outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Jetboil Flash Lite er den nye lillesøster til Jetboil's kendte enkeltmandsbrænder Flash. Flash Lite udkommer i 2016 og vi har allerede fået fingrene i gasbrænderen. Det interessante er hvad Jetboil vil med Lite modellen? Er den bare mindre eller er der tænkt over designet og funktionaliteten?

jetboil flash lite

Video med test af Jetboil Flash Lite

 

Jetboil Flash Lite specifikationer

Det er selvfølgelig umuligt ikke at sammenligne med Flash. Den meget populære gasbrænder er en legende, og det er altid med æresfrygt at man piller ved sådan en. Derfor er det smart at lave en ny, der måske også har nogle andre goder og henvender sig til en specifik målgruppe. 

Gasbrænder Jetboil Flash Lite Jetboil Flash
Vægt 312 g 400 g
Størrelse 16,5 x 10,4 cm 18 x 10,4 cm
Antal liter 0,8 L 1,0 L
Kogetid 0,5 liter på 2 min & 30 sek. 0,5 liter på 2 min & 30 sek
Effekt 12 liter på 100 g gas 12 liter på 100 g gas
Piezo ja ja
Cover Neopren (kan skiftes) Neopren (kan skiftes)
Koge-indikator Nej Ja
Vejl. pris 1099,- (kommer i Outdoor Rødovre) 1099,-

En sammenligning af specifikationerne på Flash og Flash Lite, viser altså at der er sparet 1/5 af størrelsen men ca. 1/4 af vægten. Det er jo ret godt gået. Det er blandt andet gjort ved at spare farve-indikatoren der lyser orange når vandet koger. Er man tæt på en af brænderne, kan man både se damp samt høre at vandet koger, så det er nu en okay besparrelse. 

Test af Flash Lite

Der kommer en pakke fra AB Camping. Det er for første gang ikke nyt grej til mig, men noget Sune fra AB camping har lånt. Pakken står nogle dage inden jeg åbner den og øverst ligger en orange dims og smiler - SURPRICE! Det er den nye Flash Lite som jeg har plaget stakkels Sune om - fedt!

Udenfor sner det og det er helt perfekt. Sne, minusgrader, gas og kogning af vand går som regel ikke så godt i spænd. Derfor er en perfekt mulighed for at få testet Lite'en til det yderste. Om aftenen samme dag står jeg derfor ved et shelter og forsøger at koge vand.

Piezotænderen

Jeg drejer på regulatoren og trykker på den elektriske piezotænder. Flup og der er ild. Jetboil laver, af en eller anden grund, markedets bedste piezotændere der virker og holder længe (eneste minus er faktisk at man ikke kan skifte dem ud). Når det er sagt, så kunne de godt have sparet vægten af piezoen på Flash Lite. Man har alligevel ildstål, lighter eller tændstikker med ud, så man skal nok få gang i Jetboilen alligevel. Når nu den skal være mindre og lettere, kunne den måske godt undværes?

Testen i sneen har nogle forskellige parametre der skal nævnes. Gassen ligger i min rygsæk og har vel nærmest stuetemperatur da den bliver sat på. Havde den ligget ude noget tid, havde resultatet måske været anderledes. Jetboils gas er ikke skide stabil i minusgrader, så her vil jeg anbefale rigtig vintergas og ikke 4 sæsoners gas.

Der går alligevel ikke længe og så er der kogende vand til kaffen. Det vil sige at Flash Lite er pålidelig nok i sne og minusgrader. Gassen skal bare være opvarmet og det gør du let ved at tage gassen ind under tøjet i noget tid.

jetboil flash lite i sne

Næste test - til julefrokost

Næste test er på en weekendtur i Hareskovene. Vi holder julefrokost i et af Hareskovens shelters, der er en sjov og anderledes shelterplads. Vi er 12 nørder samlet og Flash Lite går på tur, som var det en nyfødt i familien. Spørgsmålet "Men er det ikke bare en mindre version af Flash?" kommer selvfølgelig og jeg kan allerede svare, at der er mere i Flash Lite end det.

Faktisk syntes jeg at udgaven er lidt genial, dette af mange grunde:

1) Størrelsen. 0,8 liter er fint til en frysetørret ret, en kop kaffe og så er der også lidt varmt vand til opvasken bagefter. 
2) Vægten. Det er fedt at spare næsten 100 g. 
3) Udvalg, udvalg, valg. Det er fedt at kunne vælge mellem forskellige versioner af den Jetboil man vil have. Det gør det muligt bedre at vælge lige netop den version der passer bedst til ens behov.

Jetboil Flash Lite er derfor perfekt til vandreturen som solobrænder. Den fylder ikke lige så meget som Flash'en gør i rygsækken og du har stadig rigeligt med ud. Det skal dog siges at de 0,8 liter er helt op til kanten af potten.
Du spare derfor hurtigt 100 g som du kan bruge til andet luksus (chokolade) på tur.gasbraender til vandretur

Hvilken brænder sidder der på en Flash Lite?

Den samme som på en Flash. Din Flash pot passer også på. Du får derfor ikke en følsom brænder som MiniMo'en har. Det kan man også se på kogetiderne der er nøjagtig den samme som på Flash'en. Man vil sikkert spare nogle sekunder under visse vejrforhold, men det er fint at de ikke har ændret kogetiden.

Hvad er ellers anderledes på Lite?

Coveret er meget simpelt og håndtaget er nu kun en lille hank. Det er fint nok, for man kan sagtens holde om potten og hælde, selv når den lige har kogt. Der er stadig hælde-/drikketud i låget.

Kompatibel lillesøster

Det der også er genialt er at tilbehør til Flash også passer til Flash Lite (undtagen covers selvfølgelig). Det er fedt, for har du en Flash i forvejen, så skal du ikke ud at købe ny Coffee press, Pot support, Hanging kit osv.
Jetboil kunne have pumpet mere tilbehør ud for at tjene lidt på merselget, men de har valgt at gøre det smarte: At gøre deres produkter kompatible med andet tilbehør der findes i forvejen.

Det betaler sig helt sikkert i længden, for der vil ikke gå længe, så opdager kunderne det også. Køber man tilbehør, så skal man ikke være bange for at sne inde med det, hvis man en dag vil af med det igen. Det passer jo til mange Jetboil versioner og man skal ikke til at forklare hvad man har og hvad det passer til. Dette ser man i andre brancher og der er kompabilitet også populært.

Kort sagt, fedt Jetboil.

enkeltmandsbraender

Konklussionen

Ja - jeg troede heller ikke der kunne skrives så meget om en mindre version af Jetboil's Flash, men der var mere i den end først antaget. Jeg synes ikke at Jetboil har smidt et produkt på marked bare for at gøre det. De har tænkt sig om og lavet en fin lillesøster, der bestemt også er værd at kigge efter. Passer Flash Lite til dine behov, så kan du jo lige så godt spare størrelsen og vægten.

 Dommen Stoevle 4 

Jetboil Flash Lite får 4 ud af 5 støvler. 3 af stjernerne er fordi det er en udemærket "kopi" af den store og den sidste for kompabiliteten. 

NB: Den er ikke udkommet endnu!

Flash Lite udkommer ikke i orange i Danmark (det fortjener næsten en stjerne mere) men i carbon. I 2016 kommer der også et nyt cover til den og det ser flot ud. Se flere Jetboil nyheder her...

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Morten J's profilbillede
Morten J svaret på emne: #2 3 år 7 måneder siden
Tak for test, Christian.

Fede film du laver :)

Lightweight bølgen vil ingen ende tage, og heldigvis for det :P Jeg synes måske prisen er lige i overkanten, taget komponenterne i betragtning. Jeg fik min Windbørge til 900,- kr. Og det er nyudviklet teknik, udover reactor systemet. Ta f.eks. Windbørgens indbyggede trykregulator, som i koldt vejr sørger for at tilføre mere gas til brænderen, og som derudover sikrer at der ikke opstår stikflammer hvis den vælter. Plus dobbelte windskærme. Førende på brændstofsøkonomi. Stadig 900,- kr.

Koger Jetboil ikke benene lidt for meget? ;)

Men stadig fed brænder til minimalisten :)
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 3 år 7 måneder siden
Tak for det konstruktive indlæg Morten og tak for rosen!

Jetboil Flash Lite er jo simpelthen og lige til hvad den giver sig ud for at være: En lillesøster til Jetboil Flash. Det fede ved den er at man spare vægt og fylde i forhold til Flashen. Det giver valgmuligheden i butikken og så er det jo op til køber at vælge.
Om man selv er interesseret og vil købe vil jeg aldrig rode mig ud i, da jeg laver test og præsenterer produkterne - så er det op til seeren. Man kan jo også bare hygge sig med videoerne :)

Windburneren er en fed brænder! Efter min test ville jeg virkelig gerne prøve den i ekstremt vejr for at se hvad den kan. Mit gæt er at den blæser væk, før den giver op :D
Den skulle dog tilbage til MSR, da produktet var så nyt at de kun havde en i DK på det tidspunkt (der var dog udkommet ti som få butikker kunne "for sælge".

Prisen på Lite... hmmm... den er ret svær. MSR Windburner vejer 417 g. og er på en liter. det er igen 100 g. mere og den fylder mere, så det er et valg med hvad man skal bruge brænderen til. Man kunne sammenligne Jetboil Flash Lite med Primus ETA Lite+, men ETA Lite+ har "kun" 500 ml. pot og vejer noget mere. Den er dog mere gas effektiv (sammenlignet på 0,5 liter) og så er coveret G-1000 osv.

Man kan derfor sige at Flash Lite er en ganske let og kompakt gasbrænder i kategorien enkeltmands brændere og det er da værd at tage med.

Kort sagt - det er en jungle, men en spændende en at udforske :)

Faktisk mener jeg at man har brug for flere brændertyper hvis man er ude hele året og på forskellige ture. Jeg er så heldig (vil nogen mene) at jeg har nogle forskellige brændere. Det er virkelig fedt at kunne hive lige den brænder ned i rygsækken, som passer til turen. På fjeldet syntes jeg at en Trangia er overkill (til 1-2 personer), men på en sheltertur/lejrtur er den hyggelig. Og sådan kunne man blive ved.
Og få mig ikke startet på brændere til vinterturer :woohoo:
D31 svaret på emne: #4 3 år 7 måneder siden
Tak for en god test med god info om brænderen.
Står og vakler lidt mellem denne og Eta lite :-)
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #5 3 år 7 måneder siden
Tak Nikolai :)

Hahahahahaha... må jeg opfordre til at lave en ny tråd med emnet: Hvad skal jeg vælge: ETA Lite+ eller Flash Lite.

Så lover jeg at jeg laver en vs. på tid og smider op på Outsite TV :)
Morten J's profilbillede
Morten J svaret på emne: #6 3 år 7 måneder siden
Du har helt ret Christian. Produktet tåler ikke en direkte sammenligning, men det er svært at lade være. Ja, og det er nemlig stadig sjovt at kigge med, selvom man ikke er på udkig, og tak for det :)


Hvilket privilege med alle de valgmuligheder når der skal pakket grej :)

Hey ny tråd - Hvad med

"Milho aka. #gasmanden Vs. multifuelbrænderdude aka. #Raymearstypen" :silly:

God Aften.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #7 3 år 7 måneder siden
Ja, det er svært ikke at sammenligne og det er i virkelig også selvmodsigende, da jeg jo netop sammenlignede dem :cheer:

Jeg kan på forhånd afgøre duellen: Efter 1:29 min. har #gasman 1 liter kogende vand, multifuelbrænderdude er i gang med at forvarme og #Raymearstypen filer på to stykker brænde ;)

Men hvem har travlt - bevares :woohoo:
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #8 3 år 7 måneder siden
PS: Ovenstående duel skal kun udføres i ned til -22 C. ellers gider jeg ikke! :dry:

Kursus i Vandring

  Kursus i vandring

Kursus i vandring

- Ruteplanlægning
- Pakkeliste (hvad skal man have med og hvordan pakker man)
- Hvordan man indstiller en rygsæk 
- Lejrlivet (hvad er smart, rutiner, regler osv.)
- Hvordan man laver et basis bål
- Mad på vandreture
- Drikkevand (hvor finder man det, kan man drikke af søer/vandløb)
- Sov godt (og varmt)

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.