outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Efterårstur Rondane UDSOLGT

Fjeldture
Sidste dato: 23 september 2018 07:00

Efterårstur i Rondane, Norge

Pris pr. deltager 400 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!

  Koeb Tur 

400 kr

Lørdag den 15. september kl. 07:00, til søndag d. 23. september kl. 20:00, 2018

Turlederen (Brian) har vandret i fjeldet før, også om efteråret. Læs om Brian her...

Vandreerfaring (fra 1-5): Stoevle 3  Dagsetaperne er ikke så tekniske, i forhold til fjeld generalt, så de fleste der er vandt til at vandre med rygsæk kan være med. Området er højfjeld og ruten er til tider kuperet og ujævnt. Der kræves lidt mere af dit udstyr end på en sommerfjeld tur.

General info:
Vi skal ud på en rute i et område jeg er helt vild med. Det er ganske enkelt et helt vidunderligt område, højfjeld når det er bedst, tør jeg godt påstå!
Efterår er en rigtig flot og speciel årstid at tage på fjeldet i. Turen er planlagt så vi får de flotte efterårsfarver med, både på fjeldbirken og på de vilde blåbærbuske. Som vi forhåbentlig også skal spise mange af.

Forudsætningen for at deltage er, at du skal have vandret med rygsæk før, samt har udstyr til en fjeldtur. Det er højfjeld og efterår, så ting som telt og sovepose kræves der lidt mere af, end på en sommertur. Temperaturen i højfjeldet svinger fra 0-15 grader på denne årstid. Turen er ikke meget krævende, men det kræver at du kan gå 15-20 km i almindeligt terræn, samt at du kan gå på sten og klipper. Der er ingen voldsomme stigninger på ruten, men de stigninger der er, er lange og seje.
Spørg gerne hvis du er i tvivl om du har det rette udstyr, eller forudsætninger for at deltage!

Vi tager det roligt og tilpasser turen til jeres erfaring. Det er vigtigt at vi har tid til at nyde naturen, og det flotte højfjeldslandskab. Da det er efterår, er der en lille chance for at se nordlys, se den første sne falde på fjeldets højeste tinder, og så er fjeldet ikke overrendt af vandrere.
Man kan drikke vandet direkte af søer og åer. Der er ikke mulighed for at købe mad undervejs, så alt mad mm. skal medhjemmefra. Der er ej heller wc undervejs. Vi vil passere 4 hytter undervejs, 3 af dem kommer vi ikke helt hen til, men det er en mulighed hvis vejr eller andet skulle kræve det. Det er en god sikkerhed, og så medbringer vi også en sattelit nødsender, en Spot, på turen.

Jeg kører derop i bil, og kan have 2 passagerer med i bilen. Hvis vi bliver flere, kræver det at der er andre der kan lægge bil til. Udgifterne til køreturen deler vi ligeligt imellem os, dvs hvis vi er 3 i bilen, koster det max 1000 kr pr mand, udover turledergebyret. Køreturen tager ca. 13 timer fra københavn (1200 km).

Detaljeret info som rute, vejledning, mødested, sikkerhed, pakkelister mv. sendes når vi nærmer os turen. Yderlige Planlægningen, afgangstid og sted, tager vi også når vi nærmer os turen, og vi ved hvem der skal med.

Se artikel og billeder fra min oprindelige tur til området fra 2016. Ruten vi skal på er ikke identisk, men i samme flotte område:
https://www.outsite.org/vandreture/vandring-i-norge/581-efterarstur-til-rondane-nationalpark-2016 

Beskrivelse af turen:
Vi skal gå rundt om 10 toppe, som er over 2000 meter høje. Vi kommer til at gå i dalene imellem og omkring disse toppe, så vi kommer til at gå i 900-1500 meters højde. Mange dage vil vi kunne se de mægtige toppe der tårner sig op, mens vi går for foden af dem. Vi skal se mange fosser, flere større vandfald, gå på broer over dybe kløfter hvor vandet fosser, samt have lejr i de smukkeste omgivelser lige op af det reneste friske strømmende fjeldvand. Vi skal se de smukke orange/rødlige efterårsnuancer i dalene, og spise vilde blåbær og tyttebær. Hvis vi er rigtig heldige, kan vi måske se lidt nordlys og sne.

Vi overnatter på lejrpladser der ligger ved søer og elve, for foden af de høje fjelde, fra 1000 moh til 1500 moh. Der er kun den flotte rå natur omkring os i lejren. Der er lagt en reservedag ind i planen, så vi kan tage to halve dage, eller en hel dag ud og stadig nå frem. Eller måske der er tid/lyst til en toptur. Denne reservedag er for en sikkerhedsskyld hvis vejret driller, benene er trætte, eller noget uforudset sker.

Etapernes længde er nogenlunde tilpasset til terrænet. Det vil sige at de dage hvor der fx ”kun” er 10 km på programmet, så er det fordi terrænet her er sværere og det det går opad meget af dagen. Der er også færre lyse timer på denne årstid.

Dagsetaperne:
1. Lørdag: Køretur til Rondane. Vi slår lejr tæt på bilen. 1 km. 
2. Søndag: Let terræn, sti, langt jævn opstigning. 11 km.
3. Mandag: Mellem terræn, sti, lang jævn nedstigning. 13 km.
4. Tirsdag: Let terræn, sti, lang jævn opstigning. 10 km.
5. Onsdag: Let terræn, sti, blød op og nedstigning. 12 km.
6. Torsdag: Mellem terræn, sti, rimelig flad dag. 14 km.
7. Fredag: Let terræn, sti, rimelig flad dag. 15 km.
8. Lørdag: Reservedag der kan placeres undervejs. Sikkerhedsmargin.
9. Søndag: Hjemtur til Danmark. Vi har lejr i samme område som ved ankomst. 1 km.

Hvornår:
Lørdag d. 15. september til søndag d. 23 september 2018 (inkl 2 transportdage)

Yderligere info
Min antal deltagere: 2 (inkl turlederen)
Max antal deltagere: 6
Turledergebyr: Turen koster 400 kr. Outsite+ medlemmer. For ikke Outsite+ medlemmer koster det 600 kr. 
Udover turledergebyret, skal du selv sørge for mad, det udstyr du skal bruge, samt din andel af fællestransporten
Sikkerhed: Vi tager sikkerhed alvorligt. Af samme årsag har vi en sattelit nødsender + førstehjælp med, samt der udsendes info om sikkerheden på turen, og alternative planer.

Efterårstur i Rondane, Norge

Pris pr. deltager 400 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!

  Koeb Tur 

400 kr

 

Email
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Kort


 

Alle datoer


  • Fra 15 september 2018 07:00 til 23 september 2018 20:00

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat      

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.