outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 642 gæster og 5 medlemmer online

Log ind

Kungsleden langs Sarek (Tur 64) Kr. 1200.

Fjeldture
Næste dato: 22 juli 2017 00:00

By: Jäkkvik, Sweden

Kungsleden - pionértur

… Jäkkvik og Saltoluokta
Pris pr. deltager 1.200 kr. for Outsite+ medlemmer - læs om Outsite+ her!                                                                                                   

 Koeb Tur

 

1.200 kr

Turen her er slået op i god tid for at alle har en chance for at planlægge deres ferie, men det betyder også at der kan komme mindre rettelser af såvel økonomi og tidspunkter hen ad vejen.
Turen er en fortsættelse af sidste års tur 'Hele Kungsleden på 3 år. Du behøver naturligvis ikke at have vandret med sidste år for at deltage!


Ved tilmelding accepterer du automatisk Outsites betingelser!

Vandreerfaring (fra 1-5): Stoevle 3  Turen er er en let tur for folk der kan overnatte i telt og vandre på Kungsleden

Se her hvordan vi graduerer turenes sværhedsgrader!

 

Turen kommer til at vare i 15-16 dage inkl rejsetid i tidspunktet imellem den 22/7 – 5/8 2017. Der er også usikkerhed om hvordan SJ køre togene nordpå i 2017, men vi skal nok kunne komme derop, det er bare hvordan og hvornår det passer.

 

Dine udgifter
Tog og bus København – Jäkkvik og retur med bus Kebnats via Gallivare ca DKK 2500. Betalte bådleder ca. 1000 SEK, men vi vil kunne opnå grupperabatter på nogle af bådene, så det kan blive billigere. Derudover bruger vi de gratis robåde når det er muligt. Du skal have svenske kontanter med til bådene. Der vil også være teltgebyr ved STF-hytter/fjeldstationer og Vuonatjviken.

Cirkaudgifter, reguleres når vi komemr tættere på:  800 SEK til teltgebyr medmindre du/vi vælger at sove inde på fjeldstationer grundet vejret.
Turledergebyr: kr. 1600 kr - hvis du er Outsite+ medlem får du 400 kr. rabat og betaler således kun 1200 kr. Medlemskab koster 200 kr for et år. Læs mere her: Outsite+
Du kan vælge at flyve hjem fra Kiruna, men da tog bus og fly ikke passer sammen skal du regne med en ekstra overnatning.
Vi plejer at koordinere billetbestilling og reservationer, men mere om dette senere.
Vandrekort: For at få den pris på teltgebyr der er nævnt her skal du enten være medlem af Den Svenske Turistforening eller have et dansk vandrekort. Har du ikke et sådant kort betaler du SEK 50 mere pr. Overnatning. Det danske kort købes hos danhostel.dk. og koster under 200 kr.

 Koeb Tur

Min. antal deltagere: 6
Max. antal deltagere: 12
Turen er ikke for børn under 16 år

Vi følger Kungsleden fra Jäkkvik i syd til Saltuluokta i nord. Strækningen indeholder 6 bådleder, hvor nogle af disse kan foretages gratis i robåd og nogle skal man betale for overfarten. Denne del af Kungsleden indeholder nogle af de flotteste steder på Kungsleden herunder Skierfe med imponerende udsigt over Sareks Rapadal, men også nogle af de mindst benyttede etaper.

Turen er er en let tur for folk der kan overnatte i telt og vandre på Kungsleden. Da det er en pionertur, vil vi telte både ved hytter og ude midt i fjeldet. Guiden har på forhånd indsamlet viden om, hvor der er mulige teltpladser og flotte udsigter.

På starten af turen er der ca. en uges vandring, hvor der ikke er provianteringsmuligheder, og heller ikke nogen STF-hytter. Efter den første uge ankommer vi til Kvikkjokk og herefter er der STF-hytter resten af vejen. Turen slutter ved Saltoluokta fjeldstation, hvor der er restaurant.

Så vil du gå på en del af Kungsleden, som meget få har set og elsker at sove i telt og nyde fjeldets ensomhed sammen med en gruppe af ligesindede, så er det her turen for dig.

Hvor langt skal vi vandre?
Ruten fra Jäkkvik og til Saltoluokta er cirka 155 kilometer og ca. 10 km bådleder. Etape planen er ikke fastsat, men kan ændres, men jeg regner med at gå et sted imellem 10-20 km om dagen, alt efter terræn, bådleder osv. Der vil også være en eller flere halve hviledage under turen.

Etaperne:
1: Jäkkvik (by) – Vuonatjviken (private stuer) 17 km + 0,3 km gratis robådled og 6 km bådled med betaling
2-6: Vuonatjviken (private stuer) – Kvikkjokk (Fjeldstation) 66 km + 3,5 km bådled med betaling
7: Kvikkjokk (Fjeldstation) – Pårte (fjeldstue) 16 km
8: reservedag
9: Pårte (fjeldstue) – Aktse (fjeldstue) 20 km + 2,9 km gratis robådled eller betalt bådled
10: reservedag
11: Toptur på Skierfe 1179 moh med udsigt over Rapadalens delta og ca. 600 meter lodret fald. Det kan være vi telter lidt længere oppe imod Skierfe
12: Aktse – Sitojaure (fjeldstue) 9 km + 3,4 km gratis robådled eller betalt bådled
13: Sitojaure (fjeldstue) – Saltoluokta (Fjeldstation) 20 km.

Området
Fjeldene vest for Kiruna er en del af det nordligste fjeldområde i Sverige og er beliggende cirka 100 kilometer nord for polarcirklen. Fjeldene heroppe er resterne af nogle af jordens ældste foldekæder der er nedslidt gennem millioner af år. ”Resterne” af fjeldkæden fremstår i vor tid som behagelig afrundede, set fra vandrerens synspunkt. Det er et relativt letvandret fjeldområde med dybe grønne dale men alligevel med spektakulære fjeldformationer, gletsjere og vandløb og søer. Visse steder er der såkaldt blokmark (store sten), våde områder og alt efter vejret, lette vad der dog oftest kan forceres via sten i bunden. Alle de store vandløb er der bro over.
Vandet heroppe er rent og klart og kan overalt drikkes lige fra vandløbene.

Ruten
I Abisko starter Kungsleden der fører gennem fjeldet 450 kilometer mod syd ned til Hamavan. Det er den mellemste strækning vi skal vandre ad, op til Saltoluokta fjeldstation. Fra Kvikkjokk fjeldstation til Saltoluokta vandrer vi på kanten af Sarek Nationalpark og har fremragende udsigter ind til den vilde natur og imponerende bjergtoppe.
På ruten oplever man faktisk alle former for fjeldnatur under turen. Du kommer til at opleve den frodige fjeldbirkeskov, koldfjeldet med lave bevoksninger uden træer til at skygge for udsigten, gletsjere, markante fjeldformationer og udsigter ind over Sarek. På hele turen ha vi imponerende udsigter, men specielt topturen på Skierfe toppen vil give mulighed for imponerende udsigter ind over Sareks vilde natur og høje tinder.

Din guide er Kenn Schjødt
Kenn er efterhånden en gammel kending af fjeldene. I mange år har han vandret de fleste stier i hele området af Abisko- og kebnekaisefjeldene fra Abisko i nord til Vakkotavare i syd.
Kenn sørger for at I kommer gennem ruten, samt for relevant information før og under turen. Kenn udarbejder også køreplaner til brug for billetbestilling så vi alle mødes det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.
Kenn er guide under turen, men ikke rejseleder på jeres rejse til og fra start- og slutstedet!
Læs mere om Kenn her.

Deltagere

JE, Kenn,  

 

Addresse
930 90 Jäkkvik, Sweden

 

Kort


 

Alle datoer


  • Fra 22 juli 2017 00:00 til 05 august 2017 00:00

Vi bruger cookies

Jeg forstår.

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr
OutdoorProLogo OutRoedovre stor friliv.dk rabat tentsile connect
Vandregrej stor FNE Outdoor BannerAlphastore tentsile
Kungsleden Abisko Kebnekaise SingleCover UrbanOutdoor

 Guide til Kebnekaise

outsite medlemskab

Sponsorer

Klatregrej stor Fjeld-og-fritid vandfilter net

 

outsite vandre og friluftsliv

Bliv sponsor på Outsite.org

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk STMNy ab camping og outdoor udstyr
Primus Yeti Tentipi Lifestraw2
All Out GrowersCup logo

The Good Karma

Calazo
ImmelnPartner AnnonceSuunto Odex WXWileyx 2
  CasioProTrek   ExpedAnnonce   AclimaAnnonce  

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2017 - Betingelser - Kontakt os  - Foreningen Outsite 

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Alle artikler, tests osv. er ikke økonomisk støttet men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.