outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Anmeldelse af Hilleberg Nallo 3 GT telt

Hilleberg Nallo 3 GT er et let 3-personers tunneltelt med forlænget apsis. Hilleberg er svensk designet kvalitet, og ligger i den øvre ende af prisskalaen. Men er teltet pengene værd?

Lidt om anmeldelsen:

Der er hård konkurrence mellem de skandinaviske teltproducenter Helsport og Hilleberg. De har telte, der minder om hinanden i konstruktion. Et væsentligt konkurrenceparameter er vægt, men det er svært at afgøre hvem der er lettest - for vægten opgøres ofte på forskellig måde - jeg mener, at man  burde veje teltet med samtlige pløkker, stænger, barduner og evt. reservedele. Men andre mener, at det vil presse producenterne til at levere teltet med for få pløkke, for korte barduner, i for små poser,  og vejer så kun telt og stænger.

I en norsk test af 2-personerstelte, er de glade både for Helsport Fjellheimen 2 og Hilleberg Nallo 2. De bemærker Hillebergs tynde teltstof, og at prisen er høj. Teltene har samme bredde, de måler, at Helsport lidt længere længde i inderteltet, Nallo lidt højere taghøjde - Nallo er lettest.

Jeg har været afsted én gang med et stort 3-personers Helsport, og synes stof, og detaljer ved stropper o.l. var mindre elegante end på Hilleberg. Problemet ved at anmelde ét telt, og det du selv kender, er, at det ikke giver noget reelt sammenligningsgrundlag. Der er nok også en tendens til, at man selv har valgt helt rigtigt, teltet er super - eller evt. man har fortrudt, teltet er noget ... skidt. Jeg har selvfølgelig også læst forskellige reviews på nettet, og der er generelt stor tilfredshed.

Jeg købte mit Nallo 3 GT fordi det kunne fås på tilbud, og fordi mit gamle Fjällräven var utæt. Alle billeder er "lånt" på internettet. Tak, og håber på tilgivelse.

Forfra åbning 800x533

Hilleberg:

Hilleberg har lavet telte siden 73, og lavede deres første tunneltelt, Keron, i 1981. Firmaet hævder, at de var de første med sammenkoblet yder- og indertelt, og først med at bruge silikoniseret væv, i modsætning til pu-belagt. Teltene blev tidligere syet i Sverige, Frösjön, og sys siden 1997 på egen fabrik i Estland.

Hilleberg Nallo 3 GT:

Et tunneltelt med 3 buer med én forlænget apsis. Den miderste bue er længere, og stangkanal og stang er farvekodet.

hilleberg nallo3gt gr 449x600

Teltet står med 4 pløkke, men bør have 2 mere til udspænding af ventil i apsis, og ventil i fodende.
Ydertelt og indertelt hænger sammen, men inderteltet kan nemt løsnes.

Yderteltet er grønt (eller rødt), med stangkanaler i kraftigere sort nylon.

Kanalpunylon 450x600

Der er 8 barduner, 2 på hver stangkanal, og 1 i hver ende. Man kan åbne teltet i venstre side midtpå, eller forrest til højre. Hele det forreste af apsis kan åbnes og rulles sammen i flere etaper, eller man kan rulle hele forenden væk - smart på stille dage, hvor du gerne vil nyde udsigten.

Forfra åbning1 800x600

Inderteltet er gult, med sort bund. Der er en lomme i hver side til småting, og en tørresnor i loftet.

Der er en myggenetforsynet ventil i fodenden, og lynlåsbart myggenet i hele åbningen. Inderteltet kan åbnes næsten helt, så døråbningen kun hænger fast i 20 cm i venstre side. Der er stropper, så det du lyner væk kan rulles op.

Udluftning: En ventil kan lynes ned og åbnes forrest i apsis, og man kan lade lynlåsen i venstre side af teltet være lidt åben for oven, der er en flap, der dækker lynlåsen, og beskytter mod regn. Bagerst kan teltet lynes og rulles ca. 10 cm op, så der opstår luftgennemstrømning i fodenden.

Teltet leveres med 20 aluminiumspløkke, 10 v-pløkke, og 10 "søm" til hård jord. Hvis man bruger alle barduner, sikrer alle stangender, og fæstner inderteltet seperat i fodenden, bruges alle 20 pløkke. Stængerne er også aluminium, eloxeret i flot gylden farve.

Smarte detaljer: Stængerne skal kun fæstnes i den ene side, de skubbes gennem stangkanalerne fra venstre side til stop. Stangenden sættes i en lille kop, og der er så en justerbar stangholder, forsynet med armespænde, så teltet og buen strammes ordentlig op.

Stångupdragere 487x600

Samme system findes på de 4 pløkholdere i teltets hjørner, her kan længden også justeres, praktisk ved ujævnt terræn, eller hvis pløkken ikke kan sættes i pga. sten et sted. De lange fæstepunkter, metalringe i justerbare stropper, giver også plads til at lægge sten på uden at slide på teltdugen.

Teltet har mange åbnings- og udluftningsmuligheder.

Jeg har været glad for mit køb, og har brugt det solo på kajak- og mc-ture, med 2 personer, hvor der er luksus-meget plads med den lange apsis, og det har også været anvendt af 3 personer i skærgården. De brokkede sig heller ikke. Jeg synes teltet er pengene værd. Gav 3900,-.

Fra siden1 448x600

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.