outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Køge Ås Nytårstur (Tur 119) - UDSOLGT

Weekend vandretur
 Turen er afsluttet
 
9
Sidste dato: 06 januar 2019 12:00

Vandretur på Køge Å-stien

Vandreerfaring (Fra 1 til 5): Stoevle 3 Guidet tur hvor der tages hensyn til deltagerne.
Deltagelse fordrer at du har vandret med rygsæk før. Turen er ikke svær og de 3 støvler indikerer blot det er en let tur, men at det trods alt er i den kolde årstid og at der kan være sne.

Se her hvordan vi graduerer turenes sværhedsgrader!

Køge Å stien er en 22 km lang cykel- og vandrerute, som forbinder Borup og Køge. Ruten går gennem et smukt, sjællandsk kulturlandskab inden den slutter af i de kuperede skove omkring Køge Ås.KøgeAa

Den er let at følge, der er udgivet vandretursfoldere med kort og der er skilte langs med ruten. Se link nederst.

Start og slutpunktet ligger tæt ved offentlig transport, da der går regionaltog til Borup og S-tog til Køge.

Turen er god og varieret og vi passerer skov, enge, marker, moseområder og et, for Sjælland meget kuperet område, på rutens østlige del, ved Skovhus Vænge og Køge Ås. Jeg synes at området er noget af det smukkeste og mest dramatiske skovlandskab vi har omkring København!

Køge Ås, som ifølge vandretursfolderen er en af Danmarks få store åse. Man regner med at tunneldalen og åsene er dannet ved isens afsmeltning efter sidste istid for 15.000 år siden. Smeltevandet gravede store tunneller i og under isen og førte store mængder af sand, grus og ler med sig og som blev aflejret ved isranden, der hvor smeltevandets hastighed aftog. Åsens velsorterede grus er særdeles velegnet til anlægsarbejder og flere søer som man passerer er gamle grusgrave. Der har også været gravet tørv og foretaget vandindvinding. Alle tre dele har ændret landskabet markant.

Stien følger åsen og efter den lille landsby Regnemark, møder man Køge Å som, med nogle få undtagelser, følges frem til Køge. Landskabet er utroligt afvekslende. Oftest går man langs med marker eller engområder.

Midtvejs på Køge Ås stien ligger Spanager børnehjem. Her ligger en naturlejrplads, velafskærmet af træer og helt ned til Køge Å. Her er shelter, bålplads og toilet og en vandhane, som må forventes at være lukket af for vinteren. Jeg sørger for at der er rigeligt vand til os, så vi ikke skal bære for meget.

Om søndagen skal vi gå igennem Skovhus Vænge som er en bøgeskov i et stærkt kuperet terræn. Køge Å slynger sig her og har skåret en 20 meter høj lerskrænt; her er smuk og dramatisk natur. Der er et kortere stykke med asfalt, da vi skal gå under motorvenej.Dog er Køge Å stien mest grusstier eller mindre stier over jord og græs og er generelt fin og charmerende at gå på. 

Afslutningsvis kommer man igen ind på Køge Ås. Den sidste strækning er spændende og kuperet. Det er den strækning som i andre naturfoldere kaldes Køge Ås, selvom hele ruten går langs med en ås.

Generel Info

Jeg sørger for at der er vand og brænde ved shelteret. I shelteret er der plads til ca 4 kan overnatte, men der kan være optaget og måske ikke plads til alle, så medbring telt. Dagsetaperne er ca 12 km. Ruten er Letgået og vi tager det roligt og tilpasser os til deltagernes erfaring og vi holder pauser efter behov.
Turleder: Brian Pihl Johansen. Læs mere om Brian her!

Turledergebyr: Turen er gratis for Outsite+ medlemmer. Er du ikke det betaler du 200 kr og bliver samtidig medlem med de fordele det medfører! Se mere om +medlemsskab her!

Min antal deltagere: 2

Max antal deltagere: 10

Start: Vi starter i Borup, hvor vi mødes ved parkeringspladsen ved Borup station d. 05/01-2018 kl 12. Det er gratis at parkere med bilen og uden tidsbegrænsning.
Slut: Ved Køge station. 

Link til kort og information over åsen: 

http://www.visitkoege.dk/koege/koege-aa-sti

Deltagere

Pihlen (turleder), Simon, Milo, Gurli, Nop, gezza, Sara, JE, Palle, 

Ved tilmelding accepterer du automatisk Outsites betingelser!

 

 

Alle datoer


  • Fra 05 januar 2019 12:00 til 06 januar 2019 16:00

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.