outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Test og anmeldelse af Fjällräven Abisko Lightweight 2 telt.

Teltet fra Fjällräven har været med i 10 dage på fjeldet og div. weekendture. Teltet er i Akka serien, hvor man her har opgraderet materialerne, barberet overflødigt vægt væk og gjort teltet stærkt.

De fede features ved Fjällrävens telte er beholdt. Det er derfor let at komme ind i teltet. Både fordi lnlåsen er stor,  men også fordi indgangen er forstærket, så du kan åbne indgangen med en hånd. En fed detalje er at indgangen går skråt ind over teltet, så du skal ikke bøvle ved ind- og udgang.  

Absis (forteltet) er stort og du kan sagtens sidde to personer og lave mad. Der er også plads til to personers bagage. Inderteltets mål holder fint, så du skal altså ikke købe et tre personerstelt for at være to. Det er et rigtig 2 personerstelt. Du behøver derfor ikke at være meget gode venner for at dele teltet, eller ligefrem kun kunne dele teltet med din kæreste, fordi man ligger for tæt.

Teltets mål og materialer:

Vægt: 2,6 kg.
Materiale: Polyester
Yderstof: 30D Triple rip 100% polyester
Inderstof: 30D Triple rip polyester
Indvendige mål: 90/130/225
Sæsonner: 3 sæsonnerstelt (Forår, sommer og efterår).

fjaelraeven-teltMed en længde på over to meter, kan de fleste af os være i teltet. Med 65 cm. pr. person er der også plads imellem liggeunderlagne. Hvis du som jeg, er over 195 cm. så kan det godt være bøvlet at vende dig om i inderkabinen. Når du kommer ind i kabinen og tager tøjet af og skal vende dig så kan komme i soveposen, kan det være svært hvis der ligger en i forvejen. Man kan næsten ikke undgå at ramme personen med tæerne. Er du under 190 cm. er dette ikke et problem (testet af min teltbuddy Miko på fjeldturen).

Min vurdering af Abisko teltets styrke er at det ville kunne modstå en storm (med vidstød af orkanstyrke) på fjeldet. Du vil nok også kunne bruge teltet om vinteren i Danmark og Sydsverige. Der er god udluftning, så du får ikke kondens i inderteltet. Der er udluftningskanaler, der er forstærket i begge ender og indgangen til inderkabinen kan åbnes helt (selvfølgelig med myggenet, så der ikke kommer kryb og myg ind).

Se videoen med hele testen her:

På testturen oplevede vi at teltstangen knækkede. Da teltet er et testtelt, aner jeg ikke hvordan det er behandlet før jeg lånte det. Derfor har jeg svært ved at vurdere dette ud fra testen. Til Fjällrävens telte hører der som standard reperationskit med, så det var ganske let at lave teltstangen igen. Det fik vi også filmet, så til alle jer der har spurgt, er her videoen:

Dommen

Abisko Leightweight 2 får **** 4 ud af 5 stjerner. Vægten gør at det ikke får 5 stjerner. Når det rammer de 2 kg. får teltet 5 stjerner.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.