nogenlunde tidligt af sted op til udsigten det var en smuk tur og igen hatten af for min Mentors gang. Ned skulle vi også og fik langs elven mod Otta, vi køber togbilletter til Hjertkinn og derfra til Trondheim. Vi vil med bus til Jørudgard, det er en opbygget filmkullise by, hvor man kan overnatte på Pilgrimsloftet. Igen er vi udfordret, for når man står af bussen kommer man baglæns og der kunne min auerisme hjerne ikke se logikken, for at komme til stedet må man gå længere baglæns, der var min Mentor min redning og fik hjælp ved at finde nogen lokale, tak Mentor. Vi fik vores eget rum med en seng der svare til en størrelse 140 cm. Byen er specielt og badet foregår i elven eller ved en vandpost.

Joerundgard Middelalder center

Nu er vi ved Gudbrandsdalen og her viste vi begge det kommer vi ikke over og må tage det offentlige til Hjertkinn, hvor vi kan overnatte på denne Gard som er 13`generation og her oppe er det køleligt og luften så ren. Vi fik kun set lidt af dette men vi vil ikke have været foruden det.

Toget gik mod Trondheim hvor vi fik fik overnatning på et AirBNB og kom til Katedralen dagen før Sct. Olaf's dag, som bliver fejret med fest og Pilgrimsmesser. Hvor heldig kan vi lige være....
Vi afsluttet med nadver hvor den Norske Biskop velsignet os.
Vores ellers planlagte tur måtte vi ændre til Mentors og mit helbred, så mindre vandreture og dog finde de sjove billige overnatnings steder, samt vi må springe noget over.

Trondheim Katedralen

Vores tur blev til en historisk turistvandretur. Vi fik oplevet noget af det smukkeste Norge, hvor elvene og vandløb var tørlagte, vores udfordringer var varmen og økonomien, en overnatning koster snildt 300 norske kr for en meget simple seng.
Vi fik sovet på Lillehammer Vandrehjem, Moegård, Brokerud Nordrum Gård, Ringebu Kirke, Dale-Gudbrands Gard, Sygard Gard, Varphaugen, Jørundgard middelalder center, Hjerkinn, Trondheim

For mig fik jeg meget ud af at rejse med en partner og min Mentor vil jeg ikke have været for uden på denne rejse...... Hun er en sej feigther og ukueligt når hun vandre.... Det handler ikke om hvor langt vi kom, men om hvordan vi begge kunne tilrettelægge og vandre stille..... Tak Grete Andersen.

Næste gang bliver det interrail smiler

Konkurrence

Artiklern er med i vores sommerkonkurrence om vintergrej. Vind gode præmier. Klik på billedet og se hvordan du deltager.

vind outdoorudstyr

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.