outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Walking for water

Vandre 18000 km. igennem 28 lande over 2,5 år. Alt dette på grund af vand? Noget så simpelt og noget vi alle har - i Danmark. Charlie Uldahl Christensen fra walkingforwater.dk, er ikke som de fleste. Han er en gut, der vil gøre en forskel. At vandre så langt, for at glæde nogle mennesker i en lille landsby der hedder Lengasti, der ligger nær Kilemajaro i Tanzania, er bemærkelsesværdigt nok i sig selv. Når man så ved at Charlie har været med til at starte et børnehjem i Lengasti, ja - det siger så alt om ham. Se interviewet med Charlie ved at læse mere.

Outsite TV finder Charlie en regnfuld efterårsdag, et sted ude i skove. Vi skal have et interview og gerne hurtigt inden de store TV selskaber finder ud af at der er noget spændende her, og dermed lukker af for andre, men endnu vigtigere er der en deadline for projektet: Det hele starter i maj 2015 og der mangler en hovedsponsor. 

Se hele interviewet her:

Allerede inden start finder man ud af at han ikke lader sig slå ud af lidt modgang. Han har lovet at stille op til interviewet ude i skoven, fordi det er der vi alle elsker at være - ude i naturen. Men med computer og kamera, der ikke tåler regn, kunne man jo tro at vi skulle udsætte, men næææææ nej.

interview-setup

Charlies "Mule" brugt til setup ved interviewet

Der er selvfølgelig mange spørgsmål der melder sig om projektet. Hvordan, hvorfor osv. Har du selv spørgsmål til Charlie, så kan du stille dem nederst i artiklen. Men vi starter ved starten, hvordan får man sådan en idé?
Charlie Uldahl fik ideen til www.walkingforwater.dk  for et halvt år siden, efter han kom hjem fra Lengasti i Tanzania. Han havde lovet hans venner fra landsbyen at han ville komme tilbage og løse vandproblemerne. At gå er noget så simpelt, men et projekt så stort kræver selvfølgelig en hel del. Opmærksomheden på vandproblemerne i Afrika er rigtig svær at tiltrække, da vi alle har hørt om det - måske til døde. Det er som om man bliver immun overfor problemerne, når man høre om dem gang på gang. Derfor er det vigtigt at holde folk til ilden, ved forskellige projekter.

charlie-i-lengasti

Charlie Uldahl Christensen med børnene fra børnehjemmet i Lengasti (Det er Charlie i orange)
Der er allerede mange firmaer der støtter projektet. Oddervognen, Alu-box og www.friluftsland.dk for at nævne nogle. Et andet firma, der ikke skal nævnes endnu, kigger på løsninger på at løse problemet med grøn energi.
Og hvad er problemet så? Vandforsyningen, der føddes fra en sø 19 km. væk går gang på gang ned. Det skaber et stort problem for hele landsbyen, der så har 19 km. til vand - og 19 km. tilbage igen. Det er dyrt i diesel og løn og er ikke holdbart. Derfor skal en løsning findes.

lengasti-landsby

"Jeg kommer tilbage med vand!"

En hovedsponsor mangler dog. Charlie kan godt komme af sted, og kan sikkert også få mad osv. betalt på turen, men det giver ikke mening hvis ikke han kommer med en aftale med en sponsor så han også kommer med vand. Jeg vil derfor opfordre alle til at se videoen og hvis man kender nogen, der kender nogen, så tøv ikke og kontakt Charlie her...

charlie-som-soemand

Charlie har været sømand og udsendt som soldat

Men 2,5 år? Vandre 18000 km.? Vil han så gøre det i et hug eller kommer han mon hjem til jul? Charlie regner ikke med at komme hjem før projektet er færdigt. Han har allerede været sømand og udsendt som soldat, så han har erfaring med at være væk hjemmefra. Dog er han ærlig da han svare "Jeg ved derfor ikke om jeg kommer til at drøn kede mig efter 2 måneder, og så er 2,5 år jo langtid". Det er dog ikke noget han spekulerer på, da han alligevel ikke kan forberede sig på denne del. Han virker dog ikke som en der lader sig slå ud og han har allerede været på mange forberedelsesture. I Texas mødte han bl.a svenskeren Mats Andrén der er eventyrer. Mats lærte Charlie om hans vandresystem, der består i at gå 30 km. om dagen i seks dage og så hvile den syvende dag.

vandforsyningen-i-lengasti

Vandforsyningen i Lengasti - når den en sjælden gang virker

Foruden at folk i Lengasti får drikkevand, hvad får han så ud af det? Igen er Charlie bund ærlig og svarer promte - Eventyret! Hans idé er den at inspirere andre til lignende projekter og han stiller platformen walkingforwater.dk til rådighed for alle. Han håber at folk selv vil starte vandreprojekter for at skaffe vand til dem der har hårdt brug for det. De kan frit gøre det med konceptet walkingforwater, der så gerne stiller erfaring osv. til rådighed.

Hermed en opfordring til alle der kan gå 18000 km. eller mere - stil op! Hvis du er mindre ambitiøs beder Charlie alle der har lyst til at sprede budskabet, del hans side, del interviewet, besøg og "Like" hans Facebookside.

Har du selv spørgsmål om projektet, så stil det lige her, så sidder Charlie klar til at svare: 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.