outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 280 gæster og ingen medlemmer online

Silkeborgsøerne rundt – Høj rute (76) Kr. 100.

Weekend vandretur
Sidste dato: 14 maj 2017 00:00

Sted: Silkeborgsøerne  |  By: Silkeborg, Denmark

Silkeborgsøerne rundt - høj rute                                                                                                                                                

Pris pr. deltager 100 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!

 Koeb Tur

 

100 kr.

En 3 dages kuperet vandretur i Danmarks mest kuperede terræn i Danmarks mest sø- og skovrige område. På turen rundt om Silkeborgsøerne, passerer vi over alle de højeste punkter hele vejen rundt.

Vandreerfaring (fra 1-5): Stoevle 4  Turen her er med store op- og nedstigninger.

Se her hvordan vi graduerer turenes sværhedsgrader!

 

Hvor langt om dagen: 17-22 km med store op- og nedstigninger
Turledergebyr: 100 kr for Outsite+ medlemmer og 300 kr. for ikke medlemmer.
Derudover lægges et beløb på 50 kr for overnatning på en af overnatningspladserne – Alling Vest teltplads. Dette beløb afregnes på pladsen.

Start- og slutsted: Østre Søbad på Horsensvej syd for Silkeborg (Parkeringsmulighed og busstop for bybusser samt Vejle-Silkeborg (bus 215) og Horsens-Silkeborg (bus 110).
Mødetid: St. Bededag, fred. d.. 12. maj 2017 kl. 9.30. (Ankommer du torsdag aften, kan benyttes fri teltning i en del af Vesterskoven, ca. 1-1½ km mod sydvest fra p-pladsen ved Østre Søbad!)
Sluttid: Søndag d. 14. maj 2017 sidst på dagen.
Deltagerantal: 10
Turleder: Jens Brun. Besøg hans hjemmeside her: www.jensesvandringer.dk

 Koeb Tur

 

 

100 kr.

Beskrivelse:
Denne tur, som også fandt sted i 2016, er denne gang lagt i St. Bededagsferien, hvor der er lagt en ekstra dag ind til turens gennemførelse.

Som navnet på turen antyder, vil vi på vejen rundt om Silkeborgsøerne passere flest mulige højdepunkter hele vejen rundt. Altså vil der vil der være en del store op- og nedture på denne vandretur i Danmarks nok mest bakkede terræn i Danmarks mest sø- og skovrige område. Kort sagt en smuk tur, hvor det gælder om at nyde; men også en tur, der af og til trækker tænder ud. Turen slutter, hvor den starter, nemlig ved Østre Søbad ved Horsensvej syd for Silkeborg. Vi bevæger os stort set konstant i terrænet, og landevej forekommer næsten ikke.

For en appetetvækker om området, klik her.

Dagsprogram
Fredag: Vi starter ud langs bredden af Almindsø og stiger langsomt op gennem Vesterskoven til turens første højdepunkt, Fr. d. 7.s høj, der har stort udsyn mod vest over Funder Ådal og Hørbylunde m.v. Herfra brat nedtur til den imponerende Dybdalen, efterfulgt af opstigning gennem en karakteristisk erosionskløft Kjellerup Dal med et lille rislende vandløb i bunden. Der krydses herefter gennem Rustrup Skov i østlig retning, syd om søen Thorsø og byen Virklund i høje bakker. Der fortsættes gennem den kuperede sydlige del af Sønderskoven, hvorefter vi stiger op til udsigtspunktet Kongestolen, der ligger på sydsiden af Danmarks reneste sø, Slåensø. Efter at være gået ned til søen og tanket drikkevand, runder vi denne øst om og går til den udsøgt beliggende teltplads Østre Gåsekær, der ligger på et næs på sydsiden af Borresø. Vi har booket pladsen. Dagsetape: 20 km.

Lørdag: Endnu en gang runder vi Slåensø øst om og kravler op i bakkerne syd for denne. Så går det østpå, idet vi langsomt stiger lidt mere til en lang kam, Åsen, som vi vandrer på toppen af over en længere strækning. Efter Åsen følger brat nedtur til en dyb dal, som vi følger et kort stykke, hvorefter vi på ny stiger brat op ad et langt stykke til næste højdepunkt, Storeknøs med vidt udsyn. På toppen ligger et privat hus, men også et skilt med ”Velkommen til udsigten!” Endnu en længere nedstigning følger, før næste opstigning, en mindre kendt bagvej til Himmelbjerget, følger. Den betagende udsigt nydes – og evt. en is. Herefter følger et langt stykke, hvor vi stiger langsomt nedad mod sydsiden af Birksø. Vi runder Ry ved broen og slusen over Gudenåen. Efter havnen fortsætter vi ad stier på Gudenåens modsatte side til vi når Alling Vest Teltplads, hvor der overnattes lige ved åen. Dagsetape: 16,5 km. Her betales for overnatningen.

Søndag: Vi følger først en snoet og idyllisk skovsti langs åen og stiger så brat op til dagens første højdepunkt, Bryggebjerg, hvorfra der er udsyn over den østlige del af Silkeborgsøerne. Der går herefter nedad mod østenden af søen Julsø, hvor vi går forbi den smukt beliggende landsby, Laven på stier langs søen og langs banen. Ved halvøen Dynæs stiger vi igen brat op, nu for en gangs skyld på åbne marker. På nye store udsyn. Vi runder landsbyen Gl. Laven og krydser ind i Linå Vesterskov på en meget bakket strækning, her følges Himmelbjergruten et stykke. Vi fortsætter nord om Sejs-Svejbæk ad meget snoede og bakkede stier i skoven. Senere nås Sejs Hede, hvor vi bestiger Stoubjerg og Sindbjerg, et par markante store Lyngbakker, igen med enestående udsyn over Silkeborgsøerne. På turen gennem Nordskoven  følger vi den gule rute over flere højdepunkter i Nordskoven, herunder Louisehøj, Ulvehoved, Birkehøj og Dronningestolen. Herefter går vi nedad til cykelbroen over Gudenåen ved siden af den nuværende jernbane. Herefter følger et lille idyllisk hjørne af Silkeborg By, inden vi atter kommer ud i skovene ved Indelukket. Herefter følges smukke stier langs Gudenåen og nogle mindre søer, til cirklen er sluttet ved Østre Søbad, hvor turen startede. Etape 22 km

Deltagere 

johnny, Hanne, Maj, Brøndum, inger, BBjørgensen

 

Email
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Addresse
Østre Søbad, Horsensvej 2, 8600 Silkeborg, Denmark

 

Kort


 

Alle datoer


  • Fra 12 maj 2017 00:00 til 14 maj 2017 00:00

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr
OutdoorProLogo OutRoedovre stor friliv.dk rabat tentsile connect
Vandregrej stor FNE Outdoor BannerAlphastore tentsile
Kungsleden Abisko Kebnekaise SingleCover UrbanOutdoor

 Guide til Kebnekaise

outsite medlemskab

Sponsorer

Klatregrej stor Fjeld-og-fritid vandfilter net

 

outsite vandre og friluftsliv

Bliv sponsor på Outsite.org

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk STMNy ab camping og outdoor udstyr
Primus Yeti Tentipi Lifestraw2
All Out GrowersCup logo

The Good Karma

Calazo
ImmelnPartner AnnonceSuunto Odex WXWileyx 2
  CasioProTrek   ExpedAnnonce   AclimaAnnonce  

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2017 - Betingelser - Kontakt os  - Foreningen Outsite 

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Alle artikler, tests osv. er ikke økonomisk støttet men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.