outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyt vandfilter fra LifeStraw 

Mission er navnet på det nye LifeStraw, og hvad kan være nytænkende i verdenen af vandfiltrering? Er det ikke bare vandfiltrering? LifeStraw Mission kan rense flere liter end vi kender det fra det traditionelle, men det giver også mulighed for kun at skulle hente vand en gang og så have til resten af aftenen. Vi har ventet i lang tid, men nu er denther endelig, så lad os da se på det. Vandfiltret er endnu ikke udkommet.

Pst: Du kan vinde en LifeStraw GO, se hvordan i videoen.

Vandfilter og vandpose

LifeStraw Mission kommer med en vandpose, som du fylder ved søen, åen eller bækken. Du kan hænge den i lejren og tappe rent vand hver gang du skal bruge det og det er faktisk en fed feature. Det er træls at skulle rende frem og tilbage hele aftenen for at hente vand, men med den største version af Mission, burde du have nok til både mad og kaffe og bad og...

Fakta

LifeStraw Mission  
Filtrerer 18000 liter vand (nok til en person i 18 år)
Bakterier (f.eks. E.coli) 99,9999%
Virus (f.eks hepatitis A) 99,999%
Protozoer (parasitter, f.eks. amøber) 99,99%
Vægt 430 g.
Andet Reducerer mudder i vand.
Versioner En 5 liter og en 12 liter.
Pris 896,95 kr.

vandfilter lifestraw

Hvordan bruger man et vandfilter

Det er et godt spørgsmål og vi er kun lige begyndt at lærer det. Spørgsmålet er måske mere hvad filtret ikke renser for. LifeStraw Mission renser IKKE for kemikalier, så du skal stadig ikke stikke sugerøret i, lige ved siden af en papirfabrik eller større landbrug. 

I forhold til LifeStraw Personal (sugerøret) renser Mission for virus og det er en god nyhed. Så kan du være endnu mere sikker når du drikker vandet fra søer eller andet ferskvand. Hvad kemikalier angår kan du dog være sikker i langt de fleste søer og åer i Danmark, Norge og Sverige, men prøv så godt du kan at undersøge det lidt i forvejen. I Danmark er der f.eks. en lov om randzoner, der skulle beskytte søer større end 100 m2. samt vandløb. Dette skulle gøre vandet renere og forhindre kemikalier i drikkevandet. Se en hurtig forklaring på randzoner her: http://naturerhverv.dk/landbrug/natur-og-miljoe/randzoner/#c6935

Du skal ALDRIG hente vand fra vandpytter eller stillestående vand. Her er der stor chance for at der er kemikalier i, især hvis vandpytten er på en vej (også grusveje og stier). Bare lige for prins Knud skal det også nævnes at du heller ikke kan drikke saltvand (havvand).

Nyt vandfilter, nye muligheder

Du bruger Misson ved at fylde vandposen og sætte slange og filter på. Du hænger det hele op i et træ eller lign. og åbner hanen, herefter løber vandet igennem. Med Mission fuldender LifeStraw muligheden for at kunne drikke vandet de fleste steder, og sparer dig for at slæbe på vand. LifeStraw Personal kan du have om halsen eller lige ved hånden og bruge, når du kommer til noget vand. Med LifeStraw GO (som du jo kan vinde) kan du medtage vandet og drikke mens du går, og LifeStraw Mission kan du fylde og hænge op i lejren når du kommer frem. 

Test af LifeStraw Mission

Det er ingen hemmelighed at vi har ventet på LifeStraw Mission. Lige siden vi fik kendskab til at den ville komme, har vi ringet og generet de stakkels mennesker hos Water 'n Life. Vi har savnet en mulighed for at rense vand i større mængder end hvad Personal og GO kunne og derfor var pakken også virkelig fed at få ind ad døren (og nu kan de så også slippe for os i nogen tid). Nu kan vi endelig hente vand, som holder hele aftenen.

Pakken og samling

Vi har fået versionen med 12 liter til test og den er ikke særlig advanceret. Den kræver ikke strøm eller andet men man skal lige læse brugsanvisningen før man tager den i brug. Der følger filter, slange, vandpose, bærerem/rem til ophæng, opbevaringspose samt ekstra forfiltre med. 

vandfiltrering med lifestraw mission

Sådan virker Mission

Fyld posen med vand. Posen har en ventil, så vandet løber ikke ud, før slangen og filtret kommer på. Den medfølgende rem kan du bruge til at bære de 12 liter fra åen til lejren. Sæt slange og filter på og pump 2-3 gange. Åbn herefter for den røde vandhane og lad vandet løbe lidt. Herefter åbner du for den blå vandhane på siden af filteret og du har nu rent drikkevand. Du skal følge denne procedure når du henter nyt vand. Du skal altså ikke pumpe osv. hver gang du skal bruge lidt vand. Husk ikke at have filteret siddende på når du fylder vand i. Man kan let tabe filteret ned i det beskidte vand og det er ikke godt. Vandhanen med det rene vand, skal gerne forblive ren, så du er helt sikker på hvad du drikker.

Forfiltret kan med tiden blive stoppet af grus og småsten, der kommer med op, når du fylder vandposen. Der følger ekstra med, så du kan nemt og hurtigt skifte dem derude i naturen.

Testen

Posen er let at fylde og det kræver ikke en dyb å eller sø for at få noget vand i. Den medfølgende bærerem er også fin at have, da det ellers er lidt bøvlet at bære de 12 liter. Følg rensningsproceduren og åbn til sidst for den blå vandhane og det rene vand siver ud. Ordet siver er brugt fordi det taget mellem 6-8 minutter for 1 liter vand. Stil derfor en drikkedunk eller gryde under vandhanen. Du skal ikke stå og vente på at få fyldt dit krus med vand - det vil tage nogle minutter. Når man lige har vendet sig til tiden det tager, er det intet problem. Man sætter bare noget under, åbner hanen og laver noget andet imens. 

Med LifeStraw produkterne der nu findes, kan du altså tage en tur i Danmark, næsten uden at skulle medbringe vand (eller håbe på vandhaner). Med lidt planlægning, kan man smage på de lokale vandløb og søer undervejs på vandreturen og det er faktisk en sjov oplevelse. Når man lige kommer over stadiet af nervøsitet, kan man smage meget forskel på vandet og noget smager krydret, andet meget frisk og kildevandsagtigt.  Vi vil gerne anbefale at du prøver, du vil blive overrasket.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #2 4 år 7 måneder siden
Er ham "gas-og-vand-mesteren" ikke blevet klippet til den nye video her ?? Fedt system og fedt at du bare tester igen og igen og igen. Tak
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 4 år 7 måneder siden
Klippet er så meget sagt. I virkeligheden har jeg ikke hår, så det er bare rester fra den hue jeg har haft på hele vinteren.

Hvad LifeStraw mission angår så var det rigtig fedt at have med ude i pinsen til de forskellige aktiviteter jeg udsatte den for. Bedst var det ved shelteret hvor vi var 11 til mad og 5 til overnatning og vi skulle kun fylde den 2 gange. Det kan lyde basalt, men det var faktisk rart ikke at skulle løbe frem og tilbage mellem vandhane og lejren, men bare kunne dyppe posen i åen lige ved siden af. Og som jeg skrev i artiklen så er det også meget sjovt at smage på de forskellige vandløb rundt om kring.
Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #4 4 år 7 måneder siden
:) :cheer: Ha ha, så må det jo være sådan en slags fjælræv-rester !!Du kan snart lave en smags-test af de forskeliige vandløb så vi ved hvor vi ikke skal gå hen når tørsten melder sig.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #5 4 år 7 måneder siden
Avnsø i Bidstrup skovene er kedelig :)
Helligrenden (der løber ud i Roskilde fjord) er virkelig god.

Bor man i nærheden af Danmarks reneste sø, Granelangsø, så kan man smage helt uden filter og det smager rigtig godt og krydret :)
KaWa's profilbillede
KaWa svaret på emne: #6 4 år 7 måneder siden
God artikel :) og tak for den illustrative video - i øvrigt noget rart underlægningsmusik af My Bubba & Mi, jeg følte mig "helt ude på landet" ;)

Jeg vil nu stadig holde mig fra at tage vand fra søer og vandløb i landbrugsland - du henviser til "randzoneloven". Men med den retsafgørelse der blev afsagt for nylig, kan man ikke være sikker på om mange landbrug ikke stadig gøder deres marker helt tæt på vandløb og søer. Jeg er ikke ude på at starte en miljødebat omkring Randzoneloven og dens herligheder - eller mangel på samme (det hører til i et andet forum) men vil blot mane til besindighed og overvejelser når man drikker vand fra de danske søer og åløb :unsure:

På tur har jeg filtreret vand i mange år (tidligere med en MSR pumpe med stort keramisk filter - 1 liter på 2 minutter) nu bruger jeg Katadyn Vario og fylder nemt min Dromedary Bag på 4 liter på 3-4 minutter plus en etliters Nalgene på lidt under et minut - så er der ikke til "badet", men det plejer jeg heller ikke at foretage i filtreret drikevand, når jeg er på tur.

Jeg synes den største fordel ved Life Straw Mission må være, at man kan sidde og nyde naturen og tale med turfællerne om dagens oplevelser eller gøre bålet klar, medens tyngdekraften klarer filtreringen B)
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #7 4 år 7 måneder siden
Det er altid svært med regler, der kan/vil blive brudt. Og det er jo svært at diskuterer som du også skriver Wahl.

Gødning (jo mindre det er kemisk gødning) burde ikke forvolde nogle problemer, da det vel vil være til at rense (e.coli)?

I Hornsherred kender jeg en del landmænd der alle har et andet syn på det med kemikalier i landbrug. Det er jo ikke fordi kemikalier er billige (tvært imod) og der er mange mange regler (mere forvirende end knivloven - i kid you not), så mange landmænd herude sørger for at overholde loven og kun sprøjte det tilladte, der ikke burde forvolde nogen skade på naturen.

Der kan selvfølgelig ske uheld, som på fyn hvor en traktor med sprøjtetank væltede ned i en å. Det er også derfor jeg skriver at man skal undersøge så meget muligt, før man tager af sted. Åen jeg drikker af i videoen, indeholder i øvrigt spildvand fra Hvalsø, men det er renset før det bliver udledt og derfor tør jeg godt drikke vandet. Jeg har det i øvrigt stadig godt :)

Jeg er ikke så bange for de danske åer og vandløb, man skal også tænke på at markerne ikke bliver sprøjtet konstant og jeg mener der er tidspunkter hvor de må sprøjtes, men det finder jeg lige ud af og skriver i denne tråd.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.