outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Anmeldelse af Nordisk Telemark 2 ULW

Da letvægtsteltet Nordisk Telemark 2 ULW blev lanceret, tænkte jeg, at det næsten ikke kunne passe; et tomandstelt på under 900 gram. Da en af mine lokale grejpushere en dag bogstavelig talt smed teltet over til mig for sjov, blev jeg med ét fanget. Jo, det vejer så ufatteligt lidt. Jeg købte teltet og lovede mig selv at lave en anmeldelse, da der ikke havde været nogen her på Outsite. Grejguide.dk og OpdagVerden.dk har begge skrevet lidt på deres sider. Jeg har nu haft teltet med på to efterårs weekendture i Sydsverige og er rigtigt godt tilfreds. Det er købt til ture i 'lavlandet' som supplement til mit dobbelt så tunge Hilleberg Akto (inkl. footprint), som være mere sikkert på fjeldet end Telemark 2. Nordisk gør meget ud af at vise, at teltet holder til 17 m/sek. jeg har endnu ikke udsat teltet for mere end regn. Afstod i oktoberstormen 2013 for at teste det IRL.

Teltdugen er selv sagt meget tynd. men holder alligevel 4000 mm i bunden og 2000 mm i oversejlet.

Jeg har hidtil anvendt det med et tyvek underlag, nok mest for min egen skyld. Med tiden lærer jeg nok, at det ikke tager skade.

Apsis er lige så langt som teltet. På den ene tur var vi to personer, og vores rygsække og støvler kunne lige placeres inden for apsis. Det er så bredt, at mine støvler kan være der på tværs. Med to i teltet vil jeg anbefale at anvende overtræk på rygsækkene, hvis de bliver skubbet ud under teltdugen.

Med to i teltet vil underlag i 55-60 cm bredde skulle skubbes ind under hinanden. Teltet er 76 cm i bredden i fodenden, ca. 100 cm i hovedenden og 135 cm på det bredeste. Det var tilstrækkeligt for os pga godt vejr, men er man udsat for flerdages regn, vil de fleste finde teltet relativt småt. Teltet er så højt i fodenden, at en voksen på 180 cm kan ligge udstrakt og med fødder i str. 43 i vejret.

Teltets finish er rigtig flot og med en række finesser. Magnetlukningen af yderteltet fungerer, som den skal. Fire pløkke følger med til hvert hjørne. De små stolper kan i princippet tages ud og anvendes som holder for teltdugen, hvis den anvendes som tarp. Jeg har dog valgt anvende min vandrestav - har ikke prøvet det andet. Med de fire pløkke står teltet flot. I blæsevejr vil jeg anbefale at benytte flere pløkke. Jeg har haft et par med.

Lynlåsene løber godt og let. Det samme gør carbon-teltstangen i løbegangen.

TelemarkULW 008

Der er myggenet i toppen af den indre teltdør. Lige udenfor den er der placeret myggenet i oversejlet ved teltåbningen. Der er ikke en teltdør udelukkende med myggenet. Skal jeg pege på én mangel, er det dét. Teltet har fungeret fint på begge ture og uden kondens.

Oversejlets åbning holdes oppe ved hjælp af en metal wire. Den fungerede fint. Der er ikke andre udluftningsmuligheder.

Teltbardunerne kan finstrammes ved hjælp af nogle smarte anordninger, der var nye for mig. Super.TelemarkULW 009

Alt i alt er jeg godt tilfreds med teltet, der hører til i den dyrere ende, og som dermed kan sammenlignes med telte af mere kendte fabrikater. Jeg tror, at Telemark 2 ULW vil klare sig godt i en sammenligning. Alene de 880 gr. gør en kæmpe forskel

Der er en mesh-lomme i begge sider til ur og mobil. Øverst i inderteltet er en lille strop i hver side.

 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.