outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Sjællandsleden, fra Præstø til Vordingborg.

 Fotoalbum kan ses her: Sjællandsleden

Sjællandsleden byder på et godt indtryk og en god oplevelse af Sydsjælland i sin helhed og skønhed. Dansk naturskov, fuglelivet, mark og eng, samt de flotte idylliske landeveje, giver et godt indtryk af det Sjællandske landskab. Også de ældre danske landsbyer samt godser man passerer undervejs komplementerer helhedsindtrykket. Og ikke mindst de helt små, men også de lidt større havne og flotte strækninger langs kysten gør Sjællandsleden til en nydelig vandreturs oplevelse.

 

Fra Præstø til Sandvig havn er der ca 13 km. Fra Sandvig havn til Kalvehave havn er der ca 15 km. Fra Kalvehave havn til Vordingborg lystbådehavn er der små 25 km.

Jeg har gået strækningerne særskilt i et par år i træk, så der er ingen dato på denne tur. Ligeledes vil jeg gå flere dele af Sjællandsleden i etapper, som det nu lige passer ind, og vil supplere med beretninger om dem med tiden. Er der andre medlemmer i dette forum, som har gået en anden del af sjællandsleden, er man velkommen til at supplere denne turberetning.

Præstø til Kalvehave.

Begge gange jeg har taget strækningen fra Præstø til Sandvig havn har jeg sprunget turen rundt om Næbskoven over. Henholdsvist på grund af vandstanden og på grund af jagt. Strækningen mellem Præstø og Sandvig er en god afveksling mellem skov og landevej. Lige når man har fået nok af landevej, krydser man store Jungshoved vej og så er resten af vejen gennem flot skov, og til afslutning et flot mark og fugle kysteng område.

Sandvig havn har 2 sheltere og hver gang jeg har overnattet her, om på vandretur eller på tur med kajakken, så har jeg mødt venlighed og gæstfrihed i denne havn. Der er luksus toiletter ved shelterne, samt drikkevand til optankning.

Efter Sandvig havn følger man en let kuperet, flot snoet, men efter min smag lidt for lang landevejs rute til Balle havn, som er en meget lille, men super nydelig havn. Herefter venter der en dejlig skovtur hele vejen ned til Kalvehave, med nogle flotte, spændende og sjove stops undervejs.

Man kan telte ved Kalvehave havn, men dette har jeg ikke benyttet mig af. Der er mulighed for inkøb, toiletbesøg og optankning af drikkevand i og ved Kalvehave havn.

Kalvehave til Vordingborg.

Efter Kalvehave starter man med ca 4½ km landevej over åbent landskab, dog med et flot syn på Færgestrømmen, Langø, Møn broen og Gammel Kalvehave kirke.

Derefter er der 20 km skov, mark, kløft og strand hele vejen til Vordingborg lystbådehavn. Eneste store minus på denne strækning er de 2 sheltere, som ligger lige under Farøbroen. Motorvejen larmer med konstant støj. Men ellers en rigtig god strækning, med meget variabelt at byde på, ikke mindst grundet valgmulighederne undervejs til at tage de små stier som alternativ til Sjællandsleden. Og dem vil jeg klart anbefale. Gå ned langs kløften før Farøbroen og vælg ruten langs vandet efter FDF hytten mod Vordingborg.

Drikkevand kan tankes ved shelterne under Farøbroen, hvor der også findes toilet ved shelterne. Grundet vindretning og dermed følgende overdøvende larm fra motorvejen op over, valgte vi at fortsætte turen til spejderhyttene i Vintersbølle skov. Vi teltede ved FDF hytten. Herfra valgte vi stien langs kysten op til Vordingborg.

Både landskabet, de små stier gennem skoven og langs vandet, godserne som passeres og nogle gode kystrestepladser giver gode plus på denne tur.

God tur, Marlon.

 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere

Vinterkursus

  hængekøjekursus

Vinterkursus

- Optimér dit grej til vinterbrug
- Hold varmen om natten
- Hold varmen om dagen
- Sikkerhed
- Overnatningsformer
- Optimering af sovegrej
- Start et bål om vinteren
- Vintervandring
- Vintercamp
- Vintergrej
- og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter  bornholmtour logo  

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.