outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vandrestøvle test: Jack Wolfskin Impulse Texapore 02+ Mid

Jeg har testet disse støvler i løbet af foråret. De er blevet udsat for stort set alt hvad jeg har haft mulighed for. Det er altid sjovt at prøve andre støvler. Især når de bare er så behagelige at have på som disse Jack Wolfskin Impulse støvler!

test af vandrestoevler 

Jack Wolfskin Impulse Specifikationer

Vandrestøvler Jack Wolfskin Impulse Texapore 02+ Mid
Membran Texapore 02+
Materialer Ruskind & circuliner polyester
Sål Vibram Wolf trek
Vægt 1340 g. (str. 42)
Farver Tarmac & Silverstone
Størrelser 41-47,5
Pris 1599,-

Pasformen på vandrestøvlerne

De passer perfekt til mine fødder. Dette mærkede jeg allerede da jeg fik dem ind af døren. Straks hoppede jeg i dem, med almindelige hverdagssokker i bomuld. Jeg gik lidt rundt i stuen med dem snøret stramt til, som jeg altid gør med nye sko/støvler for lige at få en fornemmelse af pasformen. De er venligst stillet til rådighed af www.hikeshop.dk 

Hurtigt kom der et par rigtige vandresokker på fødderne. Om muligt så sad støvlerne bare endnu bedre med de tykkere strømper. Jeg havde dem på i et par timer for at se om de skulle klemme, gnave eller lignende.
Nå men de passede som støbt til foden, nogle gange er man bare heldig! Så afsted på tur skulle de, her i den kommende weekend. Det kunne kun gå for langsomt. Det blev på en af mine Outsite ture, som gik ad skovstier i Danmark. Efter 2,5 døgn, med støvler på i noget der ligner 36 timer, så kunne jeg konstatere at de var gode at gå med og mine fødder nød at være i dem!

jack wolfskin impulse texapore 02plus mid

Vibram sål

Sålen er fra den meget anerkendte sålspecialist, Vibram. Sålen på denne støvle er en mellemhård/stiv sål. Ikke så stiv som i læderstøvler af den mest hårdføre slags, men næsten med samme egenskaber, dog en smule mere bøjelig. Behagelig hårde kan man vel sige. Hårde nok til at man ikke mærker alle de små sten og rødder, men stadig har føling med hvad man træder på. Selv uden at man får ondt i foden hvis man træder på en spids klippe med hele ens vægt. I klippeterræn gør de det rigtig godt, jeg vil sige at de er tilpas bløde og hårde på én gang.
Sålen er ret skridsikker og har et godt greb mod underlaget. Uanset om det er jord, mås eller sne står de gangske godt fast. På blankt is er der dog ikke meget at gøre, jeg måtte selvfølgelig prøve, utilsigtet. Det så nok sjovt ud på blank is, ned af en bakke med en landing på enden. Selvfølgelig har de ikke et særligt godt fæste på blank is, som forventet, det har kun pigsko!

Er vandrestøvlerne vandtætte?

Jeg fik presset skoene, på deres vandtæthed til det yderste i det våde forår, på en tur i mellemsverige hvor der stadig lå tøsne og en del vand i dalene. Igennem moser, snedynger og våde omgivelser i flere dage. Støvlerne er med en TEXAPORE O2+ membran, som er Jack Wolfskin’s egen vindtætte, vandtætte og åndbare membran.

vandrestoevler til sne og is

Efter et par timer i meget vådt græs og mos begyndte stoffet på støvlen at suge vand til sig, imprægneringen kunne ikke holde vandet væk længere. Nu var det at jeg var spændt på hvordan det forsat ville gå i vådt terræn. Da jeg fik støvlerne af om aftenen, kunne jeg konstatere at sokkerne var fugtige og at skoen føltes lidt klam på trods af det kølige vejr.
Dagen derpå stod på mere terræn i samme stil og regnvejr. Jeg kunne mærke at støvlerne ikke kunne ånde mere og at membranen var mættet og sokkerne var forsat let fugtige af alt det vand. Jeg havde ikke følelsen af at støvlerne var utætte, bare at de ikke kunne fortrænge vandet og ånde, da stoffet i skoen var mættet med vand. Med fugtige sokker som resultat. Efter flere ture i regnvejr på stier uden bevoksning har jeg ikke oplevet problemer med at membranen stoppede med at virke. Så det er kun i ekstremt vådt terræn og vand at det virker til at være et problem.

Åndbarheden

Støvlen ånder dejlig når det er varmt og solen står højt. Jeg har generelt (meget) varme fødder, og jeg må sige at disse støvler ånder ret godt når det er solskin og sveden skal transporteres ud af støvlen. Det er faktisk blevet min fortrukne støvle til ture når det er varmt! De er virkelig behagelige.

Støvlerne har en behagelig højde på skaftet, de er middelhøje. Dette giver ekstra bevægelsesfrihed og det passer ret godt til ikke alt for skrapt terræn. De er høje nok til at de støtter anklerne godt og man føler ikke at man går i tunge støvler.

Snørebåndene føles lidt tynde, men jeg er ikke bange for at de ikke holder. Jeg har ikke oplevet at en råbåndsknob-sløjfe, som jeg altid bruger, er gået op. Metalkrogene midt på og i toppen af støvlen, er ganske fine og gode at spænde støvlen ind med. Over vristen går snørebåndene igennem løkker af stof. Dette er jeg ikke vildt med, set ud fra et holdbarheds synspunkt. De gør dog jobbet som de skal, og jeg kan endnu ikke se at mine viser tegn på at være slidt. Støvlerne har efterhånden gået 300+ km, så det er nok bare mig der tænker at alt skal være metal og bling bling
En sjov ting er at snørebåndene er ret så lange! På alle andre støvler er de altid så korte at jeg må springe et øje over, oven på vristen af støvlen. Faktisk er de her så lange at nogen med en normal/lille ankel nok må binde dobbeltknude.

vandtaette vandrestoevler

Støvlerne leveres med mellemsåler i det stødabsorberende EVA-skum. Hvilken herlighed. Jeg synes altid støvler leveres med super tynde filtsåler der er ubrugelige og med det samme skal udskiftes til en rigtig indlægssål! Men ikke denne gang. Jeg er godt nok overrasket over hvor behagelig, stødabsorberende og slidstærk sålen er. Det har jeg ikke stødt på før i en støvle. Noget jeg slet ikke forventede i en støvle i denne mellemprisklasse. Faktisk er mellemsålen så god, at jeg vil sige at den gør det lige så godt som mine andre mærker af indlægssåler til 3-400 kr! Dejligt med en god sål når man skal gå med rygsæk.

Dommen

Støvlerne er blevet testet i forskelligt terræn og vejr som man kan forvente møder en på en vandretur:
Vinter med sne, spejlglat is og minusgrader. Forår med smeltevand, tøsne, fugt og varme. Sommer med sol og varme. De er blevet brugt på variabelt terræn som asfalt, grusveje, skov, mose, sne, is og klipper.

Fordele:
• Behagelige og relativt lette
• God hård skridsikker sål
• God stødabsorberende mellemsål
• Dobbelt læder på udsatte slidpunkter
• Nemme at få af og på
• God støtte til ankel
• Fed detalje med poten fra en ulv på siden af støvlen

vandrestoevler til vandretur

Ulemper:
• Mangler helt vandtætte egenskaber.
• Lange snørebånd
• Mangler metaløjer til snørebånd nederst

Støvlen kan købes hos www.hikeshop.dk 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.