outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Dagsvandretur på Kaløstien d. 29/2

Djursland har en række vandreruter, der ikke er specielt kendte. Det var da heller ikke helt nemt at finde frem til konkret information om dem uden forudgående kendskab. Kommunernes hjemmesider og visitdjursland.dk, kombineret med udinaturen.dk, er gode kilder. Kaløstien er en gåtur på 14 km, der leder folk fra Kalø Slotsruin til Ryomgård gennem plantager, marker, ad landeveje og engområder. Skiltningen er ikke helt tilstrækkelig, men med GPX-data fra udinaturen farer man ikke vild.

vandretur paa kaloestien djursland

Turen

Vi startede turen fra Kalø 13:30 (Bus 123 fra Aarhus går direkte til slotsruinen). Vi var kommet lidt sent af sted, da dagens stormvejr indgød lidt ubeslutsomhed. Først går turen gennem Ringelmose Skov ad grusvej. Man kommer så ad bakkede marker til en strækning på landevej, hvor man går i vejkanten. Ikke videre ønskværdigt. Man kommer dog igen gennem et langt stræk med plantageskov og engområder. De sidste kilometer går ad landevej og på cykelsti til man når Ryomgård, som vi ankom til en halv times tid efter solnedgang. Derfra tøffede vi hjemover igen med toget.

vandretur i skoven paa kaloe

Kaløstien er altså ikke en vild naturoplevelse, men en stille, rolig og dejlig tur, når vi byboere skal ud og have noget frisk luft. Især er de gode transportmuligheder et kæmpe plus og man får da også set noget typisk dansk landskab. Efter to måneder med eksamen og sygdom var jeg rigeligt tilfreds med at få strukket benene, også selvom noget af turen var i vejkanten med biler blæsende forbi.

Vi fik på turen prøvet noget nyindkøbt grej og tøj. Vandblærer der passer perfekt i de til formålet indrettede lommer i tasken? Genialt! Jeg vil ikke længere rynke på næsen over hvor fjollede de ser ud med sutteladsen på slangen. Og moderne rygsække er intet mindre end fantastiske. Jeg tænker på måske at skrive lidt om grejindkøb som komplet nybegynder, men ved ikke om det her er det rigtige sted til den slags.

vandreture djursland

2016 bliver et godt år med masser af frisk luft og lidt mere komfort ude i landskabet.

Mere info:

Billedalbum fra turen med titlen “Dansk landskab i dårlig belysning”

Info på http://udinaturen.dk/facilitet/kal%C3%B8stien/4627

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.