outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vi har testet Sea To Summit Comfort Plus Insulated liggeunderlag i ca. 9 måneder nu. Comfort Plus Insulated er med “Air Sprunge Cells” og stor ventil, samt pumpepose indbygget i pakposen - ganske smart, og så igen…

sea to summit comfort plus insulated liggeunderlag

Se videoen af testen

Sea To Summit Comfort Plus Insulated

Liggeunderlaget ser ikke så højt ud som det er. Det ser måske heller ikke så komfortabelt ud, som navnet eller lover. Begge dele er dog ikke korrekt.

Specifikationer

Vægt 1015 g.
Størrelse Large
Længde 201 cm.
Bredde 64 cm.
Højde 6,3 cm.
Pakmål 27 x 14,5 cm.
Materialer 40 D Nylon
Isolering Thermolite
R-Værdi 5

Med en R-værdi på 5 er liggeunderlaget til alle sæsoner.

Test af Sea To Summit Comfort Plus Insulated

En af de ting som jeg kræver af mit udstyr er, at man kan stole på det. Det skal kunne holde til brug og det skal holde det det lover på kassen.
Hvis du ikke gider læse videre, så er spoileren: Det gør Comfort Plus Insulated

Hvis vi starter fra starten, så er det let at pakke ud. Du kender godt det der bøvl med, at få liggeunderlaget til at folde sig ud i teltet eller shelteret, og du skal karte rundt for at få det foldet helt ud. Alt efter hvilken form for overnatning, kommer her et samlet plus/minus;

Hvis du sover i telt, kan den medfølgende pumpepose (indbygget i pakposen), være noget bøvlet. Det er den fordi, der ikke er meget plads i et telt. Pumpeposen er meget lang, og det er derfor bøvlet at bruge den. Det kan dog sagtens lade sig gøre.
I shelter, under tarp eller i hængekøje er pumpeposen genial.
Hvis vi ser på ventilen, så er den også genial. Multi-Function Valve gør det meget let at puste liggeunderlaget op, tilpasse komforten med et enkelt tryk og få luften hurtigt ud igen. Hvis man er ude om vinteren, er især den sidste detalje vigtig. Hvis det tager for lang tid at pakke liggeunderlaget ned, så får man meget kolde hænder.

liggeunderlag fra sea to summit
Liggeunderlaget har to ventiler. Det virker til at starte med lidt underligt, men det giver god mening. For det første, kan du puste undersiden lidt fladere op, og dermed udligne liggeunderlaget bedre, skulle du have valgt en ujævnt lejrplads. For det andet giver det god ro og sikkerhed, at skulle liggeunderlaget punkterer på den ene side, jamen så har du stadig den anden. Men en R-værdi på 5 har man stadig isolering nok til 3-sæsoner, vil jeg gætte på. Vær i øvrigt opmærksom på at isoleringen ligger på oversiden af liggeunderlaget (siden med logo og tryk). Hvis du vender det om, vil liggeunderlaget være koldere.

Komforten på liggeunderlaget er meget god. Da pumpeposen sørger for at luften der pumpes i liggeunderlaget, ikke indeholder fugt, er det sjældent at man skal “puste efter” når man skal sove. Det gør også at liggeunderlaget beholder den hårdhed, som man har pustet i fra start, hele natten. Dette er selvfølgelig en god del af komforten, for det er ikke sjovt at vågne ved, at man kan mærke teltets bund gennem liggeunderlaget, og skulle til at puste det op igen.
Komforten er også god på selve liggeunderlaget. “Sprunge cells” kan altså noget. Hvis du kender Therm-a-Rests SOL liggeunderlag, kender du også den magiske struktur, der selvom der ikke er meget højde, alligevel er meget komfortabelt. I større størrelse er det bestemt ikke ringere og cellerne former sig godt efter kroppen. Det er en underlig konstruktion der virkelig holder.

liggeunderlag til vinterbrug

Konstruktionen holder også i forhold til isolering. Bedre end andre kurvede liggeunderlag, med længere kanaler. Når du og soveposen ligger ovenpå en af cellerne, kommer der stillestående luft, og det giver god isolering. Det giver en konstant varme samtidig med at hele liggeunderlaget er varmt. Når du vender dig er der derfor ikke kolde celler - de er opvarmet i forvejen.

Når du lukker luften ud, kommer der et højt PFFFFT og liggeunderlaget har nu allerede mistet meget af luften. Du kan med det samme folde liggeunderlaget sammen på midten, og begynde at rulle det sammen. Du behøver kun et rul, så kan du proppe liggeunderlaget ned i pakposen. Du skal ikke først til at folde liggeunderlaget ud igen, for at få det resterende luft ud, for at få plads i posen.

comfort plus insulated

Til sidste vil jeg lige nævne at mummy-formen ikke har generet mig. Jeg er ellers ikke fan af dette. Er du dog til større liggeunderlag, findet det også i en firkantet version; Sea To Summit Comfort Plus XT Insulated.

Konklusion

Der er ikke meget dårligt at sige om Sea To Summit Comfort Plus Insulated. Faktisk er det kun vægten, man kunne sætte en finger på. Men hvis du vil have det lettere, findes der en Ultralight udgave. Jeg er 196 cm. så jeg skal bruge Large versionen. Det findes også i Small og Regular på h.h.v. 715 g. og 785 g.
Den nye version af liggeunderlaget larmer meget mindre end tidligere. Jeg har sovet en nat på den nye version og 20+ på den gamle. Dette gør at jeg ikke nævner larm som en ulempe. Det er liggeunderlaget sluppet af med (luft liggeunderlag larmer, så det er taget ud fra relativ larm).

Dommen

Vi er meget tæt på første 10-tal i Outsites historie. Det er kun vægten der trækker ned. Hvis denne ikke generer dig, ryster jeg ikke på hånden ved at give Sea To Summit Comfort Plus Insulated en varm anbefaling.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.