outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 760 gæster og ingen medlemmer online

Kungsleden special hytte/telt - 2017 (Tur 60) Kr. 1600.

Fjeldture
Næste dato: 16 juli 2017 00:00

By: Abisko, Sweden

Kungsleden special

en tur på Kungsledens nordligste strækning fra Abisko til Kebnekaise
Pris pr. deltager 1.600 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!                                                                                                      

 Koeb Tur

 

1.600 kr.

Turledergebyr: kr. 2000 - hvis du er Outsite+ medlem får du 400 kr. rabat og betaler således kun 1600 kr. Medlemsskab koster 200 kr for et år. Læs mere her: Outsite+

Ved tilmelding accepterer du automatisk Outsites betingelser!

Turen her er slået op i god tid for at alle har en chance for at planlægge deres ferie, men det betyder også at der kan komme mindre rettelser hen ad vejen.

Vi følger Kungsleden på det meste af strækningen men for at opleve lidt andet laver vi en lille afstikker ind i fjeldmassivet på vejen.

Turen er er en ralativ let tur for alle. Overnatningerne ned gennem Kungsledens nordligste strækninger mellem Abisko og Kebnekaise, Nikkaluokta vil foregå i hytter eller i dit eget telt, en kombination af begge, alt efter hvad du lyster.

Vandreerfaring: Stoevle 2

Guidet tur hvor der tages hensyn til deltagerne.
(det meste af vejen 1 støvle, men der kan få steder være bøvlede stræk med blokmark).
Turen bliver en stille og rolig tur med plads til gode pauser og det hele vil foregå i et roligt tempo.

Se her hvordan vi graduerer turenes sværhedsgrader!

Hvis man vil spare pengene til hytteovernatninger kan man naturligvis tage telt med og telte ved hytterne.

Der er proviantsalg i hver anden hytte sådan cirka. Det vil sige at der er en lille butik i Abiskojaure-hytten, Alesjaure-hytten, Sälka-hytten og på Kebnekaise fjeldstation. I Nikkaluokta er der også en lille butik samt et cafeteria.

Er du nybegynder i fjeldvandring eller vil du bare gerne slippe for at bære en tung rygsæk så er turen her lige noget for dig, men du skal naturligvis kunne vandre 15 km. om dagen i fjeldterræn! Det er en fordel at medbringe vandrestave.

Turen starter i Abisko den 16. juli '17 og slutter i Nikkaluokta den 24. juli - hertil skal lægges rejsetid til og fra destinationen! Køb ikke billetter før vi har talt om det!

Tiderne betyder for dig, at du skal være i Abisko den 16. juli om formiddagen, og at du først kan regne med at komme fra Nikkaluokta den 25. juli med bussen der afgår ca. ved middagstid - det er således ikke sikkert at du kan nå et evt fly sydpå den 24 juli. Kører du med tog op er det ikke noget problem!

Hvor langt skal vi vandre?

Ruten fra Abisko og til Nikkaluokta er cirka 100 kilometer.

Etaperne:
Abisko – Kårsavagge: 14 km

Kårsavagge - Abiskojaure-hytterne: 8 km.

Abiskojaure-hytterne - Alesjaure-hytterne: 20 km. hvoraf de 4 sejles

Alesjaure-hytterne - Tjäktja-hytterne: 12 km.

Tjäktja-hytterne - Nallo-hytterne: 9 km.

Nallo-hytterne - Sälka-hytterne: 12 km.

Sälka-hytterne - Singi-hytterne: 12 km.

Singi-hytterne - Kebnekaise fjeldstation: 14 km.

Kebnekaise fjeldstation – Nikkaluokta:  Helikopter eller strækningen kan vandres. 18 km. hvoraf de 4 km sejles

Dagsetapernes længde kan vi ikke gøre så meget ved da vi skal overnatte i hytterne undervejs, men da man på hytteture ikke behøver bære ret meget bliver etapernes længder ikke overvældende. Der er indlagt en ekstra dag vi kan bruge som reserve og evt. til udflugt fra en hytte undervejs.

Området

Fjeldene vest for Kiruna er en del af det nordligste fjeldområde i Sverige og er beliggende cirka 100 kilometer nord for polarcirklen. Fjeldene heroppe er resterne af nogle af jordens ældste foldekæder der er nedslidt gennem millioner af år. ”Resterne” af fjeldkæden fremstår i vor tid som behagelig afrundede, set fra vandrerens synspunkt. Det er et relativt letvandret fjeldområde med dybe grønne dale men alligevel med spektakulære fjeldformationer, gletsjere og vandløb og søer. Visse steder er der såkaldt blokmark (store sten), våde områder og alt efter vejret, lette vad der dog oftest kan forceres via sten i bunden. Alle de store vandløb er der bro over.

Vandet heroppe er rent og klart og kan overalt drikkes lige fra vandløbene.

Ruten

I Abisko starter Kungsleden der fører gennem fjeldet 450 kilometer mod syd ned til Hamavan. Det er den øverste strækning vi skal vandre ad ned til Singi-hytterne hvor vi drejer fra og følger Dag Hammerskjölds led til Kebnekaise fjeldstation.

Kungsleden og især den nordligste del hvor vi skal vandre er meget populær og nogle vil måske ligefrem tænke overrendt. Så slemt er det ikke. Man møder folk undervejs og i hytterne, men det er til at leve med.

Der er naturligvis en grund til at så mange vælger lige den rute frem for andre ruter og grunden er, at området dels er let at komme til og fra med offentlige transportmidler og så hvad der måske er vigtigst, man oplever faktisk alle former for fjeldnatur under turen mellem Abisko og Nikkaluokta.

HytteturFjeld2Du kommer til at opleve den frodige fjeldbirkeskov, koldfjeldet med lave bevoksninger uden træer til at skygge for udsigten, gletsjere, markante fjeldformationer og Kungsledens højeste pas på 1150 meter over havet. Passet byder på storslået udsigt.

Langs ruten er der flere meditationspladser som kan bruges af de der har lyst til det.

Din guide er René Ljunggren
René hører til de "gamle" fjeldræve og vandrede den nordligste strækning af Kungsleden allerede i 1969. Gennem tiderne har René gennemvandret hele området af Abisko- og kenekaisefjeldene fra Abisko i nord tel Vakkotavare i syd og fra Årosjokk i øst til Narvik i vest. René har skrevet 2 bøger om vandringer i området, ikke kun med beskrivelser af de kendte og markerede ruter, men har også medtaget ruter der ikke er beskrevet noget andet sted.

René Ljunggren sørger for at I kommer gennem ruten, samt for relevant information før og under turen. René udarbejder også køreplaner til brug for billetbestilling så vi alle mødes det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.
René er guide under turen, men ikke rejseleder på jeres rejse til og fra start- og slutstedet!

Læs mere om René her!


René skriver også på en blog og her finder du meget mere om fjeldvandring og andet: http://outsitestories.blogspot.dk/

 

Dine udgifter
Tog eller fly København - Abisko ca DKK 2500 t/r. Bus Kiruna - Nikkaluokta ca. SEK 100 t/r.  Båd på Alisjávri DKK 220. Du skal have svenske kontanter med til båden og hytterne. Hytterne kan betales hjemmefra og i det tilfælde gives lidt rabat.
Hytteovernatninger: 2200 DKK (Cirka).
Overnatning Abisko: ca. 300 SEK.
Overnatning Kebnekaise fjeldstation: 400 SEK.
Helikopter Kebnekaise - Nikkaluokta 800 SEK.

Telter du er det i princippet gratis undtagen i Ábesko ved turiststationen og ved Ábeskojávri-hytterne. Teltafgiften ved Ábesko turiststation og ved Ábeskojávri-hytterne koster 100 SEK for medlemmer og 200 SEK for ikke medlemmer af STF eller med dansk vandrekort.
Ved alle de andre hytter er det gratis med mindre du vil benytte hytten til madlavning. I de tilfælde betaler du 100 SEK når du er medlem og 200 hvis du ikke er medlem.

Turledergebyr: kr. 2000 - hvis du er Outsite+ medlem får du 400 kr. rabat og betaler således kun 1600 kr. Medlemsskab koster 200 kr for et år. Læs mere her: Outsite+

 Koeb Tur

 

 

1600 kr.

Du kan også vælge at flyve til Kiruna, men da tog bus og fly ikke passer sammen skal du regne med 1-2 ekstra overnatninger.
Vi plejer at koordinere billetbestilling og reservationer, men mere om dette senere.
Vandrekort: For at få den pris på overnatningerne der er nævnt her skal du enten være medlem af Den Svenske Turistforening eller have et dansk vandrekort. Har du ikke et sådant kort betaler du SEK 100 mere pr. Overnatning. Kortet købes hos danhostel.dk. og koster under 200 kr.

Min antal deltagere: 6
Max antal deltagere: 12
Turen er ikke for børn under 16 år

 

Ledige pladser
8
Antal pladser
10
Telefon
3160 0978
Email
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Addresse
981 07 Abisko, Sweden

 

Kort


 

Alle datoer


  • Fra 16 juli 2017 00:00 til 24 juli 2017 00:00

Vi bruger cookies

Jeg forstår.

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2017 - Betingelser - Kontakt os  - Foreningen Outsite 

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Alle artikler, tests osv. er ikke økonomisk støttet men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.