outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vi har testet Asolo Drifter GV EVO på flere vandreture i en periode på 8 måneder. Vandrestøvlerne har været med på fjeldtur, weekendture og vinterture. Vi har derfor samlet et godt billede af, hvad Drifter GV EVO kan.

test af asolo drifter gv evo vandrestoevler

Asolo Drifter GV EVO

Vandrestøvlerne er fra Italienske Asolo. Det er et brand der er returneret til det danske marked, efter nogle års fravær. Asolo er kendt for kvalitet og holdbarhed, og vi glæde os derfor til at trække i vandrestøvlerne og komme afsted.

 Vandrestøvler  Asolo Drifter GV EVO
 Membran  Gore-Tex Performance
 Materialer Cordura 
 Sål  Asolo/Vibram Dou Radiant
 Vægt  1186 gram
 Farver  Graphite og Cedre brown
 Størrelser i DK  41,3 - 47,5
 Pris  1599,- (1440 Outsite+)

Testen

"Hvordan var vandrestøvlerne?". Spørgsmålet kommer fra Lars der har skaffet dem til test. Jeg er lige kommet hjem fra fjeldtur, og selvom jeg har taget billeder af dem, har jeg faktisk ikke skænket testen en tanke?

"Øhm, det har jeg faktisk ikke tænkt på, men det må da være meget positivt?". Jeg kan huske at jeg trak i Drifter GV EVO dag 1, men så har jeg ikke skænket dem en tanke siden - jo, en enkelt gang, hvor to tyske drenge, spurgte til knob man kunne snørrer støvlerne med (de havde ondt fortil på foden og jeg viste dem hvordan de kunne slippe af med det). Her lagde jeg mærke til at snørebåndende var lange nok. Det er ellers ikke altid de er det fra fabrikkens side.

vandrestoevler

Asolo Drifter har derfor i den grad gjort det de skulle; Være vandrestøvler og intet andet. Det at jeg ikke har skænket et par nye vandrestøvler en tanke, er faktisk uhørt. Der burde måske være noget der klemte her og der, indtil jeg havde gået dem til, men nej - intet. Det samme gælder for min datter, der også havde et par på til test.

1 test: Fjeldet
Når jeg tænker tilbage, blev støvlerne udsat for en alm. fjeldtur og med det slid der dertil hører. Sten, vrid, skiftende underlag, der kræver godt greb osv. Det regnede dog ikke på denne tur, men det kommer senere i testen.

Støvlen er bygget op i forskellige "sektioner" af gummi og Cordura. Ser vi på tåspidsen er her "tre rubber cap" der beskytter tæerne, og samtidig støvlen. Gummiet er forstærket så stød mod sten osv. ikke giver skader til "hovedstøvlen" og dine fødder. På begge sidder af foden er der også et forstærket stykke, der tager skrab og stød.

selve stoevlen

Sålen er lavet i et samarbejde mellem Asolo og Vibram. De har lavet en sål med godt greb på forskelligt underlag. Samtidig har sålen selv-rensende kanaler, der sikre endnu bedre greb. Ud fra testen vil jeg sige at dette holder. Der er rigtig godt greb og det er vådt, tørt eller glat (men det er ikke et mirakel, så pas nu på alligelvel). Dette skal ses ud fra andre vandrestøvler jeg har testet, hvor jeg har savnet godt greb.

HUSK! Du kan indtil søndag den 24/3 få 30% på alle Asolo modeller i Friluftsland. Er du Outsite+ medlem, så se tilbudet her: https://www.outsite.org/outdoor/857-tilbud-paa-asolo 

2 test: Weekendtur
Så fik støvlerne regn og mudder. Gennem en hel weekend, gik vi i vådt terræn eller decideret regnvejr. Her er det spændende at se hvornår vandet trænger gennem støvlerne. Alle vandrestøvler vil give op på et tidspunkt. Når det er ordura er tommelfingerreglen ca. 12 timer. Læder er 24 timer. Støvlerne nåede at tørrer i løbet af natten, så der kom aldrig vand gennem.
Det gav mig så en lovlig undskyldning, for at hoppe i vandpytter. Støvlen er vandafvisende til kanten og derfor skulle jeg da prøve om dette også holder. En passende vandpyt i et traktorspor og så blev støvlen dyppet. Der kom (heldigvis) ikke vand ind.

asolo vandrestoevler

3 test: Vintertur
Drifter er ikke vinterstøvler. Men derfor er det interessant at vide om sålen er isolerende og hvor godt grebet er, når det er lidt glat. Midtsålen er EVA-skum, som du måske kender fra skumliggeunderlag. Dette for at tage stødet når du går, men der er også noget isolerende i EVA-skummet.

Som vinterstøvle skulle jeg havde valgt støvler i en større størrelse, så der var plads til en tykkere sok. Derfor siger det sig selv, at støvlen føltes for smal på vinterturen - dette var jeg dog forberedt på og ikke noget man kan klantre Drifter for. Det er bare et godt råd, til hvis du skulle vælge støvlen til vinterbrug.

asolo drifter gv evo

EVA-skummet isolerer faktisk fint, men en ekstra sål skal du bruge, hvis du skal ud i -5 C. Eller koldere.

Grebet er stadig godt og det virker til at gummiet kan klarer minusgrader (som vinterdæk).

Dommen

Ud fra materialer (som Gore-tex), ud fra støvlens holdbarhed på de 8 måneder (der er ikke det store slid at spore) og ud fra den know-how du får med i sål osv., så er prisen på ca. 1500 rigtig god. Du får altså meget støvle for pengene. Snørebåndet er dog gået i stykker i toppen, så dette skal skiftes til næste tur.

8 stjerner 700

De er også meget behagelige at gå med. Stødet er meget begrænset og komforten er rigtig god til min fod (der er meget standard skandinavisk).

Der er god ankelstøtte og støvlerne er meget lette at komme ind og ud af.

Når du køber støvler skal du altid prøve dem på, uanset mærke – det gælder naturligvis også Asolo.
Jeg vil anbefale at du, i forhold til din hverdags skostørrelse går 1 nummer op. Størrelsen på Asolo er stort set, som hos andre producenter af vandrestøvler.

HUSK! Du kan indtil søndag den 24/3 få 30% på alle Asolo modeller i Friluftsland. Er du Outsite+ medlem, så se tilbudet her: https://www.outsite.org/outdoor/857-tilbud-paa-asolo 

Du kan se mere om Drifter GV EVO her: https://www.friluftsland.dk/fodtoej/vandrestoevler/asolo-mens-drifter-gv-evo-uk-75-cendrebrown (åbner i nyt vindue).

Vandrestøvlerne er venligst udlånt fra Friluftsland. Outsites testere er uafhængige af økonomi og må derfor sige hvad de vil om produktet. 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.