outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

De Små Dimser - MSR Alpine Deluxe Kitchen Set

Vi er vilde med de små dimser på vandreture. De kan være geniale at have med og hjælpe meget mere end de koster og fylder. MSR Alpine Deluxe Kitchen Set indeholder en masse små dimser, der sammen og hver for sig, kan gøre din tur meget sjovere.

msr alpine deluxe kitchen set 

Alpine Deluxe Kitchen Set

Jeg skulle bruge et nyt skærebræt, kniv og opvaskebørste. Jeg skulle også bruge nogle tuber til soya, olie osv. Da jeg stod i outdoor butikkens "Dimse afdeling" faldt mit syn dog på Alpine Deluxe Kitchen Set. Et køkkensæt der indeholder ovenstående og meget mere. Prisen var ok, så derfor røg det med i kurven.

MSR er et seriøst mærke der har mange dimser. Deres udvalg af pløkker, barduner, gryder, køkkengrej osv. osv. er meget stort og inspirerende.

Denne artikel er ment som inspiration til dig, der savner lidt praktisk i rygsækken.

Den engang så populære Alpine Dish Brush/Scraper

På Outsite i 0'erne hørte jeg meget om MSRs Dish Brush/Scraper. Stort set alle roste den for vægt, fylde og effektivitet. Der skulle dog gå 10 år før jeg selv fik en. Spoiler alert: Den er stadig fed.

Den fylder 8,1 x 6,9 x 1,3 cm. og vejer 22 gram. På den sparsomme plads og vægt er der blevet plads til:

- Håndtag på midten
- Skraber i forskellige størrelser og vinkler
- Opvaskebørste

msr alpine dish brush scraper

Nogle af jer langtidsbrugere kan sikkert finde på mere at bruge den til? Skraberen er fed at have. Gryder og madkasse/tallerkner har forskellige vinkler og kanter så med dene kan du komme helt ned og skrabe resterne ud. Det er ikke let at vaske op på tur, med mindre du gør det med det samme og i varmt vand og sæbe. Hvis det er koldere i veret er olie og fedt dog allerede størknet og så kan det være bøvlet at få det sidste rent. Dish Brush/Scraper er i øvrigt skånsomt mod nonstick og kan købes seperat for 39,- (Outsite+ pris ca. 32,-).

PackTowl Dish Towel

Du har måske allerede et PackTowl som håndklæde. Det er de her tynde håndklæder der føles "støvet" men har en fantastisk sugeevne og tørrer enormt hurtigt. PackTowl Dish Towel er en mindre udgave som viskestykke og fungere upåklageligt. Du kan samtidig bruge det som vaskeklud, givet at du eller din opvask ikke er alt for beskidt til at blande sammen... 

Skal du bruge et viskestykke eller vaskeklud med god sugeevne og god vægt og fylde, så kig efter PackTowl. Deres Nano udgave koster f.eks. 79,- (Outsite+ pris ca. 64,-).

Alpine Deluxe Cutting Board

Så forlader vi den kedelige opvask og hopper nederst i madlavningen. Alpine Deluxe Cutting Board er et let skærebrædt, der kan foldes så det fylder mindre i rygsækken. Skærebrædtet vejer 177 gram og fylder 18,8 x 13,2 x 0,3 cm. og er meget stabilt trods delingen på midten. Jeg var lidt nervøs for om brædtet ville gå i to dele efter noget tid, men det holde stadig fint.

Skal du tilberede mad i naturen, så er en skærebrædt et must. Der er ikke noget værre end hvis man skal fedte rundt uden og forsøge at holde køg og grøntsager fri for snavs og jord. Det er klart de 177 gram værd at spare besværet. Cutting Board kan også købes seperat for 59,- (+ pris ca. 47,-).

Alpine Kitchen Knife

Til kødet, grøntsagerne og den irriterende vandre-makker findes Alpine Kitchen Knife. Kniven vejer kun 48 gram og og bladet er 12 cm. langt og er Santoku formet i hærdet rustfrit stål. Der medfølger en hullet plastik kappe til kniven, der sørger for at du undgår rust, hvis kniven er fugtig når den bliver lagt væk. Skaftet er også i plast. Kniven koster 79,- (+Pris ca. 69,-).

Alpine Salt & Pepper Shaker

En dobbelt beholder til salt og pepper (eller hvilke krydderier du nu ønsker), når kødet og grøntsagerne er skåret ud. Fin størrelse og minimal vægt. Alpine Salt & Pepper Shaker koster 39,- (+Pris ca. 32,-).

2 x Squeeze Bottle

Der medfølger to plastik flasker med tud i plast. Her kan du f.eks. opbevare olie og soya. Squeeze Bottle kan ikke købes seperat.

Grydeske, Spatula og ostehøvl

Når alt er forbejdet og er i gryden, er der en grydeske i sættet der også fungere som øse. Spatulaen til bøfferne og den sidste "dims" fungere både som spatula og ostehøvl. Så kan du lige drysse lidt parmasan over den friske pasta. Alle tre kan foldes sammen og de holder fint og er stabile under madlavningen. Grydeskeen og Spatula kan købes seperat, f.eks. hos Friluftsland (se nede i bunden af siden).

Øloplukker og proptrækker

Når al maden er klar, så er det bare at knappe en øl op eller åbne vinen med den medfølgende øloplukker og proptrækker.

Sættet samlet 

Der er tænkt over hele sættes og detaljerne. Det kendetegner sådan set MSR meget godt. Til at holde det hele samlet er en hard case beholder med lynlås. Inde i æsken er der lommer til opbevaring af div. ting.

Alpine Deluxe Kitchen Set vejer 640 gram og på korte ture eller base camps har jeg alt med. På længere vandreture deler jeg sættet op og tager det med jeg skal bruge. Sættet koster 439,- samlet (Outsite+ Pris ca. 360,-).

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.