outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Dagstur Knudshoved UDSOLGT

Dagstur og 2-dagestur
 Turen er afsluttet
 
20
Sidste dato: 
16 februar 2019 10:00 - 16:00

Sted: Knudshoved, SydSjælland  |  By: Vordingborg, Danmark

Vintervandretur Knudshoved Odde

... éndagstur!

Er du Outsite+ medlem er turen gratis!

Vandreerfaring (fra 1-5): Stoevle 3  Turen er lang.
Men terrænet er rimeligt.

Praktisk info

Turleder: Martin Møberg Milo
Dagsetape: 20 km
Pris: Gratis for Outsite+ medlemmer
Startsted: Knudskovs parkeringsplads
Slutsted: Samme som startsted.
Mødetid: d. 16. februar 2017 Kl. 10.00
Afslutning ca. 15:30
Offentlig transport: Mødestedet kræver at man kommer i bil. Der vil blive mulighed for at aftale fælleskørsel.

Området

Knudshoved Odde, som ligger ca. 5 km fra Vordingborg, hører til blandt de bedste naturmæssige oplevelser i Danmark. Knudshoved Odde er en halvø sydøst for Karresbækminde Bugt i Smålandsfarvandet, der går cirka 15 km ud i havet. Den deles ved Draget, (som overskylles ved højvande), og den yderste spids, som hovedsageligt er overdrev, hedder Knudshoved, og den inderste Knudshoved Odde, hvor også Knudskov ligger. Det meste af odden, et område på 92 hektar blev fredet i 1952.

Knudshoved Odde med den fredede spids Knudshoved giver en landskabsoplevelse, som man kun kan opleve ganske få steder i Danmark. Det bakkede terræn på odden, havets nærhed, de åbne landskaber og frem for alt stilheden er elementer, som er karakteristiske for lokaliteten.Frokost

Knudshoved Odde er dannet som en såkaldt randmoræne. I slutningen af sidste istid skød en stor gletsjer op fra sydøst og lå i området mellem det, der i dag er Knudshoved Odde og Lolland. Isen førte masser af sten, grus og sand med sig og det blev aflejret ved gletsjerens kant, efterhånden som isen smeltede. Gletsjerkanten stod i lang tid stille i området ved Knudshoved Odde, og det betød at der hele tiden blev tilført materialer til området. Det er de materialer, der i dag danner den aflange odde med morænebakker og fladere områder imellem. På sydsiden opleves bakkerne (9 – 13 m høje) som en klint, fordi havet hele tiden erodere materiale, mens nordsiden mere har grønne skrænter.

På åbne overdrevsområder med spredt tjørnebuske er to af karakterfuglene i sommerhalvåret den og tornsangeren. Langs kysten flyver hundredvis af digesvaler rundt omkring redekolonierne, der er gravet ud i skrænterne. Flest fugle ser man dog i træktiderne forår og efterår samt i vinterhalvåret, hvor mange ande- og vadefugle raster omkring Knudshoved. Flere arter af og for eksempel lille kobbersneppe og er regelmæssige gæster, og ude på vandet fouragerer blandt andet , og . yngler ved Gavnø, men Knudsskov på odden er også et velegnet område, så måske ser vi denne statelige fugl også her.

Der findes flere arter af padder og krybdyr på Knudshoved, men den, der tiltrækker sig størst opmærksomhed, er den sjældne , som yngler i vandhullerne på halvøen. I maj og juni er Knudshoved et af landets bedste steder til at høre dens klokkelignende stemme. Også findes her.

Af og til dukker der også en op langs kysten.

Turen

Vi mødes på Knudskovs parkeringsplads, først i skoven. Der skal betales parkeringsafgift. (15 kr ) Pengene lægges i en lille pose som så læggen i en metalkasse.

Vi følger kysten til Draget og håber på lavvande da draget kan blive oversvømmet.51b553104a

På den anden side af Draget følger vi stigen ud til den yderste spids, som hovedsageligt er  overdrev, hedder  Knudshoved.

På den yderste spids hvor vi har gået ca. 10 km indtager vores medbragte frokost.

På hjemturen går vi samme vej til draget men på den anden side følger vi markvejen midt på Odden og vejen gennem skoven.

Rundt omkring på Knudshoved Odde ligger flere storstensgrave fra bondestenalderen. Den lettest tilgængelige er den restaurerede jættestue, der ligger ved den østligste P-plads.

 

Antal pladser
20
Email
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Addresse
Knudsskovvej 67, 4760 Vordingborg, Danmark

 

Kort


 

Alle datoer


  • 16 februar 2019 10:00 - 16:00

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.