outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Solcelle lamperne Luminaid vs. Luci Outdoor

Skal du bruge lys i teltet, hængekøjen eller i lejren? Solcellelamper er vokset til noget man godt kan bruge og vi har fået fat i to fantastiske af slagsen. Både LuminAID og Luci Outdoor er amerikansk og der er umiddelbart ikke den store forskel. De har begge solceller, LED pærer og er oppustelige, men der er - ifølge Outsites testere, stor forkel på dem alligevel. 

solcelle lampe test luci outdoor vs luminaid

Se videoen med test af solcellelamperne

LuminAID

Vi lægger ud med LuminAID fra www.luminaid.com der er en oppustelig pudeformet solcellelampe til outdoorbrug. Lampen er lavet med materet plastik, så du får et blødt og effektivt lys. Der er to lysstyrker på LuminAID Solar Light som vi har testet og så er den vandtæt.

LuminAID fakta

Lumens ca. 35
Pærer 1 LED
Funktioner 2, høj og lav
Opladetid 6-7 timer i direkte sollys
Brændetid på lavest blus 14-16 timer
Brændetid på højest blus 8-10 timer
Batteri Lithium-polymer Ion (ca. 500 opladninger)
Størrelse (oppustet) 30 x 21 cm.
Vandtæt IPX-7 vandtæt til 1 meters dybde.
Vægt 83 gram.
pris 189,-

LuminAID kan pakkes sammen til næsten ingenting og sidde på rygsækken, kanoen eller andet, mens solen skinner på solcellerne. Der er masser af stropper så du kan hænge den op inde i telte, hængekøjen eller shelteret. 

Solcellerne er meget følsomme og der skal ikke mange solstråler til før en lille rød pærer indikere at opladning er igang. Jeg har set dem hænge på række i indpakning (plastik) og alle lyste rødt, fordi lidt lys (der var overskyet udenfor) ramte dem. Som med andre celler, skal de bruge solen. LuminAID lader ikke op af din computerskærm eller andet kunstigt lys.

Test af LuminAID

Vi starter ufrivilligt testen, da jeg opdager at min datter har tændt den på min grejreol. Der er godt 11 timer siden hun var vågen sidst, så der er altså noget om den lange brændetid.

LuminAID er let at bruge:

1) Pust puden op
2) Tryk på den røde knap for svagt lys
3) Tryk igen for fuld styrke
4) Tryk igen for at slukke

Knappen, solcellerne og den røde pærer der indikerer opladning sidder alle foran og det hele kunne ikke være lettere.

Zach, der også skrev om hanging kit til MiniMo:

Havde LuminAID med på en hængekøjetur og var ret begejstret. Prøvede at lade lampen være tændt i en hel nat og den holdt strøm. Det er ret fedt, for selvom jeg aldrig ville have en lampe tændt så længe, så kan man være sikker på man også har lys på dage uden sol.

Der er ikke meget forskel på niveauerne lav og høj, men kigger man direkte på LED'en så virker forskellen markant. Den fylder ikke meget, når man tager luften ud og den kan ligge i lommen. 

LuminAID passer fint til mit behov.

luminaid solcelle lampe til vandretur

Christian (Outsite TV):

Enig med Zach. Jeg tror det er det semi-transperante plastik der "æder" meget af lysstyrken, så man ikke fornemmer forskellen synderligt.
Lyset er behageligt og man kan nemt læse en bog eller orientere sig i teltet. Man bliver ikke blændet og det er meget softbox agtigt og varmt lys (hvid/rød), man sagtens kan holde ud en hel aften. 
Det er fedt at vide at man ikke skal stole på batterier og slæbe ekstra med, selv ved overskyet vejr kan du være sikker på at få noget ud af lampen når solen forsvinder i horisonten.

I det hele taget virker LuminAID som et godt og funktionelt køb. Den gør hvad der står på pakken og den virker holdbar. Så skal du bruge lidt hyggelys i shelteret eller andre steder udenfor, så er solcellelampen et sikkert valg.

Luci Outdoor

Luci er lige kommet til Danmark og det er den takket være en bruger der spurgte til den og en forhandler der reagerede hurtigt. Samme dag den ramte hylden, fik vi også fingrene i Luci oog vi er igen imponeret over hvor langt solceller er kommet.

Luci er oppustelig i cylinderform og fylder i sammenfoldet form en tredjedel mere end LuminAID, men igen kan den sagtens være i lommen. Luci Outdoor er i gennemsigtig plastik.

Luci Outdoor Fakta

Lumens 65
Pærer 10 LED
Funktioner 3, høj, lav og blink
Opladetid 8 timer i direkte sollys
Brændetid på lavest blus 14 timer
Brændetid på højest blus 12 timer
Batteri Lithium-polymer Ion (ca. 500 opladninger)
Størrelse (oppustet) 13 x 11 cm.
Vandtæt IPX-7 vandtæt til 1 meters dybde.
Vægt 113 gram.
pris 189,-

Luci fylder lidt mere og vejer 30 gram mere. Tilgengæld får du også 9 pærer og meget mere lys for pengene (de koster i skrivende stund det samme). Det gennemsigtige plastik gør at lyset virker meget kraftigere og den kan nærmest bruges som lommelygte.

Test af Luci

Den er også nem at betjene:

1) Tryk på den røde knap for svag lysstyrke
2) Tryk igen for fuld styrke
3) Tryk igen for blink
4) Tryk igen for at slukke

Der er desværre ikke en rød pærer der indikere opladning, så man må gætte sig til om der sker noget.

luci outdoor solcelle lampe til shelter

Christian (Outsite TV):

Man ser straks at der er mere power i Luci Outdoor. Lyset er kraftigt og minder om det svage lys på pandelampen. Lyset blænder ikke, men det er lidt koldt lys (hvid/blå). Den kan lyse meget op i et shelter og der er rigeligt til teltet og nærmest for meget til hængekøjen (1 person). Den passer perfekt til en Tentsile.

Der er en hank i top og en i bunden, så man kan hænge den op som man vil. Man kan altså med fordel vende LED pærerne opad i et shelter, så loftet reflektere lyset behageligt ned igen.

Man behøver ikke puste Luci op, men man kan nøjes med at hive. Det er egenlig en ok feature. 

Vinderen af testen

Ingen! LuminAID og Luci er et spørgsmål om hvor meget power du vil have og har behov for. Er du alene på tur, så er LuminAID alt rigeligt. I teltet kan begge benyttes men i lejren og 4 personerstelte og op skal du vælge Luci Outdoor.

Begge solcelle lamper virker holdbare og godt tænkt, så her er der ingen forskel. Sidder du og hygger med din LuminAID og en tager Luci frem, kan du godt pakke LuminAID væk. Man kan ikke se noget lys fra den, når først Luci starter.

Der findes en Luci version med varmt lys, Luci Lux samt en med 7 forskellige farver Lucy Aura. Der er også nogle andre Luci versioner, men det er mest på blinkefunktioner der er forskel fra Outdoor versionen. LuminAID har også en kraftigere version på 65 lumen der hedder LuminAID PackLite 16 og en lanterne, LuminAID PackLite 12 på 30 lumen. 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Søgaard's profilbillede
Søgaard svaret på emne: #2 4 år 5 måneder siden
Jeg blev inspireret af LuminAID på Outsites Outdoortræf sidst i april her i 2015. Fed lampe. Jeg skyndte mig at investere i en og havde den allerede med på en familietur i maj.
Jeg købte den i en dansk internetshop og ærgrede mig over senere at finde den i Spejdergear til en billigere pris.
Lampen er for mig at se ganske fortrinlig som fælleslampe, når man sidder ved at bordarrangement, hvor der er brug for lidt lys. Jeg synes ikke om, at alt skal være oplyst, som var man hjemme ved spisebordet. Lampen vakte op berettiget opmærksomhed pga den lette anvendelse, det klare lys og ikke mindst det geniale i at kunne puste en lampe op.
I kærestens og mit 2 p telt hængte vi lampen op, og vi nød ikke at skulle have pandelamper på derinde. Det er ikke enormt sexet at sidde med den slags på i teltet og at kysse med dem på er decideret kikset. Jeg skal sige, at vi senere slukkede lyset. Det var jo en familietur ;-)
LuminAID er et lille luksusting, som vi også skal have med på den næste tur - 100 km på Hærvejen
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #3 4 år 4 måneder siden
Jeg har også investeret i Luminaid. Den er nu testet et par aftener og nætter som læselys.

Man kan også bruge den til at tiltrække lidt natsværmere som en aftenaktivitet med ungerne.

Jeg elsker den.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #4 4 år 4 måneder siden
@Søgaard:
Jeg håber at testet forklare at LuminAID netop er god til soloture, 1-2 pers. telte samt hængekøje.
Hvor Luci er til større telte og shelters :)

Jeg oplevede igår at LuminAID lå på en stol en meter fra et vindue med gardinerne trukket for. Der lå den sgu og opladede - imponerende.
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #5 4 år 4 måneder siden
Mihlo, jeg har samme oplevelse her i min fars lejlighed. Selv på spisebordet som er næsten 7-8 m fra det eneste dagslys oplader den.

Og endnu vigtigere, inde i teltet oplader den også.
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #6 4 år 4 måneder siden
Jeg har også den lille pude-lampe, og skal helt sikkert have den med på ture herhjemme, hvor det jo altid bliver mørkt nok til at man har brug for læse- eller find-rundt-i-teltet-lys :)
Jeg synes den er vildt fed!

Julefrokost i shelter

  hængekøjekursus

Julefrokost

Kom med til vores julefrokost d. 20-22 december, og mød andre Outsitere.
Det koster kun 100,- og er inkl. julemaden om lørdagen.

Du kan komme og gå som du vil, eller blive hele weekenden. Vi glæder os til at møde dig!

Klik her og læs meget mere...

Vinterkursus

  hængekøjekursus

Vinterkursus

- Optimér dit grej til vinterbrug
- Hold varmen om natten
- Hold varmen om dagen
- Sikkerhed
- Overnatningsformer
- Optimering af sovegrej
- Start et bål om vinteren
- Vintervandring
- Vintercamp
- Vintergrej
- og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.