outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Test af Oscar -20 C. vintersovepose

Den nye Oscar -20 fra Nordisk, er det næste skud på stammen i Oscar serien. Vintersoveposen er fiber og har en imponerende vægt, når man tænler på hvor langt den kan gå ned i temperature. Vi har fået fingrene i den, før den overhovedet udkommer og 2 personer har endda testet den, så vi kan komme med den bedste anmeldelse.

Vi kigger på detaljerne og ser på om den nye sovepose er på højde med Oscar +5.

nordisk oscar minus 20 vintersovepose

Oscar er nu udkommet!

 

Oscar -2 specifikationer

Oscar serien udkommer i 4 forskellige versioner og de bliver alle spændende at følge. Du kan læse om dem alle fire her...

I denne test ser vi på Nordisk Oscar -20, da det er den vi har testet. Vintersoveposen er til os der overnatter ude om vinteren og derfor har brug for en pose der holder os varme, ligegyldigt hvad vejret kaster efter os. Der er også specifikationer på Oscar -10.

Oscar sovepose Oscar -10  Oscar -20
Farve Mustard Yellow Mustard Yellow
Komfort/Limit/Extreme -3 C./-10 C./-28 C. -15 C./-20 C./-47 C.
Vægt L/XL 1550 g./1650 g. 2000 g./2100 g.
Fyld vægt L/XL 750 g./800 g. 1090 g./1130 g.
Fyldmateriale Northguard S-core Northguard S-core
Ydermateriale  100% 30D nylon 100% 30D nylon
Personlængde L/XL Til 195/til 205cm. Til 195/til 205cm.
Soveposelængde L/XL 215x70/230x75cm. 215x70/230x75cm.
Pakstørrelse L/XL 23x34cm./23x35cm. 30x35cm./30x38cm.
Konstruktion Tubic Tubic
Pris 2899,- 2899,-

ca. 2 kg. for en fibersovepose med en Limit (mandetemperatur) på -20 grader er godkendt. Når temperaturene er under -10 begynder grejet også at blive meget tungere og fylde betydeligt mere. Her er det så koldt, at bare den mindste vind/træk ned i soveposen, er nok til at du fryser. Du kan ikke have bar hud eksponeret og din næse vil være det eneste synligt under den bunke af fiber du har gemt dig under.

Flot udviklet, ingen kompromis, lækre materialer

Som den "gamle" Oscar +5 er det en lækker udviklingsprocess denne sovepose har været igennem. Selvom vi har et talerør direkte til kernen af Nordisk, så kan man se, mærke og føle at man sidder med et produkt der er tænkt længe over,
Der er gode finesser og detaljer der viser at Nordisk ikke har sparet på funktionaliteten "bare" for at få Oscar-20 vintersoveposen ned i vægt.

Det er en del af oplevelsen af at pakke nyt grej ud. Sidder man med en produkt der ikke er som de andre eller er det en "masseproduceret" dims, der bare skal sprøjtes ud af fabrikken? Begge dele er sådan set fint nok og så er Oscar serien heller ikke oppe på Yeti eller Valandré priser. Når man sidder med et produkt der har en fornuftig pris og samtidig rammer en god kvalitet, så kan man ikke andet end at glæde sig til om den også leverer varen derude i naturen.

Nordisk har en oversavet version, hvor man kan se opbygningen og hvordan en sovepose isolerer.

hvordan isolerer en sovepose

Oscar -10 og -20 har Tupic konstruktion. Det er nogle "firkanter" der falder sammen og danner to lag med luft imellem. Det yderste lag har samtidig en membran der gør at vinden ikke pibler ind i soveposen. Det er smart og gør modellerne interessante til overnatning i shelter og tarp.

På billedet herunder kan man se membranen.

sovepose med membran

Test af Oscar -20

Zach er som altid den første i noget meget nyt grej. Det er nu også helt okay. Han planlægger at prøve Oscar soveposen i hængekøje, da vi har telt om den halve lynlås, der kendetegner Oscar serien, i forhold til det at komme ned i posen.
Det er ikke altid let i en hængekøje og det kan være bøvlet nok med en skulder-til-fod lynlås.

Den første nat er forholdsvis kold, men ikke nok til at stesse limit temperaturerne. Zach skal lige vende sig til lynlåsen, men selve posen har han ikke at sætte en finger på. Om morgenen kommer jeg forbi hans køje og Zach brokker sig over at han ikke gider stå op. Han ligger pænt godt og nyder udsigten udover Raslången.

Næste nat er der -13 grader og kulder går igennem alt. Det er den koldeste nat jeg har oplevet og jeg har ellers prøvet -17 C. (dog hvor luftfugtigheden ikke var så høj). Zach har dog ikke mærket noget til kulden og Oscar er indtilvidere bestået.

oscar sovepose

Så er det min tur. Jeg skal teste Oscar på en sheltertur, da shelters er kolde at sove i, i forhold til telte og hængekøjer. Tupic isoleringen lover at have en membran der lukker vinden ude og det var ellers min eneste anke på +5 versionen jeg testede i sommer. Temperaturen lover -6 C., men vi kommer noget under i løbet af natten.

Jeg troede jeg skulle svede som et svin i posen, men jeg vågner lidt halvgnaven om morgenen og har faktisk frosset. Det forstår jeg ikke noget af, da Zach jo ikke havde problemer i -13 C. og det bestemt ikke var lige så koldt som den nat.

Det er ikke fordi der piver vind ind nogen steder, posen er bare kold.

Næste nat finder jeg dog ud af at jeg ikke har brugt kraven rigtigt og så får jeg lov at svede... Det er heller ikke nær så koldt, men nu kan man virkelig mærke at der er noget at give af. Ja, det er måske ikke særlig klygtigt, ikke at sætte sig ind i det produkt jeg skal teste, men det er faktisk med vilje. På den måde ser jeg kreativt på grejet og jeg kan finde rigtig gode/dårlige ting. Har man læst brugsanvisningen, så kunne man jo lige så godt skrive ud fra "bagsiden af bogen".

vinter sovepose til koldt vejr

Det er utroligt behageligt at have benene i foot boxen som Oscar har (fra hoften og ned hvor der ikke er lynlås). Man kan mærke at meget af varmen kommer hernede fra og det skaber faktisk et behageligt "indeklima". I disse temperaturer er det fint ikke at have længere lynlås, da man alligevel ikke lige stikker poterne ud i -10 C. Det der er virkelig fedt er at jeg ikke skal snørre hætten helt ind, da hætten er stor nok til, at man kan rykke op i den og derfor ikke føler at man fryser i ansigtet på samme måde. Det gør at man sagtens kan trække vejret med munden og det er skønt. Der er ikke noget værre end at vågne med en stivfrossen næse om morgenen (eller midt om natten). Jeg er generelt ikke fan af mumie-formen, men det er jo ikke soveposens skyld. Jeg skal lærer at dette er vilkårene hvis man vil nyde naturen, under koldere forhold, hvor man som belønning dog får ubeskrivelige fænomener som "hvalsang fra isen", flotte isformationer, smukt lys og meget meget mere.

Se mere om Oscar -20 her: http://www.nordisk.eu/oscar-20

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.