outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Reklame: HH Odin Huginn Pants er udleveret af Helly Hansen i forbindelse med en pressetur i juni 2019. Modellen var allerede på det tidspunkt planlagt forbedret på flere punkter i den næste version, så disse ting omtales ikke her.

test af helly hansen odin pants

Specifikation

Testet i str (M)
Pris: Set til ca. 1200 kr. hos Outnorth (normalpris 1500 kr)
Vægt: 570 gram
Materialer: Vindtæt softshell med vandskyende DWR-behandling. 94 % polyamid og 6 % elastan
Åndbarhed: 6/6 på HH’s egen skala. + 20000 gr/kvm/dag

Samlet bedømmelse

Odin Huginn Pants er et par lækre softshellbukser uden for mange dikkedarer og irriterende syninger. Det er blevet dem, jeg helst hiver frem fra skabet, når jeg skal på tur. De er bløde, lette og ånder på en god måde. Jeg giver dem 8 ud af 10 vandrebukser.

Omtale

Jeg har testet Huginn-bukserne i juni-december 2019, først på en tredages tur i Nordnorge og siden på en ugelang, varm vandretur i den norske fjellheimen. De er siden båret en del gange på dagsture herhjemme, herunder også i den max-regnfulde september måned. Jeg har dog fravalgt dem på ture med bål for at undgå evt. skader fra bålgløder, og fordi de ikke er forstærket på knæene, en klar fordel på teltture.

Jeg passer normalt størrelsen large, men jeg måtte ned i en medium med disse Huginn. De sidder godt på mig, selv om jeg har måttet supplere det integrerede bælte med et andet bælte. Der er gjort plads til et sådan i en løbegang, hvis ikke HH’s integrerede bælte passer som i mit tilfælde. Dette integrerede bælte fikseres med velcro, men velcro-delen var altså ikke lang nok. Men en super finesse fra HH’s side, for hvem kender ikke til den udfordring, at ens bælte karambolerer med rygsækkens bælte, og det har HH så løst på den måde.

Buksestoffet er 4-vejs stretch. De kan altså strække sig i begge retninger, på langs og på tværs. Bukserne er med andre ord fleksible og syet med bøjede knæ. Syningerne er gode og har holdt gennem hele testperioden. I linningen har HH sat et skriggult 5 cm bredt blødt stof, der bestemt har været en god oplevelse.

Helly Hansens valg af polyester passer godt til mig, mens andre, f.eks. Is Not Enough-bukserne (model Creon) fra Friluftsland, ånder langt mindre. Den købte jeg i foråret og mærkede det med det samme. Det ER selvfølgelig en subjektiv vurdering, men så’n følelse er jo afgørende for, hvilke bukser man hiver frem fra skabet. Der er hos mig ingen tvivl, om der må være stor forskel på det materiale, som de forskellige producenter anvender, når stretchmateriale kan være så forskelligt. Udsalgsprisen på Huginn er også 50 % højere. Måske er det også årsagen til, at HH-buksernes syninger holder, mens INE- gik op flere steder meget hurtigt. Den slags er IKKE i orden.

Jeg oplever Huginn-pants som meget åndbare; jeg valgte dog de korte bukser på de sommerdage i fjeldet, hvor vi kom over 20 grader. Huginn-bukserne kom på igen i myggenes prime-time, hvor jeg ikke oplevede at blive stukket.

Det overraskede mig, at bukserne begyndte at fnugge allerede efter første vask. Det ses især på bagdelen og der, hvor bukserne møder rygsækken, hvad enten det er turrygsækken eller en dagtursrygsæk. Dette fortsatte ved de næste vask men er stoppet herefter. Om det har betydning for holdbarheden, vil tiden vise.

Lynlåsene er alle af YKK-kvalitet. Der er lynlåse i de rummelige lommer og fra knæene og nedad. Her giver muligheden nok størst mening for at lufte ud og mindre i forhold til at få bukserne af og på med støvlerne på. På højre ben er der en (kort)lomme med skråtstillet lynlås. Alle disse lynlåse har en ”hænger”, der gør det lettere at få trække i lynlåsen. Behøver jeg at skrive, at Helly Hansen har fundet plads til en krog nederst på buksebenene, så de kan holdes fast til fodtøjet? Nej, vel. Krogen skjules bag en beskyttende flap, så den ikke hænger i tilfældige steder. God feature, der kendes fra andre mærker.

Huginn-bukserne oplyses at være vandafvisende. Det kan jeg bekræfte, men der er en grænse, og den har jeg mødt. Selvfølgelig kan de ikke klare et skybrud, for det er jo ikke skalbukser. Det siger sig selv. Bukserne tørrer til gengæld også hurtigt, så det går nok.

Som bonus-info kan oplyses, at Huginn har en søstermodel, Muninn til kvinder.

Fordele og ulemper

Plusser
Gode rummelige lommer og ikke mindst med ykk-lynlåse
Integreret elastisk bælte, der mindsker det sædvanlige besvær med et spænde inde under rygsækkens bælte

Minusser
Bukserne begyndte at fnugge på bagdelen efter allerede første vask
Bagdelen og knæene er ikke forstærkede

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.