outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vandretur Bjärehalvöen (tur 220) Kr. 300.

Weekend vandretur
Sidste dato: 21 maj 2018 17:00

Båstad, Skåne

Pris pr. deltager 300 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!

Koeb Tur

300 kr.

Vandreerfaring 1-5: Stoevle 4 Turlederen sørger for ruten.
Medium-kuperet terræn


Praktisk info

Mødested og -tidspunkt: Båstad ved Malenbadet, Roxmansvägen 5C, 269 36 Båstad. Her er der en stor gratis parkeringsplads, så det burde være muligt at holde her. Mødetiden er klokken 17.
Afslutning: Vi slutter ved startstedet. (P pladsen) eller i Ängelholm (se turbeskrivelsen)
Turleder:  Jan Petræus
Hvor langt skal vi vandre om dagen: Fredag og Lørdag 10-12 km. Søndag og Mandag 16-18 km.
Overnatning: Telt, tarp, hængekøje, shelter (Der er kun måske mulighed for shelter fredag og lørdag)
Pris: 300 kr. for Outsite+ medlemmer
Dine rejseudgifter: Egne transportudgifter til bro og kørsel til Shibbhult i Sverige (se beregning længere nede)
Antal deltagere: 8
Fælleskørsel: Kan aftales i den tråd der bliver oprettet på Outsite.org 
Bemærkning: Kan du først senere pga. arbejde eller andet, kan du sagtens komme senere, du bliver dog selv nød til at finde lejrpladsen. Du kan få ruten og koordinaterne til start og til lejrpladsen. Skriv til turlederen og aftal nærmere.
Du modtager en beskrivelse af ruten, samt gpx filer med hele ruten, så du kan følge med på din GPS.

vandretur i skaane

Kort turbeskrivelse

Da der ikke er så mange shelter pladser på Bjärehalvöen, bliver dagsetaperne meget forskellige. Fredag og lørdag bliver etaperne 10-12 km pr dag mens de søndag og mandag bliver 16-18 km. Det er ikke muligt at nå hele Bjärehalvöen rundt, så vi følger kysten fra Båstad til Ängelholm. Når vi mandag når frem til Ängelholm, tager vi toget tilbage til Båstad, det tager 10 min. 

Fredag: Vi ankommer til P pladsen ved Malenbadet hvor vi parkere bilerne. Vi følger derefter kysten til vi rammer Skåneleden. Vi fortsætter på Skåneleden til lejrpladsen Knösen, som bliver vores første lejr. Der er shelter og toilet på pladsen. Det er ikke sikkert at der er plads i shelteret, men der er plads til at slå telte op og hænge hængekøje op. Vier lidt sent fremme, men vi skal nok får tændt op i bålet og så vil der være bålhygge, mens man tilbereder sin aftensmad. Længden på dagens tur er ca. 12 km 

Lørdag: Lørdagens etape bliver også kort. Når vi går fra shelteret kommer vi ud på den flotte side af Bjärehalvöen. Det går en del op og ned, og der er et enkelt stykke hvor det går stejlt opad, men det er kun ca 10-20 m. Vi her godt med tid til at nyde turen og der vil blive holdt nogle gode pauser. Lørdagens overnatning bliver i Torekov. Shelteret ligger 20 meter fra stranden, så der er både mulighed for en dukkert og måske for at se solnedgangen fra stranden. VI kommer tidligt til Torekov, så det er muligt at købe ind i byen og så kan vi lave en pinsefrokost til aften, hvis der er nogen der har lyst til det. Tæt ved lejrpladsen er der et offentligt toilet. 

Søndag: Søndag fortsætter vi langs kysten gennem Torekov, forbi Hovs Haller og videre gennem Ängelsbäcksstrand og til Gryteskär, hvor der også ligger et shelter. 

Mandag: Vi tager lidt tidligt afsted fra lejrpladsen, så vi kan nå at få gået dagens 18 km etape, og komme hjem i god tid. Vi er stadigvæk ved kysten og følger den gennem Vejbystrand og videre til Ängelholm. I Ängelholm tager vi regionaltoget retur til Båstad. Det tager 10 min og koster 55 S. kr. Toget kører 11:16 – 12:16 – 13:16 – 14:16 – 14:43 og 15:16Vel tilbage i Båstad, går vi tilbage til P pladsen hvor bilerne holder og her slutter turen for denne gang.

Rejseudgiftsberegning: Outsite.org anbefaler følgende beregning for kørslen. Kørte km x 2 kr pr. km. + bro/færge / antallet af passagerer i bilen. Det vil sige at regnskabet på en tur som denne, fra København med bropas og 3 paqssagere i bilen kunne være : 180 x 2 + 328 /3 = 330 kr pr. person. Så er brændstof og lidt slid på bilen også dækket ind.

Båstad, Skåne

Pris pr. deltager 300 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!

Koeb Tur

300 kr.

 

 

Kort


 

Alle datoer


  • Fra 18 maj 2018 17:00 til 21 maj 2018 17:00

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk outdoor45 rabat    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.