outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vandreeventyr i den gode sags tjeneste

Hej Outsite, Det er nu 10 dage siden jeg startede vandreturen ”From Skagen to the toe of Italy and…..” og gennem de første 10 dage, har jeg allerede oplevet en hel del – både på den positive og negative side. Den første uge har budt på 5 vandredage, 2 hviledage og 176 tilbagelagte kilometer. Og jeg har lært rigtig meget på de 5 første vandredage.

ekstrem vandretur

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Så er det ved at være nu - Ekstrem vandretur

Om 6 uger går det løs. 2½ års planlægning afløses af et år med vandring. En ret så længe ventet begivenhed, som, hvis jeg nu skal være helt ærlig, jeg har gået og talt ned til, på samme måde, som et barn tæller ned til juleaften. Ekstrem vandreture fra Skagen til Italien og tilbage igen.

ekstrem vandretur fra danmark til italien

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Fra Nordkapp til tåen af Italien

Det er efterhånden næsten ½ år siden, at jeg lavede det sidste indlæg om min tur fra Nordkapp til Italien. Er turen død? Nej ikke det fjerneste – den lever i absolut bedste velgående, men der har i mellemtiden mellem sidste og denne artikel, været en del andre ting at tage sig af. Både af privat karakter, men også som vedrører turens forberedelser inden starten går om – i skrivende stund – 260 dage. Og det er disse forberedelser, jeg vil dele med jer her på Outsite.

ekstrem vandretur

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Den mentale forberedelse

Hvordan forbereder man sig mentalt, til, i store dele, at skulle gå 8250 km alene?
Jeg har gennem det sidste 1½ år, hvor jeg har planlagt turen, opdaget, at der er langt flere sider af den mentale forberedelse, end jeg lige var klar over. Hvordan reagerer man, over længere tid, på det, at skulle vandre så langt alene? Hvordan vil man reagere, når man kommer hjem, og skal på arbejde igen. Overholde arbejdstiderne og ikke bare gøre, som man har lyst til længere.

mental forberedelse til ekstrem vandretur

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Budget til vandretur på 1 år

Som et tillæg til mit første indlæg om min tur ”Fra Nordkapp til Italiens tå”, har jeg valgt at beskrive lidt nærmere, hvordan jeg har arbejdet med budgettet til turen.
Jeg ved, at der er mange måder at arbejde med et budget på, men formålet med denne beskrivelse er heller ikke at pege fingre ad nogen, men derimod at give andre tips, til hvordan de kan arbejde anderledes med deres tur-budget.

vandretur fra Nordkapp til Melito

 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

”From Nordkapp to the toe of Italy”

En vandretur på 8250 km

En septemberdag i 2013 blev et vendepunkt i mit liv.
Den moderne sygdom stress ramte også mig med en følelse af at være udbrændt,  og som bestemt ikke gjorde hverdagen lettere.
Gode råd fra familie og læge førte til at jeg stod af karriereræset, og i stedet rettede fokus mod noget andet. Som lægen sagde, så burde jeg bruge noget mere tid på dét, der får mig til at slappe af, dét der gør mig glad indeni.

vandretur fra Nordkapp til Melito

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv

Ekstrem turcykling gennem Europa og Asien

Outsite har mødt Susanne og Martin på deres vej mod Indien og Nepal. De har indtil nu cyklet fra Holland til Kina og næste store by er Beijing. Men hvad får folk til at tage på sådan en tur? Hvordan planlægger man en tur på 25000 km.? Hvad koster turcykling i det omfang? Der er mange spørgsmål der popper op og Twisting Spokes (Susanne og Martin) svare ærligt på alt fra hvordan røven har det, til menneskers gæstfrihed. Læs om deres tur indtil nu og hvor længe de fortsætter med turcyklingen.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur fra Viborg til Santiago de Compostella

I 2006 vandrede Outsites egen Steen Vedby Nielsen, bedre kendt som Trold, ad pilgrimsruten Caminoen fra domkirkebyen i Viborg til Santiago de Compostella. "Ekstrem vandretur" på 4000 km., eller godt 10 % rundt om jorden. Men hvad med den indre rejse og oplevelserne? Er det de 4000 km., Santiago de Compostella eller selve rejsen der er målet? Finder man mon sin indre Camino og bliver man klogere på sig selv? Læs her de rejsebreve som blev sendt hjem efterhånden som Steen vandrede igennem Europa mod sit mål i Spanien. 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

En vandring fra Beograd til Athen

Kludetæppet på Balkan. Havde et par gange besøgt Beograd og oplevet lidt af Serbien. Har familie udstationeret i Beograd, så gennem dem kendte jeg lidt til landet. På diverse udflugter fik jeg ideen til at vandre sydpå for på den måde at komme væk af vejen og opleve landet – ude på landet. Ville passere gennem Serbien, Markadonien og Grækenland. En vandring på ca. 1200 km. 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv

Vandretur fra Skagen til Gedser

Blokhus den 9/5 2007
Er nu efter den første uges vandring kommet til endnu en af kystens mange små flækker. Det har været en uge i blæstens og havets magt. I guder, som det dog har blæst. Og da det ikke just er sommertemperaturer på disse kanter, har det været på med huen, vanterne og skaljakken.

Denne del af vandreturen ned langs Jyllands vestkyst er helt igennem præget af sand. Sand der har den finurlige evne til at trænge ind i alt, selv de mærkeligste steder. Her bruges sandstranden som landevej, her står et fyrtårn næsten begravet i sand, og her fortsætter en 40 meter høj klit sin vandring mod øst.

Sidste weekend var jeg sammen med 3 gæve gutter fra "Outsite", på det første stykke fra Skagen til Hirtshals. Flot men også anstrengende vandring i havstokken hvor sandet var blandet med sten og brokker. Luften var frisk og saltet fint i bølgesprøjtene. Klitterne høje og bølgende afsted som havet i stadig uro. Efter det første stykke var stranden fri for andre end os og de skrigende måger.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.