outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 364 gæster og et medlem online

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Det her er fortællingen om min solovandretur Trengereid-Gullfjellet-Ulriken-Bergen i Norge denne sommer.. Som det så ud, skulle jeg undvære mine 4 piger i 4 uger i sommerferien, så jeg besluttede at fylde lidt godt på min alenetid.

vandretur ulriken bergen i norge

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

En lyntur til ”Skandinaviens tag”. Min datter Patricia på 17 år ville gerne med mig på tur og bestige et højt fjeld. Dog på den betingelse, at vi ikke ville komme i nærkontakt med ubekvemme ting, som fx sovepose, telt, liggeunderlag og frysetørret mad. Desuden kunne hun højst afsætte tre dage, inklusiv transport, til hele turen!

vandretur til toppen af galdhoepiggen

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Efterårstur til Rondane Nationalpark 2016

Man er altid let at lokke til nye eventyr og på Outsites turledertræf, gik snakken livligt om ture folk havde været på og om nye planer om mulige og umulige ture. På et tidspunkt i løbet af aftenen kom Morten og jeg til at tale om, at det kunne være fedt med en efterårstur, i fx Norge!

Rondane out

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur Prædikestolen i Norge

Prædikestolen i det sydlige Norge giver helt almindelige mennesker mulighed for at komme ud i noget spektakulær fjeldnatur. Kompas og kort er det altid godt at have styr på, men en tur på Prædikestolen kan klares på et par timer uden nogle af delene, bare man følger stien. Vi er en familie på mor, far og to børn på 11 og 13 år, der tog turen til toppen i efterårsferien.

vandretur praedikestolen i norge

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Det var i 1978. Turen gik til Jotunheimen, og startede i Eidsbugarden/Fondsbu til Olavsbu

Turen fra Eidsbugarden til Olavsbu starter ved 1060 moh og stiger støt til 1600 moh og har derefter et par ned- og opstigninger for at ende ved 1439 moh. Turen går gennem det rene stenhelvede (=nøgent højfjeldsterræn), og er beskrevet som en krævende tur, men min kæreste og jeg havde ingen anelse om, hvad der ventede os. Udstyret dengang var tungt som ind i h……. Totalt utrænede som vi var, og komplet uvidende om andet end lidt lejrliv slæbte vi hver 20-25 kg ind i fjeldet.
Læg dertil at jeg var gravid i 9. uge, aldrig havde gået med rygsæk og havde et par helt nye vandrestøvler på. Og havde glemt det vigtigste: maden. Vi troede, at vi kunne proviantere i Eidsbugarden, men havde selvfølgelig ikke undersøgt det på forhånd. Da vi ankom og så priserne, blegnede vi. Vi var studerende begge to, og havde meget få midler.

Det glade vanvid, siger jeg bare!

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Vinterfjeldtur på Gjendesheim

(Artikel fra gamle outsite, skrevet af Ranger)
Som så mange andre her inde på outside.org er jeg vældigt glad for at vandre, især i bjergene. Men vandring i højderne er helt naturligt begrænset til sommersæsonen, med mindre man tager et ganske pænt stykke syd på, og vintervandring herhjemme er ikke altid lige spændende med dårligt vejr og glatte/smattede stier. Derfor har jeg i flere omgange tænkt på at det kunne være spændende at komme ud på en hytte til hytte tur på ski så kan man komme op i fjeldet om vintern og få glæde af sneen i stedet for at gå og døje med den her hjemme.

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

En vinterdag på Lifjell

Mine fødder er for store – alt for store. Sådan er det hver morgen. Kombinationen af varme-hævede fødder fra soveposen og fugtige læderstøvler, der har stået i -1 grads kulde hele natten. Resultatet er givet på forhånd.

Da jeg har fået støvlerne på, kigger jeg rundt i snehulen. Bjarne og Per er også ved at komme i tøjet. Tore og Bjarne er ikke til at se, men lyden af den sydende brænder fortæller, at der snart er morgenmad. Jeg tager strik og handsker på og kravler gennem kuldegraven ud til de andre. Tore og Anders står ved brænderen og er lutter smil.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Jotunheimen - Min sæk og jeg.

Fotoalbum kan ses her: Jotunheimen 2008 (klik på hvert billede for at se dem).

Vi (= 3 outsitere, som ikke kendte hinanden på forhånd) gik 130 km. i 7 dage, gennem Jotunheimen, med tyvestart i Beitostølen, juli 2008.

For mit vedkommende startede det med shock, men til sidst kunne jeg ikke få nok. Første gang Jotunheimers konklusion efter denne tur: Mindre mad, mere tape!!

Rygsækken vejede 19,6 kilo i lufthavnen, uden vand. Og jeg kunne ikke smide noget af vægten til at starte med. Så det blev til: min sæk og jeg på denne tur. 

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Fjeldvandring Myrdal-Aurlandsdalen-Finse

Hermed lidt om min første fjeldvandring i år 2006.

Fra ca. d. 6. - 14. juli. Jeg havde arrangeret en gruppetur i Jotunheimen lidt senere på sommeren, men da jeg godt selv ville have lidt mere fjeld end dette, tog jeg altså først på egen hånd en tur i området Myrdal-Finse-Aurlandsdalen.

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv

Fælles vandretur i Jotunheimen

Mon der i grunden er nogen her på sitet, som tidligere har skrevet en artikel om en gruppetur på fjeldet? Her følger i hvert fald beretningen om en sådan. Turen var en hyttetur og foregik i Jotunheimen. Den fandt sted i perioden 19.-27. juli 2006. Jeg var arrangør og turleder. Forhåbentlig kan oplysningerne anvendes af nogle.

Vi var 11, inkl. mig selv. Vi kendte stort set ikke hinanden i forvejen. Lidt telefon- og mailkorrespondancer om turen samt for nogles vedkommende en træningsweekend ved Silkeborg i april (med sigte på den her beskrevne tur).

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr
OutdoorProLogo OutRoedovre stor friliv.dk rabat tentsile connect
Vandregrej stor FNE Outdoor BannerAlphastore tentsile
Kungsleden Abisko Kebnekaise SingleCover UrbanOutdoor

 Guide til Kebnekaise

outsite medlemskab

Sponsorer

Klatregrej stor Fjeld-og-fritid vandfilter net

 

outsite vandre og friluftsliv

Bliv sponsor på Outsite.org

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk STMNy ab camping og outdoor udstyr
Primus Yeti Tentipi Lifestraw2
All Out GrowersCup logo

The Good Karma

Calazo
ImmelnPartner AnnonceSuunto Odex WXWileyx 2
  CasioProTrek   ExpedAnnonce   AclimaAnnonce  

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2017 - Betingelser - Kontakt os  - Foreningen Outsite 

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Alle artikler, tests osv. er ikke økonomisk støttet men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.