outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Endnu engang har vi udsat Nordisk for et hård test. Oppland 3LW er et 3-sæsoners telt, men vi tog det med på fjeldtur for at se om det holder til lidt mere end det. Oppland er meget let, rummeligt og har mange fede features.

test af oppland 3lw

Se vores test af Oppland 3LW

Oppland 3LW

Et telt med imponerende lav vægt og stor plads. Teltet er meget let at slå op, og så har det mange lommer og smarte features.

Telt Nordisk Oppland 3 LW
Vægt 1980 gram
Størrelse 410 x 210 x 120 cm.
Materialer 10 D Nylon
Vandsøjletryk top 2000 mm.
Vandsøjletryk bund 8000 mm.
Sæsoner 3 (Outsite mener 3,5)
Pris 6999,- Outsite+ pris ca. 5599,- 

1980 gram
430x210x110

Du kan med fordel pakke telt og pløkker/teltstænger for sig og sparer plads.

Testen

Oppland 3LW er ikke et fjeldtelt, men klarer man en hel tur uden meget barskt vejr, så går den an. Nordisk indvilligede i en test lidt ud over hvad teltet er beregnet til, så vi kan fortælle hvad Oppland egenlig kan.

Uheldigvis for os (ikke for testen) er snesmeltningen kun lige begyndt, og der ligger stadig meget sne i fjeldet. Selvom Oppland skulle testes til grænserne og over, var dette måske lidt for meget... nu får vi at se.

Krister og jeg deler det 1,9 kg. lette telt og det gør at vi kan deles om vægten - altså 1 kg. pr. mand. Det er en fornuftig vægt pr. person, men tænker man på pladsen i teltet, er det meget let.

test af telt til vandretur

Der er nemlig meget plads i Oppland 3LW. Foruden sovekabinen, hvor der godt kan sove 3 personer, har man også et kæmpe apsis til bagage, madlavning, fællestelt (læs snart mere i anden artikel) osv. Med footprint (som vi havde med) kan du hurtigt omdanne teltet til balsal. Det gør du ved at tage inderteltet ud, så har du hele teltets størrelse at boltre dig på.

At have plads til rygsække, madlavning, besøg osv. er derfor intet problem. På størrelsen er Oppland et genialt telt. At finde en passende plads til teltet var intet problem trods størrelsen, men nu har vi tilsammen også meget fjelderfaring.

god udsigt fra teltet

Som skrevet er teltet også let at slå op. Det er et tunneltelt, så blæser det, er det bare at sætte to pløkker i vindretningen og sætte teltstængerne i. Vi oplevede ingen problemer ved at telte.

Materialerne (oversejl, indertelt, pløkker, teltstænger, barduner og myggenet) virker holdbart og vi oplevede ingen problemer. Der var intet der knækkede eller tog skade af vind og vejr.

Hvad blev det udsat for

Nogle lejrpladser svarede til Danmark eller Sydsverige, men vi udsatte Oppland for teltning i 800 meters højde uden læ og i stiv vind. Vejret sørgede også for 12 timer med regn samt blæst.

Oppland er som skrevet ikke beregnet til fjeldet. Sover man nede i dalene og skovene er der ingen problemer, men telter man i 800 meters højde uden ly for vinden, der det en anden snak. Her skal man over i 4 eller 5-sæsoners telte for at være sikker.

Vinden klarer Oppland fint, men materialerne larmer utroligt meget. Man kan dog sove fra det. Det ser dog meget barskt ud når teltet bliver udsat for elementerne, men har du stormsikret pløkkerne, så bliver Oppland også stående.

fjeldtelt

Almindelig regn er ikke noget problem, men blander man regn, blæst og 500 m.o.h (meter over havet) uden ly, så ser man Opplands begrænsninger. Her oplevede vi regn i apsis ved døren samt i inderteltet i fodenden. Det var dog ikke noget problem, da man kunne fjerne oppakningen fra døråbningen og der var plads i fodenden, så ingen våde tæer.

Det vil dog ikke holde i længden, så skal du på tur i Sarek f.eks. så er det ikke Oppland du skal satse på. Skal du på ture i Danmark og lignende breddegradder, så kan du trygt stole på Nordisk Oppland 3LW.

Dommen

Oppland 3LW kan altså klassificeres som et 3,5 sæsoners telt men holder du dig til de 3, så vil du have et telt der holde i mange år. Til 2 personer er det luksus og det kan gå an til 3.

Fordele:
Let
Stort og rummeligt
Let at slå op
Ikke meget kondens
Ikke kondens i indertelt
Ikke sparet på interiør
Smarte detaljer (magnetluk og lommer til døren)

Ulemper:
Ikke nok pløkker med*
Lyder som en plastikpose der bliver rystet når det blæser
Døren åbnes ikke let når teltet er vådt
Klasker sammen når det er vådt

*Det er der nu! Oppland bliver opgraderet med en bonus pack, som også følger med Lofoten. Har du købt et opland før denne artikel, så kan du gå ned til butikken hvor du købte teltet og få 6 pløkker gratis! 

vindtest af telt

 Stoevle 4

Teltet holder hvad det lover og man kan stole på det, derfor kan vi ikke andet end at give det 4 stjerner. Til fuld pris (7999,-) har du nok betalt 1-1500 kr. for meget, men teltet kan findes på tilbud engang imellem - lige nu hos Friliv.dk. Her kan du roligt slå til, eller bare benytte dig af dit Outsite+ medlemskab og spare endnu mere ;)

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.