outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vi har testet Jetboil Flash 2018 i 8 måneder. Det giver gode muligheder for at få hele billedet af, hvordan den performer, også når det er koldt og blæser.

test af jetboil flash 2018

Se videoen med test af Jetboil Flash 2018

Jetboil Flash

Jetboil Flash er opdateret med ny brænder og ny vindskærm. Features som håndtag, neoprencover med ”kogeviser” og piezo er der heldigvis stadig Den er blevet meget hurtigere og lettere (om muligt) at bruge. Vi ser Flash på OutDoor 2017 messen. Her sender vi også live fra Jetboils stand. Kort tid efter står jeg selv med brænderen, og timingen er perfekt. Vi skal på vinterworkshop, så vi kan teste den under kolde forhold

 

Jetboil Flash 2018 specifikationer  
Vægt 371 gram
Mål 18 x 10,4 cm. pakket
Kapacitet 1 liter
Effekt 2,6 kW
Kogetid 100 sekunder (1 min. 40 sec.)
Brændetid 10 liter på 100 g gas
Sæsoner 3
Tænding piezo
Antal personer 1-2
Pris 1099,-

En forbedring på kw, lidt på vægten, meget på tiden.

Testen

Med ny gasdåse, der ikke er frossen og uden vind, går det fint i -3 C. men den er ikke så hurtig igen. Jetboil lover også kun, at det er en 3-sæsoners brænder, så forventningerne er heller ikke høje. Næste test bliver på en ny tur, i -10 C. og vind. Gasdåsen er næsten tom og har stået ude hele natten. Vindskærmen tager ikke så meget vind, og man bliver nødt til at skærme for vinden på andre måder. Den stakkels brænder arbejder på højtryk, og gassen er ved at løbe tør. Den når kun lige at koge vandet i en tid på næsten 13 minutter.

jetboil flash test

Se, nu giver det måske ikke meget mening at teste en gasbrænder i et miljø, som den ikke er designet til. Det interessante er dog, om man kan koge noget, og det kan man.

Med en effekt på 2,6 kW (9000 BTU) er det en svejseflamme uden lige, men med en frossen og næsten tom gasdåse er det svært for de fleste brændere. Det, man kan gøre, er at varme gasdåsen. Enten tager du den ned i soveposen, før du står op, eller tager det kolde gys og propper dåsen ind på maven (brrrrrr). På denne måde forbedrer du chancerne for kogt vand betydeligt. Du kan også benytte en 4-sæsoners gas fra Primus. Denne har vi nu testet i -17 C., og gasblandingen performer rigtig godt. Denne gas gør din 3-sæsoners brænder til en 4-sæsoners. Tro ikke på folk, der kækt påstår, at billig gas fra et byggemarked virker i disse forhold. Lige fra stuetemperatur virker alt fint, men har dåsen ligget ude i lang tid, virker den slet ikke.

gasbraender til frysetoerret mad

Som temperaturen stiger, bliver Flash mere og mere effektiv, og da vi rammer den gode sommer, holder den, hvad den lover: 100 sekunder for 0,5 liter vand.

Den forbedrede læskærm er rigtig god. Nu behøver man ikke være nervøs for at brænde sig, når man skal have potten af brænderen. Man kan bare placere fingrene og skrue den af.

jetboil flash kogegrej paa tur

Jetboil har dog endnu ikke ændret fatningen, så den drejer stadig samme vej som gasdåsen. Læskærmen er ikke blevet bedre i forhold til vind. Det havde jeg dog håbet på. Den er også stadig noget “billig” at røre ved. Den vipper lidt og virker plastik-agtig. Det er synd, for der er ingen tvivl om, at Jetboil Flash er rigtig fed. Var materialerne det også, ville brænderen få en bedre bedømmelse.

Dommen

Alt i alt er Flash blevet bedre, og da den var god i forvejen, er det imponerende, at Jetboil igen og igen laver gode forbedringer eller imponerer med nye genialiteter. Skal du skifte din gamle Flash eller købe en ny brænder, der i den grad kan koge vand, så er Jetboil Flash 2018 et rigtigt godt bud.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.