outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Gendarmstien - UDSOLGT

Weekend vandretur
 Udsolgt
 
12
Næste dato: 30 april 2020 16:00

Vandretur på Gendarmstien - gratis

 

Erfaring:   Stoevle 3  Dagsetaper på mellem 9 og 24 km i kuperet terræn. Du skal selv bære din bagage.

Se her hvordan vi graduerer turenes sværhedsgrader!

Info

Hvor langt om dagen: 9 km., 18 km., 24 km., og 14 km.
Pris: Gratis for Outsite+-medlem. 199 kr. for ikke-medlemmer (medlemskab). 
Der vil dog være en lille udgift til shelterovernatning 1. nat på 50 kr. pr. 6 pers. shelter. Jeg regner med at vi finder ud af det undervejs.
Startsted: Gendarmstiens start i Padborg. (Nærmere info sendes ud inden turen)
Slutsted: Sønderborg Banegård
Mødetid: Torsdag den 30. april kl. 16.00
Sluttid: Søndag den 3. maj  ca. kl 14:30
Rejseudgifter: 
Egne transportudgifter til starten i Padborg samt tilbage fra Sønderborg banegård. (Hvis du kommer i bil kan fælleskørsel arrangeres om muligt). Du skal selv stå for mad/drikke. Der vil være mulighed for indkøb på starten af 3. dagen.
Turleder: Henrik Brøndum
Antal deltagere: 12

Ved tilmelding accepterer du automatisk Outsites betingelser!

Kort turbeskrivelse

Torsdag: Efter starten kl. 16.00 går vi langs den dansk/tyske grænse og svinehegnet til Kruså og videre derfra ind i Kollund Skov, hvor vi, når vi når Flensborg fjord, kan lave en lille afstikker til Skomagerhus grænseovergang. Vi følger fjorden og går igennem skoven til vi næsten når ud ved Kollund mole. Her ligger shelterpladsen, hvor vi vil overnatte. ( http://udinaturen.dk/facilitet/Kollund-Skov--Shelterplads/21520 )

gendarmstien fra padborg til soenderborg

Fredag: Fra shelterpladsen følger vi skiltene lidt ud og ind fra fjorden til vi næsten når op på højde med Okseøerne. Herfra følger stien fjorden tæt indtil vi drejer af før Alnor og går mod den hyggelige teltplads i Rinkenæs skov ( http://udinaturen.dk/facilitet/Gr%C3%A5sten--Rinken%C3%A6s-Skov/1842 ) Forhåbentligt er der ikke alt for vådt så vi kan lave et godt bål, hvor vi kan sidde omkring og fortælle røverhistorier.

Lørdag: Vi går først et stykke gennem Gråstenerskovene til vi når byen (og et lille indkøbscenter) og vi rammer Egernsundbroen, Herfra følger vi igen Gendarmstien langs med fjorden. Stien tager os lige op at snuse til Broager inden vi bliver send ned mod vandet igen ved Catrinesminde teglværksmuseum og videre ud på Broager land (Braue laan som de indfødte siger). Når vi når Brunsnæs har jeg valgt at tage nogle genveje der sparer os for 4-5 km på for det meste stenet strand. Der vil stadig være nogle flotte udsigter over fjorden, men bliver vi ALLE enige om at tage strandvejen, gør vi det. Vi ender ved Skeldekobbel lejrplads som ligger helt ud mod vandet så vi både kan se udmundingen af Flensborg fjord og indsejlingen til Alssund  ( http://udinaturen.dk/facilitet/Skeldekobbel-lejrplads/1383 ).

Søndag: Vi fortsætter langs med kysten og skrænterne ind mod Vemmingbund. Nogle steder går stien direkte i vandkanten, men skulle der være højvande tager vi den alternative rute. Måske nyder vi en is i Vemmingbund, eller vi fortsætter videre det sidste stykke lang kysten neden for Dybbøl Banke til vi rammer Sønderborg.

 

 

Alle datoer


  • Fra 30 april 2020 16:00 til 03 maj 2020 14:30

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.