outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vandrestøvletest: Chiruca Xacobeo 05 med Gore-Tex membram 

Man kan som regel ikke få det hele til det halve, men måske spanierne alligevel har presset alt det fede ned i en støvle til en rigtig god pris. Vil du også have Vibram-sål så koster det 200 kr. mere. Når nu det er en god pris, så er der måske også et gærde der er sprunget over - eller er der? Er de gode i pasformen? Er de vandtætte?

aandbare billige vandrestoevler med gore tex

Xacobeo 05 fakta

Man skal have tungen lige i munden når man staver det - Xacobeo. Udtalt lyder det dog som den næste destination for Goa-folket eller et fodbold-stadion i Spanien. Det er dog en vandrestøvle fra det spanske mærke Chiruca og hvis du ikke har hørt om det før, så er det fordi det er et forholdsvis ukendte i Danmark.

Chiruca   Xacobeo 05  Dynamic
 Membram  Gore-Tex®  Gore-Tex®
 Materiale  Scotchgard™ behandlet spaltlæder  Nubuk
 Sål  Chiruca  Vibram® 
 Vægt (gram)  1326  Kommer snart...
 Pris  1199,-  1399,-

Dine støvler skal passe første gang!

Med denne sætning i baghovedet (jeg har selv sagt den 1000 gange), satte jeg fødderne i mine nye vandrestøvler fra Chiruca. Det er også 5 år siden jeg sidst har haft fornøjelsen men denne gang er det et par til test, og så kan man måske ikke være så kræsen.

Vi starter dog lidt usikkert. Under foden kan jeg mærke at der går en støtte hele vejen, men når jeg tænker efter er dette punkt et sted jeg bliver træt/øm på længere ture, så måske det er godt?
Som med alle vandrestøvler er det en rigtig god idé at gå rundt med den derhjemme i en uges tid. Så har man varmet formskummet lidt op og støvlerne gåes til.

chiruca xacobeo vandrestoevler

Jeg ved ikke om andre end mig kender til presset/folden lige hvor tæerne bøjer, når man køber nyt hårdt fodtøj. Jeg skal altid gå mine vandrestøvler til, da jeg bliver enormt øm oven på foden, lige hvor støvlen bøjer. Det kan jeg gå til på ca. en uge, så jeg ikke skal have meget ømme fødder på turen.

På tur med de nye støvler - farvel til de gamle 

Nu nåede jeg så ikke at gå Chiruca Xacobeo til før turen. Jeg nåede kun at have dem på en dag og der blev de våde og mudrede (gå derfor med dem derhjemme på gulvet. Så kan du også nå at bytte dem til et større/mindre nummer hvis nu...). Det var derfor et lidt svært valg da jeg pakkede til weekendturen. Skal de gamle have deres sidste tur eller skal de nye med, og så må jeg ømme mig eller få vabler, hvis alt går galt?

Når jeg tester, kan jeg godt lide at vælge den værste situation. Så kan jeg dumme mig, så du ikke behøver. Derfor tog jeg de nye med.

Udsigten lovede omskifteligt vejr og især søndag kunne sætte støvlerne på den gode regntest. Perfekt!
Af sted på Hærvejen, med 14 andre håbefulde vandrere, og mine fødder havde det fint. Støtten midt under foden kunne mærkes men generede ikke. Ingen problemer ved bøjningen oven på foden ved tæerne. Det går godt indtil videre.

Første lejr kommer imod mig og der er ingen tegn på ømme fødder eller vabler. Så langt så godt!

Ned og op af støvlerne

Lørdag og fødderne skal svinges ned i støvlerne igen. Fra hængekøjen er det let og på trods af tidspunktet (kl. var 7 om natten!) så kommer man let ned i dem. Dog er det ikke så let at komme ud af dem. Midt på støvlen sidder der nogle anderledes kroge, der virkelig holder snørrebåndet på plads. Jeg tror at de er der, for at udligne presset hele vejen op, så den nederste snørring ikke løsner sig sammen med resten når man går. Det er fint når man går, men når man skal ud af dem, så kræver det lidt at hive snørrebåndet ud. Man skal have dem ud, da dette er sidste krog, før dine fødder kan komme op af støvlen.

Lørdagen er sat til ca. 22 km., så de bliver testet på en god distance i dag. Efter 20 km. er der dog en der foreslår at vi går videre til et shelter med vand, toilet og brænde, så vi lige kan lægge 7-8 km. mere oveni (okay - det var mig der foreslog det). Dette er dog ikke for støvlernes skyld, men mere for vandet og komforten.

Da vi når shelteret er mine fødder selvfølgelig ømme. Jeg er ude af træning og mine fødder har ikke gået så langt siden sidste sommer på fjeldet. Støtten under svangen og hele vejen over er væk og støtter nu kun svangen. Det er altså en støtte der kan gåes til, så den tilpasser sig din svang. Jeg er øm oven på foden, der hvor mine tæer/fod bøjer når jeg går, men som skrevet var dette lidt forventeligt, da de også her skal gåes til. Indtil nu altså helt okay test af Chiruca vandrestøvlerne.

Regn, regn gå din vej...

Søndag, og vejrudsigten holder for en gang skyld hvad den lover - regn! Det har regnet meget om natten, så stierne er allerede mudrede. Kort efter afgang kommer der da også gang i dråberne og til sidst er man så våd, at det nu er kommet til det stadie hvor det er ligegyldigt. Lidt ligesom når man leger vandkamp. Når alt er vådt, så er det sgu ligegyldigt om man bliver mere våd, og det er her de andre virkelig skal have vand!

billige vandtaette vandrestoevler

Støvlerne og nok mere vigtigt, sokkerne og fødderne er dog tørre. Jeg har ikke hoppet i vandpytterne, men jeg har heller ikke undgået dem. Vi er gået igennem højt græs, der er det værste for vandrestøvler og vandtæthed. Mudder og vandpytter var der masser af. Mine sokker var så tørre at det ikke var noget problem at tage støvlerne af, da jeg skulle køre bilen hjemad mod Sjælland (og derfor var der heller ikke samme lugt fra fødderne, som der plejer). Xacobeo er derfor bestemt godkendt vandtætte.

Oppe i toppen af støvlen var støvlerne våde i kanten udenpå, men dette skyldes nok mine vandrebukser. Der var ikke løbet vand ned herfra, hvilket eller var problemet med mine gamle støvler.

Åndbarhed - meget vigtigt for mig!

Jeg har varme fødder. Lad mig omformulerrer - jeg har lava-varme fødder når jeg vandrer. Det er kun vintervandring der er nogenlunde okay, men ellers føles det normalt som 70 grader og ingen vind, ved mine kogende fødder.
Det var dog intet problem i Gore-Tex membramen. Jeg har faktisk aldrig prøvet at vandre på denne årstid (september) uden alt for varme fødder, så her er Chiruca støvlen virkelig godkendt, set fra min side. Det er så imponerende at en kammerat nu skal prøve mit par, da han lider mere end jeg gør, hvad varme fødder angår. Vi vender tilbage når han har prøvet ...

vandrestoevler billige der er aandbare

Andet godt/dårligt?

På trods af at støvlerne ikke er så høje, så synes jeg at der er rigtig god ankelstøtte. Det er faktisk, for mig, umuligt at vrikke om. Sålen virker ok. Jeg gled en enkelt gang på en våd rod, men det var der flere andre der gjorde. Jeg må indrømme at jeg ikke ved så meget om såler, og har måske også svært ved at bedømme sålerne ud fra denne tur, men de virkede da fine.
Pasform har jeg altid haft svært ved. Måske jeg bare har "passer alt" fødder? Hvorom alting er, så kan jeg sagtens anbefale disse støvler, men passer de ikke din fod, så er det i sidste ende ligegyldigt hvor meget jeg roser dem.

6 måneders tilfredshedsgaranti

SpejderGear, der har sponseret støvlerne til mig, har lavet 6 måneders tilfredsheds garanti på støvlerne. Det betyder - kort fortalt, at du kan sende dem retur inden for 6 måneder, hvis du ikke er tilfreds. Husk at gå med støvlerne hjemme på stuegulvet og gå dem til. 

Konklussionen

Fin fin støvle til en god god pris. Hvis jeg selv skulle vælge (altså ikke var en møgforkælet snotunge der får et par smidt i nakken), så ville jeg nok vælge Dynamic. Jeg ved egenlig ikke hvorfor, for Xacobeo er meget god til mig, men måske er det bare den sædvanlige: "de har mere bling-bling og flere ®-mærker end de andre, derfor må de være bedre-effekt?"  For sæt nu, hvis der tropper en op på næste tur med bedre og dyrere støvler end mig? Oh well, jeg har stadig tørre fødder, ingen brækket ankler og god åndbarhed i mine ;) The end.

Chiruca Xacobeo kan købes for 1199,- hos SpejderGear 

Husk nu at kig forbi i dag kl. 18-22 og få 25% eller 30% på alt til Outsite aften.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.