outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Lapland (Tur 143) - UDSOLGT

Fjeldture
 Udsolgt
 
8
Næste dato: 26 juli 2020 08:00

Laplands vildmark

Kom med og oplev vildmarken - altså den ægte vildmark. Vi vandrer i et område hvor der ingen hytter er, ingen vandreruter, ingen andre end os. Landskabet og dyrelivet er fantastisk og fuldstændigt uspoleret og vandet drikker vi direkte fra søer og fos. Kort sagt er dette et helt unikt eventyr.

Vandreerfaring (Fra 1 til 5):   Stoevle 3 
Se her hvordan vi graduerer turenes sværhedsgrader!
- Guidet tur hvor der tages hensyn til deltagerne
- Kuperet terræn
- Vildmarken - vi er væk fra alt og alle

General info

Hvornår: Uge 31-32 


Turleder:  Christian Milbo
Hvor langt skal vi vandre: I gennemsnit 10 km. om dagen. 

Sværhedsgrad: Middel til svær
Overnatning: Telt
Min antal deltagere: 4

Max antal deltagere: 8
Pris: 1800,- for Outsite+ medlemmer. Bliv medlem for kun 199,- kr. her...
 Pris for ikke-medlemmer 2200,-
Dine rejseudgifter: Egne transportudgifter til start- og slutsted, mad, båd osv. Beskrivelse længere nede.

Ved tilmelding accepterer du automatisk Outsites betingelser!

Skal du med helt ud i vildmarket på fjeldet?

Der findes mange steder med vildmark i Lapland, men intet sted som dette. Gennem ekspeditioner har vi sammensat denne rute, hvor du oplever fantastiske udsigter, den rå natur, flotte fjelde og vandring i særklasse. Der er ingen vandreruter i Nationalparken og der er ingen hytter. Vi møder derfor ingen andre mennesker derude, og kan nyde stilheden og vildmarken. Vi skal gå efter kort og kompas (du behøver ingen erfaring), for her er ingen anlagte ruter, varder eller andet - kun ren og uspoleret natur. 

vildmarksvandretur

Ruten

Vi starter med en flot bådtur fra Ritsem, over søen Akkajaure, hvor vi har udsigt til Laplands Dronning, gletscheren Akka. Vi går kort af Padjelantaleden, men herefter går vi ud i den ægte vildmark. Vi skal overnatte i 1000 m.o.h med udsigt til Kebnekaise og Akka samt en meget stor sø. Vi skal vandre i flotte dale med store fjelde på begge sider. Vi får halvejs en spændende tur på en karm, hvor vi har udsigt langt ind i Norge og kan se fjelde så langt øjet rækker. Vi skal gå på snefaner og i højden (så vi får ingen myg). Vi ender tilbage ved båden som vi tager tilbage til Ritsem (man kan også tage helikopteren, der ikke koster meget mere. Dette er også en meget flot tur).

Vi vandrer ca. 10 km. om dagen og har indregnet overligger dag (som vi kan bruge ved dårligt vejr eller til en toptur). Vi har masser af tid til at undersøge de områder vi kommer til, og har også tid til topture (op på fjeldet og nyde udsigterne). Vi har ca. 10 km. der er pionertur, men her kender vi ruten ud fra andres beretninger.

Klik her og tilmeld dig...

Ved tilmelding modtager du en bekræftigelse. Herefter modtager du info om betaling, kompendium, rute osv.

vandretur med rygsaek

Kompendium

Du modtager vores kompendium om fjeldvandring og ruten ved betaling. Kompendiet indeholder gode råd om pakkeliste/grejliste, vejret i Lapland, gode råd til vandring i fjeldet og meget meget mere. 

Lån udstyr gratis

Outsite har en grejbank, hvor du gratis kan låne udstyr, når du er tilmeldt et kursus. Vi har Lowe Alpine rygsække (til begge køn), Jetboil gasbrændere, Liggeunderlag fra Sea To Summit, telte, hænekøjer og meget mere. Eneste vi ikke udlåner er soveposer.

Kontakt turleder og lån udstyr!

Sikkerhed

Outsite har altid satellitudstyr med, så vi kan kontakte myndigheder, skulle vi være uheldige. Vi har også sikkerhedsudstyr og førstehjælp med. Vi modtager advancerede vejrudsigter under hele turen. Du har mulighed for at modtage og sende beskeder under turen, skulle du have behov. 

Se video

Se videoen fra en tidligere tur i Lapland.

Din turleder er:

Christian Milbo
Christian har mange års fjelderfaring og erfaring i at planlægge og udføre fjeldvandringer i Lapland, Tatra, Island og Grønland.

Dine udgifter

Du står selv for transportudgifter og proviant. Vi hjælper selvfølgelig gerne og sørger for at vi alle bestiller, så vi sidder sammen i toget (såvidt muligt). Dine udgifter ser cirka sådan ud:

Tog København H – Gällivare t/r: ca. 2500 SEK
Bus Gällivare Ritsem t/r: 500 SEK
Båd Ritsem – Vaisaluokta t/r: 500 SEK
Proviant under turen og andet klarer du også selv.

vandretur padjelanta nationalpark

Klik her og tilmeld dig...

Når vi nærmer os dato for afgang sender vi kompendium og kursusmateriale. Du er også meget velkommen til at kontakte din turleder og få råd og vejledning om hvilket udstyr du skal have med, eller råd til hvad du skal købe af nyt udstyr. Husk at du kan låne udstyr gratis af Outsite.

Deltagere

Christian (Turleder), Claus, Janet, Emil, Pia, 

Vi glæder os til at møde dig

 

 

Alle datoer


  • Fra 26 juli 2020 08:00 til 08 august 2020 08:00

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.