outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Test og anmeldelse af Therm-a-rest NeoAir Xtherm Max

At gå fra NeoAir Xlite størrelse L. (gamle version) til Neoair Xtherm Max størrelse XL. er som at gå fra en VW UP! til en VW Touareg. Den fylder mere, vejer mere, koster mere og hvorfor så overhovedet overveje det? Jo! Komfort og sikkerhed. NeoAir Xtherm Max fra Therm-a-Rest er større, højere og har mere isolering end noget andet liggeunderlag med samme vægt og fylde (iflg. Therm-a-Rest selv) og derfor ser vi i denne test på liggeunderlagenes store flyder. Du kan med sikkerhed bruge Xtherm året rundt i både Danmark, Norge og Sverige, for bliver det under de -40 grader det kan klare, ligger du alligevel ikke på den frosne jord direkte (Du er forhåbentlig tæt på en brændeovn med en varm kop kakao).

Test af Xtherm Max i vinterkulden.

Test af Therm a Rest Neoair Xtherm Max

Selve testen af Xtherm Max

Vi har allerede skrevet om fakta og specs, så dem kan du læse om her... , så vi kan hoppe direkte til testen. Da det er en nyhed der ikke er udkommet endnu, kunne vi ikke teste i så lang tid, men vi nåede da at opleve -7 grader, sne og vind. Det er faktisk helt perfekt for det er vel de laveste temperaturer de fleste af os ender ude i (Læs: er dumme nok til at tage ud i ;). Desuden har vi testet tre andre liggeunderlag i samme temperatur, så det gør det også muligt virkelig at sammenligne.

Første test foregår i et shelter i Sydsverige. Der er ingen tvivl om at temperaturen i et shelter er højere end at ligge direkte på den kolde jord, men træet er noget hårdt at ligge på. Hverken temperaturen eller træet påvirker dog min søvn, for det er ingen udfordring for Xtherm. Jeg vågner en del gange i løbet af natten, men det gør jeg fordi jeg er vant til det. Jeg er vant til fra Xlite at jeg liiiiige skal kontrollere om jeg stadig ligger korrekt på underlaget, for ligger jeg lidt udenfor, vil jeg fryse. Denne nat kan jo dog blot konstatere at jeg har mange cm. endnu før det vil ske. Jeg vågner kl 11:30 (ups...), det er dog ikke kun liggeunderlagets skyld, men måske også lidt sengetiden.

neoair xtherm max

Anden test foregår i en Tentsile, også i Sydsverige. Nu er temperaturen faldet og sneen gør det samme og det er helt fint med mig, da Xtherm nu kan udfordres lidt mere. Jeg vågner igen i løbet af natten, for jeg er også vant til lige at kontrollere om jeg har det varmt nok eller om soveposen skal indstilles, jeg skal have mere tøj på ell. lign. Min underside er dog rigtig behagelig varm og jeg ligger og bliver lidt sur på mig selv. Hvorfor fanden har jeg ikke købt et liggeunderlag med højere R-Værdi noget før til mine efterårs-, vinter-, og tidlige forårsture? Min soveposes komforttemperatur holder jo faktisk nu og det minder mig om hvor meget det betyder at have det rigtige grej og R-Værdi - Do'h!

Tredje test foregår i Danmark, men er intet at skrive hjem om, da den minder om test 1 og 2. 

Et andet spørgsmål er også besvaret - larmer Xtherm fra NeoAir...

Konklussion

... Nej! Som altid har man knitren den første nat, men allerede anden nat larmer det lige så meget som stillestående luft - eller det samme som andre luftmadresser. 
Er det det værd at bære 640 g. når man sagtens kan få lettere liggeunderlag? Det er jo en smagssag. Jeg vil gerne, men jeg har også alderen, højden og musklerne til det (og jeg er ellers ikke Supermand), men pointen er at hvis du vil ligge rigtig behageligt og varmt på din tur - også om vinteren, så er Therm-a-rest NeoAir Xtherm Max lige noget for dig.

xlite vs xtherm neoair
Kører du ud i naturen, så er det også et godt valg. Xtherm er større end de fleste andre liggeunderlag på markedet og du kan derfor uden vægten i baghovedet med god samvittighed slæbe det med i bagagerummet. 
Om sommeren kommer mit Xlite dog stadig med på tur, for tænk på hvor meget chokolade jeg kan slæbe med for de 320 g. jeg spare?

 Hvilken brænder skal jeg vælge?  Test af Fjällräven Akka View  Kom med på vandretur med guide
 hvilken braender skal jeg vaelge  fjaellraeven akka view  vandretur med guide

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.