outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Bliv ude trods vejret - efteråret er skønt!

Der er mange fordele ved efteråret: Temperaturene er til at holde ud når man dyrker aktiviteter som vandring, kajak osv. Myg og andet kryb er ved at være væk. Naturen ændrer udseende og får smukke farver, og dine favoritspots og shelters er ikke overrendt mere.
Vi vil med temaet forsøge at give dig gode oplevelser derude. Med lys, varme, tips og tests.

vandretur efteraar og friluftsliv

Nyd det smukke efterår

Statistisk set forsvinder 4000 af jer om lidt. Det er lidt under en fjerdedel af brugerne på siden. Vi synes at I går glip af noget af det bedste, så derfor har vi besluttet at hjælpe jer 4000 med gode oplevelser i det smukke efterår. Til de sidste 12-13000 brugere er der også masser af inspiration og tests, så I bliver ikke snydt.

Først lidt statistik på vejeret:

gennemsnits temperatur for efteraaret

Grafen er fra www.yr.no 

Temperaturene er gennemsnit og det ser jo ikke helt skidt ud? Koldest er +2,4 grader, så en alm. 3 sæsoners sovepose burde altså dække behovet. Der er 9 dage med regn i hver måned af efteråret, så ca. 33% af dagene regner det. Det er vel ingen overaskelse, men vel heller ikke afskræmmende, da en skaljakke sagtens kan tage det meste regn herhjemme og Sydsverige/Sydnorge. 

vandretur paa kungsleden efteraar

Optimer dit udstyr

Du har måske allerede hvad der skal til for at blive ude. Skaljakke, 3 sæsoners sovepose, 3 sæsoners telt, vandrestøvler? En sommersovepose er desværre ikke nok og du skal have en varmt lag på kroppen. Både jakke og varmt mellemlag har de fleste af os nok. Vi bor trods alt i Danmark hvor temperaturene kan blive dejligt kolde. Vi fokusere på udstyret i artikler senere i temaet.

Lyset fra bål, lyset fra lamper, lyset fra solen

Vi har også artikler om hvordan man laver bål der giver varme. Jo jo, alle bål giver varme, men der er faktisk meget forskel på hvordan du bygger dit bål op hvis du vil lave mad eller holde varmen.

Vi har en masse pandelamper og lommelygter vi har testet siden vinteren og til nu, så vi er sikre på at vi sender dig af sted med det rigtige - det der er det rigtige for dig.

Der er også stort hyggelys på programmet fra ovnproducenterne. Allerede på torsdag afslørrer vi en nyhed på lavvuområdet, hvor du kan få lys i din lavvu, fra en rigtig ovn.

Hold varmen

Varme er i denne sammenhæng et stort ord. Du skal først og fremmest holde dig tør, for at kunne holde varmen og derfor starter vi yderst og bevæger os indad. Men, vi har også overaskelser til jer der konstant fryser, ligegyldigt hvad I gør. Så har vi de overdrevet men effektive redmedier, der lige kan give det ekstra varme.

Video fra efterårstur rundt om Raslången 

Video fra vandretur på Kungsleden efterår

Der er allerede mange artikler på Outsite med brugbare tests, turbeskrivelser, videoer osv. Vi har forsøgt at samle en masse under tagget "Tema Efterår" og du kan se dem alle her: https://www.outsite.org/tema-efterar-og-friluftsliv

Kan du huske en der mangler? Så skriv det gerne i kommentarfeltet!

Kom selv med ud!

Der er masser af fællesture, guidede ture og kurser i efteråret. Klik her... og se dem alle.

Vi kan f.eks. nævne den kommende sheltertur, Oktobertur til Raslången, hængekøjekursus, vandretur Vejle - Juelsminde, Efterårstur Fjerritslev - Blokhus og Petraeus traditionelle vandretur om Halen og Raslången i November. 

Bliver du ude?

Hvad er din favorit udeaktivitet i efteråret? Har du nogle gode råd, gode spots, fine shelters eller andet du vil dele? Skriv det herunder i kommentarfeltet, så kan vi holde os ude :) Har sommeren ikke været efterår alligevel?

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.