outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Jeg havde Haglöfs skaljakke og regnbukser med på fjeldtur. Et taknemmeligt gensyn, da jeg selv havde de forrige versioner af begge. En kraftig skaljakke, som også kan bruges til andet end regnvejr , da den er i en blødere Gore-Tex C-Knit membran. Så en let og meget funktionel regnbuks, som ikke fylder meget når den ligger i rygsækken.

test af haglöf roc spirit og l.i.m. rainpants iii

Video om ROC Spirit og L.I.M Rainpants

 

ROC Spirit

Normalt er 3 lags skaljakker nærmest lig med skal, altså en forholdvis kraftig jakke der er lidt stiv i det. Sådan er den forrige version af denne skaljakke i Gore-Tex Pro shell også. Eminent skaljakke, men også mere larmende og stiv. 3 lags skaljakker er dyrere og mere komplicerede end 2 og 2,5 lags skaljakker, som kan kendes på de typisk har net eller membran inderst. 3 lags jakker har nylon på hver side af membranen. Det gør dem mere slidstærke og lettere, men også dyrere.

I denne nye version nærmer vi os blødheden af eksempelvis en softshell eller voksjakke., da jakken nu er i Gore-Tex C.knit. Den var langt mere behagelig at have på, så den også kunne bruges som vindjakke på fjeldet, kun med t-shirt indenunder.

Haglöfs ROC serien er et ordspil på ROCK, altså tøj og udstyr til alpine miljøer. Men soliditeten er altså også fin til fjeldets krævende miljøer, hvor vind og vejr tit viser sig fra den grumme side. Jeg havde jakken med på sommerfjeldet, hvor den dog kun var fremme 3 dage, da vi havde overdådigt sommervejr, det meste af turen. Den var så med på solo efterårstur, hvor den var på dagligt og viste hvorfor den virkelig var med.

Membraner er lidt religion, men ligegyldigt hvilken åndbar membran jeg har på, så bliver der fugtigt indenfor jakken, specielt hvis det regner uden nævneværdig vind. Her har ROC Spirit de store ventilationsåbninger under armene jeg anser som uundværlige. I efteråret var de måske kun åbne 10-15 cm, men på sommerfjeldet åbner jeg alle de ca. 40 cm.

test af hagloefs skaljakke

Jakken har gode funktionelle lommer til hænderne foran og en lomme i venstre overarm. Hætten kan indstilles til hjelm og uden hjelm. Som alle regnhætter, er den dog bedst med en cap med skygge indenunder, så undgår man også regn, hagl og sne i øjnene.

Så alt i alt en rigtig god skaljakke, der kan bruges hele året, både på fjeldturen og på skituren om vinteren med hjelm på. Den holdte mig tør på en par heldags regndage og på grund af blødheden, er man mere tilbøjelig til at bruge den som vindjakke.

Vægt: 465 gr i large
Membran: Gore-Tex C-Knit
Pris: 3599 kr vejledende
https://www.eventyrsport.dk/roc-spirit-jacket-men-1141600507.html?c=175715 


L.I.M Rainpants III

Hvor skaljakken skal bruges på dage, hvor det ikke regner eller der kommer små byger. Så kommer regnbukserne kun frem når det rigtig regner. Regnbukser skal derfor efter min mening være lette, fylde lidt og lette/hurtige at tage på. En af de features der hjælper på dette er lynlåse i siderne hele vejen ned. Så kan man også lufte ud, hvis regnen tager en pause.

Derudover synes jeg ikke man skal bruge nær så meget på regnbukser som skaljakke, da man jo ikke bruger dem lige så tit, og fordi at når det er mudret og vådt, så falder man hyppigere og kan slå hul på knæ.

Er der heldagsregn på programmet, går jeg med et par merino uld lange underbukser inden under regnbukserne. Går man med det mærker man hvor bløde de er, det er som at gå i joggingbukser derhjemme.

Features på disse regnbukser efterlader intet at ønske. De lukkes som et par almindelige bukser med knap og lynlås. Der er indbygget bælte med snaplås. Så når man træder af på naturens vegne, skal man ikke have bukserne ned om knæet (som mand). De vandafvisende lynlåse i siderne, gør det nemt at tage bukserne på, hvis man overraskes i løbet af dagen af en kraftig byge, man kan tage dem på med støvler på.

Vigtigst er de lette og fylder meget lidt i rygsækken, men er stadig gode når de skal frem. Jeg var glad for II’eren, og III’eren er lige så god. De koster heller ikke mere end et par almindelige vandrebukser, så alt i alt kan jeg anbefale disse regnbukser.

Vægt: 230 gr i large
Membran: Gore-Tex Paclite
Pris: 1799 kr
https://www.eventyrsport.dk/l-i-m-iii-pant-1141400032.html?c=115851 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.