outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Hængekøjekursus

Det er utoligt svært at finde rundt i hængekøje-junglen og derfor besluttede 4 køjenørder at banke et hængekøjekursus på benene. Det skulle være et kursus for begyndere men vi ville alligevel tage det skridtet videre og give folk lidt mere med hjem. Vi havde 15 forskellige køjer med samt en toilet køje og bilen spækket med udstyr gik turen til Sydsverige og det fede køjespot.

Hængekøjeudtryk 

Et telt er rimmelig simpelt. Der er pløkker og stænger samt barduner. Går det virkelig vildt for sig er der også gear net og footprint.
Med hængekøjer kunne der laves en ordbog, så det er vi allerede startet på. Der findes utroligt mange hængekøjeudtryk og for at gøre det hele mere bøvlet (ja - hvorfor ikke nu vi er i gang) så er der flere ord for samme ting. Du kan se vores outdoorordbog for hængekøjer (og andet) her...

Det perfekte hængekøje spot

Fredagen starter med at vi ankommer til hængekøje spottet. Der sidder allerede to og hygger sig i vandkanten ved søen. Den ene har været der nogle dage allerede og kunne ikke vente med at komme af sted. Vi kender godt fornemmelsen...

haengekoeje kursus

Vi går til pladsen og begynder at slå de forskellige demohængekøjer op. Vi har flere end 15 forskellige køjer med bl.a.:

DD Hammock Frontline
Tentsile Stingray (Trippel hængekøje) 
Tentsile Connect Tree tent (dobbelt hængekøje)
Hennessy Safari Deluxe Azym Zip
Amok Draumr 3.0 
Amok Segl
Warbonnet Blackbird
Warbonnet Ridgerunner
Nordic Tent Hammock
Sierra Madre Research Nubé og Pares
Exped Travel Hammock
Sea To Summit Pro Hammock
Agerbak Superlight Toilet edition

Lejren ligger fantastisk på en skråning ned til søen. Der er masser af træer at vælge til sit hæng og stemningen er helt fantastisk. Vi er utroligt heldige med vejret på trods af at vi er henne i efteråret.

Langsomt indfinder alle sig og folk for hængt køjerne op og så er det tid til køjenørderi rundt om bålet. Jeg forsøger mig med Outsite gryde, men kartoflerne er så hårde at det tager 4 timer før de kan spises... ja ja man kan jo ikke være lige heldig hver gang.

Hængekøjer hele dagen lang

Lørdag morgen vågner lejren ganske langsomt og efterhånden indfinder de fleste sig rundt om bålet til morgenmad. En har dog utroligt svært ved at slippe nylonen, så ham ser vi først kl. 11. Pointen er at man sover ganke godt i hængekøjer. Det kan være utroligt svært at komme op, når man ligger der og nyder udsigten og det rolige gyng.

proev at sov i haengekoje og lej

Vi går i gang med at kigge på de forskellige køjetyper. Der er stor forskel men det giver et godt sammenligningsgrundlag at have så mange køjer samlet et sted. Vægt, størrelse, komfort osv. kan man næsten kun bedømme ved at prøve hængekøjen og har man flere valgmuligheder, kan man virkelig vurdere hvilken der måske passer en. 

Efter en lækker frokost går vi videre med kurset. Der er allerede godt gang i spørgsmålene og vi 4 undervisere render frem og tilbage i lejren og henter grej og fortæller om køjer. Det er rigtig hyggeligt og vi tager det stille og roligt.

proev en tentsile

Vi skal også se på suspensions (ophæng) og tips og tricks tager vi mens vi går rundt i lejren og har køjekiggeri. Der findes jo 100 forskellige muligheder for at hænge køjen op og alle påstår at være den bedste og hurtigste måde. Vi har derfor en masse små og store gadgets med så vi virkelig kan se på hvordan man kan hænge køjen op.

Vi skal selvfølgelig også se på isolering nedefra og mange andre ting.

Om aftenen har vi workshop i "Lav din egen whoopie sling" og det går ganske godt for de fleste. 

Til sidst er der hygge rundt om bålet.

kursus i haengekoeje

De sidste spørgsmål og den gode udsigt

Søndagen kommer og man har hovedet proppet med info. Vi tager lige det sidste og slutter af med spørgsmål. Så nyder vi den gode udsigt før vi pakker sammen og køre mod Leos gatukök for at få en burger og vender næsen hjemad.

Næste hængekøjekursus

Går du og overvejer at kaste dig ud i hængekøje verden, så er vores næste kursus den 15/09 til 17/09 2017, se kurset her og tilmeld dig...

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.