outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Walking for water

Vandre 18000 km. igennem 28 lande over 2,5 år. Alt dette på grund af vand? Noget så simpelt og noget vi alle har - i Danmark. Charlie Uldahl Christensen fra walkingforwater.dk, er ikke som de fleste. Han er en gut, der vil gøre en forskel. At vandre så langt, for at glæde nogle mennesker i en lille landsby der hedder Lengasti, der ligger nær Kilemajaro i Tanzania, er bemærkelsesværdigt nok i sig selv. Når man så ved at Charlie har været med til at starte et børnehjem i Lengasti, ja - det siger så alt om ham. Se interviewet med Charlie ved at læse mere.

Outsite TV finder Charlie en regnfuld efterårsdag, et sted ude i skove. Vi skal have et interview og gerne hurtigt inden de store TV selskaber finder ud af at der er noget spændende her, og dermed lukker af for andre, men endnu vigtigere er der en deadline for projektet: Det hele starter i maj 2015 og der mangler en hovedsponsor. 

Se hele interviewet her:

Allerede inden start finder man ud af at han ikke lader sig slå ud af lidt modgang. Han har lovet at stille op til interviewet ude i skoven, fordi det er der vi alle elsker at være - ude i naturen. Men med computer og kamera, der ikke tåler regn, kunne man jo tro at vi skulle udsætte, men næææææ nej.

interview-setup

Charlies "Mule" brugt til setup ved interviewet

Der er selvfølgelig mange spørgsmål der melder sig om projektet. Hvordan, hvorfor osv. Har du selv spørgsmål til Charlie, så kan du stille dem nederst i artiklen. Men vi starter ved starten, hvordan får man sådan en idé?
Charlie Uldahl fik ideen til www.walkingforwater.dk  for et halvt år siden, efter han kom hjem fra Lengasti i Tanzania. Han havde lovet hans venner fra landsbyen at han ville komme tilbage og løse vandproblemerne. At gå er noget så simpelt, men et projekt så stort kræver selvfølgelig en hel del. Opmærksomheden på vandproblemerne i Afrika er rigtig svær at tiltrække, da vi alle har hørt om det - måske til døde. Det er som om man bliver immun overfor problemerne, når man høre om dem gang på gang. Derfor er det vigtigt at holde folk til ilden, ved forskellige projekter.

charlie-i-lengasti

Charlie Uldahl Christensen med børnene fra børnehjemmet i Lengasti (Det er Charlie i orange)
Der er allerede mange firmaer der støtter projektet. Oddervognen, Alu-box og www.friluftsland.dk for at nævne nogle. Et andet firma, der ikke skal nævnes endnu, kigger på løsninger på at løse problemet med grøn energi.
Og hvad er problemet så? Vandforsyningen, der føddes fra en sø 19 km. væk går gang på gang ned. Det skaber et stort problem for hele landsbyen, der så har 19 km. til vand - og 19 km. tilbage igen. Det er dyrt i diesel og løn og er ikke holdbart. Derfor skal en løsning findes.

lengasti-landsby

"Jeg kommer tilbage med vand!"

En hovedsponsor mangler dog. Charlie kan godt komme af sted, og kan sikkert også få mad osv. betalt på turen, men det giver ikke mening hvis ikke han kommer med en aftale med en sponsor så han også kommer med vand. Jeg vil derfor opfordre alle til at se videoen og hvis man kender nogen, der kender nogen, så tøv ikke og kontakt Charlie her...

charlie-som-soemand

Charlie har været sømand og udsendt som soldat

Men 2,5 år? Vandre 18000 km.? Vil han så gøre det i et hug eller kommer han mon hjem til jul? Charlie regner ikke med at komme hjem før projektet er færdigt. Han har allerede været sømand og udsendt som soldat, så han har erfaring med at være væk hjemmefra. Dog er han ærlig da han svare "Jeg ved derfor ikke om jeg kommer til at drøn kede mig efter 2 måneder, og så er 2,5 år jo langtid". Det er dog ikke noget han spekulerer på, da han alligevel ikke kan forberede sig på denne del. Han virker dog ikke som en der lader sig slå ud og han har allerede været på mange forberedelsesture. I Texas mødte han bl.a svenskeren Mats Andrén der er eventyrer. Mats lærte Charlie om hans vandresystem, der består i at gå 30 km. om dagen i seks dage og så hvile den syvende dag.

vandforsyningen-i-lengasti

Vandforsyningen i Lengasti - når den en sjælden gang virker

Foruden at folk i Lengasti får drikkevand, hvad får han så ud af det? Igen er Charlie bund ærlig og svarer promte - Eventyret! Hans idé er den at inspirere andre til lignende projekter og han stiller platformen walkingforwater.dk til rådighed for alle. Han håber at folk selv vil starte vandreprojekter for at skaffe vand til dem der har hårdt brug for det. De kan frit gøre det med konceptet walkingforwater, der så gerne stiller erfaring osv. til rådighed.

Hermed en opfordring til alle der kan gå 18000 km. eller mere - stil op! Hvis du er mindre ambitiøs beder Charlie alle der har lyst til at sprede budskabet, del hans side, del interviewet, besøg og "Like" hans Facebookside.

Har du selv spørgsmål om projektet, så stil det lige her, så sidder Charlie klar til at svare: 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #2 5 år 2 måneder siden
Har du spørgsmål til Charlie om projektet, eller vil du bare sende ham godt af sted, så skriv her :)
UdeLeif's profilbillede
UdeLeif svaret på emne: #3 5 år 2 måneder siden
Spændende projekt Charlie og jeg håber du finder en sponsor.

Kan du fortælle lidt om vandforsyningen? Er det en brønd der skal laves?
charlieuc's profilbillede
charlieuc svaret på emne: #4 5 år 1 måned siden
Hej Leif

Tak for din interesse.

Lengasti ligger ude i bjergene, cirka 19 km. fra nærmeste rene vandkilde. De rigeste kan få tønder transporteret på et traktorlad, mens de mindre velhavende selv må hente det i spande, med eller uden æsler. De fattigste som ikke kan afsætte tiden til at gå efter vand, må drikke af mudderhuller hvor køerne bader og skider.

I 2002 blev amerikanerne opmærksomme på landsbyens problem, og man forsøgte at bore efter vand i undergrunden. Forgæves.
I stedet lagde man rør og byggede et system der transporterede vandet fra kilden og til landsbyen via to dieselgenererede pumper. Én ved selve kilden og én cirka halvvejs.

Kort fortalt er problemet at de to dieseldrevne generatorer, der er tilkoblet vandpumperne til forsyningen, gang på gang bryder sammen, at originale reservedele ikke er til at opstøve og at ingen som sådan har ansvaret for vedligeholdelsen.
I dag har vandforsyningen været permanent ude af drift i over et år, men selv da den virkede periodevis, var det et slidt og utilstrækkeligt system, som i øvrigt var dyrt og miljøfjendtligt at have kørende.

Den Australske NGO, BridgIT Water Foundation, som har haft et team ude og lave en teknisk rapport til os, foreslår at vi skifter og udbedrer visse komponenter, som igen vil få vandforsyningen til at fungere stabilt og på en mere økonomisk måde end tidligere. Det anslår de kan gøres for ca. 1,67 mio. Danske kroner

Jeg stræber dog efter at finde en bæredygtig løsning, og Solar virker oplagt.

Walking for Water samarbejder med et større firma som arbejder på at udvikle en bæredygtig løsning. HVIS de kommer op med en model som kan fungere i praksis har det potentiale til at blive forgangsmodel for tilsvarende situationer i andre landsbyer med samme problem - derfor synes jeg det er værd at vente på.
Når det er sagt er tiden ved at strammes, og enhver med teknisk kunnen skal være hjerteligt velkommen til at give sit besyv med, og tage del i projektet.

For at man kan danne sig et billede, vedhæfter jeg lige en skitse-tegning over vandforsyningen, som den er nu, og som den måske kunne komme til at se ud.

Hvis du, eller andre er interesseret i at få nogle flere tekniske detaljer, så kontakt mig endelig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , så sender jeg den tekniske rapport, plantegninger, billeder og hvad i ellers måtte have brug for for at gå igang med arbejdet. De oplysninger jeg ikke har kan jeg skaffe.

Jeg holder fingrene krydset for at vi kan opnå en solar-løsning, men hvis ikke dét er tilfældet, hælder jeg til BridgIT’s forslag til 1,67 mio. Danske kroner.

Hjælp mig endelig med at sprede budskabet hvis i har nogle filantroper og tekniske genier i jeres netværk, som kunne have interesse i at tage del i projektet.

Tak.

- Charlie
charlieuc's profilbillede
charlieuc svaret på emne: #5 5 år 1 måned siden
Hej Ljunggren

Tak for din interesse.

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål.

Jeg håber jo på at jeg får en TV-aftale i stand, så mine daglige udgifter bliver dækket, men det er nok ikke en dårlig idé lige at få på plads hvor meget jeg regner med at skulle bruge.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente.

Mats som jeg vandrede med i Texas, siger at Europa var ret dyr for ham. Han brugte omkring 300 svenske kroner om dagen, primært på indkvartering. Så meget regner jeg dog slet ikke med at jeg kommer til at få brug for.
Så vidt muligt vil jeg foretrække at finde gratis overnatningssteder, så som shelterpladser osv. En hængekøje kan man jo smide op nærmest hvorsomhelst, og så tænker jeg at jeg vil couchsurfe en del også, såfremt min rute går forbi steder hvor der er nogen der gider have sådan en vagabond boende.

Afrika forventer jeg bliver meget billiger, og det er trods alt der hovedparten af min tur kommer til at foregå. Måske skal jeg regne med et daily average på 50-100 kroner. Sådan set ud over hele turen.

Hvad tænker i, er det højt sat? Er der nogen der har erfaringer med noget lignende, hører jeg gerne fra jer. :)

Til de der ikke kender couchsurfing, tjek det ud. www.couchsurfing.com - det er et genialt koncept.

- Charlie
Outsite's profilbillede
Outsite svaret på emne: #6 4 år 8 måneder siden
Så er det i morgen at Charlie fra Walking for Water tager af sted på de små 18000 km. mod Tanzania. Vil du ønske ham god rejse, kan du gøre det her i forummet eller møde op i Esbjerg kl. 11:30 hvor de første skridt på turen bliver taget. Se begivenheden her: www.facebook.com/events/400579183468111/

Outsite ønsker dig rigtig godt rejse indad og udad, opad og nedad - fremad!

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.