outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanalNogen gange har man en taknemmelig test, når man tester et produkt man har haft i den forrige udgave, og man kender produktet godt. Det kan jo selvfølgelig også være modsat, men i dette tilfælde et dejligt gensyn.

haglöfs rugged mountain pant ii

Video med test af Rugged Mountain Pant II 

 

 

Rugged Mountain Pant II

Haglöfs Rugged Mountain Pant I første og anden version er ikke til varme klimaer, men til et liv i de skandinaviske bjerge hele året, hvor deres soliditet og varme er et kæmpe plus. Det er en fjeldbuks i kraftige kunstmaterialer, som er vand og sneafvisende. En fjeldbuks skal jo holde til mere end hverdagsbukser skal. Eksempelvis at gå igennem krat, at du sidder på knæ langt oftere og at du sidder på klipper og i krat. Så er der også et fald eller et man skvatter. Jeg har prøvet det hele med de her, og ingen huller som jeg ellers før har fået tit.

Den forrige version skulle jeg bruge 6-7 år på at slide til, på sommerfjeld, efterårsfjeld og vinterture med Outsite. Det der endelig skete var et par syninger, som nemt kunne sys igen ved en lomme. Men ingen huller eller stof der er slidt igennem, trods tusinder af km på de syd og nordsvenske leder.

Den man lære mest at holde af er de strækbare materialer i knæ og bag (softshell), der betyder at selvom stoffet er kraftigt, så føles de lette og behagelige at gå i. Herefter varmen hvor jeg skal ned under frysepunktet, før jeg føler behov for et par lange underhylere indenunder når jeg vandre. Over 20 grader er de så for varme, men der er et par ventilations lynlåse ved knæet, som kan give lidt luft til de varme vandre ben.

regntoej til vandreture

De store sidelommer med lynlås er et andet plus, for lukker man dem taber man ikke noget, hvor jeg har prøvet dette i bukser med knaplåse eller velcro. Der er så ikke lynlås eller lukning på lommerne øverst foran, hvilket passer mig fint, da det er et godt sted lige og varme hænder på køligere dage. Der er en enkelt lomme på højre bag, men jeg bruger aldrig baglommer. Herudover har du en skjult lomme inde i buksen, til eksempelvis nogle kontanter eller andre ting du vil have skjult.

Buksen er forstærket i i underbenet, så store kraftige støvler ikke river hul. Benene er også forsynet med en krog til snørebånd, og spænder så man kan vandre i sne med snesko og ski. Men jeg er rigtig glad for denne buks, det er en tank, som du kan bruge hele året i Skandinavien.

Buksernes eneste ulempe, er at de vejer 800 gr i str large. Men soliditet koster på vægten og jeg synes det er til at leve med, da jeg har bukser til mange år for ca. 1400 kr. I vejledende pris.

Bukserne kan f.eks. købes her: 
https://www.eventyrsport.dk/rugged-ii-mountain-pant-1141400053.html?c=115879 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.