outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Denne sovepose er en quilt, hvilket betyder, at man for at spare på vægten ikke har den bagerste del med. De dun, man ligger på i en normal sovepose, bliver alligevel mast sammen, hvormed de næsten ikke isolerer. As Tucas Foratata Quilt har dog to knapper på ryggen, som man kan lukke, hvis det bliver koldt, så man ikke ved et uheld får åbnet den, mens man sover. Desuden er de nederste 40 cm syet sammen, så varmen ikke slipper ud ved fødderne.

test af as tucas foratata quilt

550 g, komforttemperatur -4 grader, ca. 2500 kr.

Fordele: Godt forhold mellem varme og vægt, fylder lidt, nem at komme ind og ud af, lukket fodende øger varmen

Ulemper: Ingen hætte, knapperne på bagsiden giver lidt træk, lang leveringstid – laves individuelt efter bestilling

Komfort: Det gode ved dette design er, at man kan bruge den både i koldt og varmt vejr – hvis det er varmt kan man let få et ben ud, og hvis det er koldt, kan man lukke den sammen om sig. Det er også dette, der får den ned på den utroligt lave vægt, men man skal være klar over, at det ikke er helt uden omkostninger. Omkring frysepunktet vågnede jeg nogle gange, fordi jeg havde fået vendt mig, så åbningen på ryggen vendte ud mod den kolde luft. Desuden betyder den manglende hætte, at man i koldt vejr skal sørge for at have en god hue med. Som sagt sov jeg ikke helt behageligt omkring frysepunktet, selvom soveposen egentlig har en komforttemperatur på -4 grader. Det skyldes dog blandt andet, at jeg sover lidt uroligt, og hvis man ser på mængden af dun i forhold til andre soveposer med cirka samme komforttemperatur, er den væsentligt større.

Overfladematerialet er let vandresistent, hvilket er meget vigtigt, for dunene dur ikke til meget, hvis de er våde. Jeg har flere gange oplevet, at overfladen føltes våd på grund af kondens, eller fordi jeg kom til at ramme ind i teltdugen i søvne, og materialet har fint klaret at holde vandet ude, så soveposen var lige så lun og dejlig at ligge i.

foratata quilt

Materialet: føles behageligt mod huden. Det er ikke den mest lydløse sovepose, men den larmer heller ikke overdrevet meget.

Vægt/fylde: Med en vægt på kun 550 g er det en utroligt let sovepose. Gentagne gange har jeg oplevet folk blive meget overraskede, når de løftede den, fordi de slet ikke var forberedt på den lave vægt. Når den ligger i rygsækken, lægger man næsten ikke mærke til den, og det er utroligt dejligt. Den kan også komprimeres ned til en meget lille størrelse. Man skal dog være opmærksom på, at kompressionsposen ikke følger med i købet, så hvis man vil have, at den fylder lidt, må man punge ud med lidt ekstra.

Holdbarhed: Efter over to måneders hård brug, hvor den er blevet mast sammen og taget ud dagligt, er soveposen stadig stort set som ny. Nogle få dun har fundet deres vej ud gennem stoffet, men der er absolut ingen forskel at mærke i forhold til temperaturen. Alle syningerne holder perfekt, og der er ingen tegn på slid. Den ser altid flad og slatten ud lige, når den kommer ud af kompressionsposen, men den puster sig stadig hurtigt op til samme størrelse og luftighed, som da den var helt ny.

Man skal dog være opmærksom på, at der er en grund til, at den er let. Yderstoffet er simpelthen tyndere end andre, tungere soveposer. Men den skal udsættes for rigtig meget, før det gør noget, og ved normal brug er det en sovepose, man kan have i rigtig mange år.

Konklusion

As Tucas Foratata er en meget let og relativt varm sovepose, som er god til 3-sæsonersbrug. Den går måske ikke helt ned til de lovede -4 grader, men det er ikke langt fra, især hvis man ligger stille om natten. Samtidig kan den bruges i meget varmer temperaturer uden at være for ubehagelig. Det er god kvalitet, som kan vare i mange år, især i forhold til den lave vægt, som uundgåeligt betyder lidt mindre holdbart materiale.

Se mere om As Tucas Foratata Quilt på deres hjemmeside: https://www.astucas.com/en/products/foratata-quilt/

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.