outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Anmeldelse af Kelly Kettle

Kelly Kettle er et sjovt og anderledes stykke kogegrej. Den irske opfindelse er godt tænkt og meget effektiv når der er gang i bålet og Kelly Kettle koger vandet på ingen tid. Den er hyggelig at betjene og den findes i forskellige størrelser samt i aluminium eller rustfri stål. du kan også lave mad og bruge Hobo Stove eller grydeholderen. Alt i alt et stykke gennemtænkt grej der har sin helt egen fanskare.

Large Base Camp Kelly Kettle

Vi har lånt Kelly Kettle Base Camp af Palle (Outsite bruger Panie) der syntes at den skulle med i testen - og han har da helt ret! Den er både sjov, anderledes og giver et andet billede af hvad man kan bruge til at lave mad på eller koge vand på. Den store forskel er selvfølgelig, foruden at bruge træ/kogler/andet som brændsel, at have kedlen der også fungere som skorsten.

Brænder/Specifikationer Large Base Camp Kelly Kettle
Vægt (gram) 1030
Watt -
Tænding Med lighter/ildstål/bowdrill, du bestemmer ;)
Potstørrelse (liter) 1,6 
Kogetid 0,5 liter (minutter) hurtigt!*
Forbrug -*
Pris 389 kr.

*Det er svært at angive den præcise forbruget/kogetid, da dette meget afhænger af hvilket træ der bruges, er det tørt osv. osv. 

kelly kettle

Kelly Kettle versioner

Der findes andre forskellige størrelser og kit:

Kelly Kettle Trekker (aluminium) 0,5 liter, 540 gram.

Kelly Kettle Trekker (Rustfrit stål) 0,57 liter, 740 gram. 

Kelly Kettle Scout (aluminium) 1,2 liter, 800 gram.

Kelly Kettle Scout (Rustfrit stål) 1,2 liter, 1000 gram.

Derudover kan du købe KK kit med ekstra tilbehør såsom Hobo Stove. Du kan også købe reservedele, og den er meget let at "reparere".

Se videoen: Test af Kelly Kettle Special Edition...

Hyggelig, sjov og effektiv 

Kelly Kettle er hyggelig på shelterture (med bil), i base camp eller på kano/kajakture. Det er klart at man skal ned i de mindre versioner, for at det giver bare lidt mening at slæbe den med på en vandretur med oppakning. 
Man starter med at lave bålet i skålen og får lidt gang i flammerne. Herefter sættes kedlen på, og hurtigt derefter har du kogt dit kogende vand. I mellemtiden er det hyggeligt at føde bålet nedenunder kedlen, og selv børnene kan være med her. Den er dog i videoen "Hvilken brænder skal jeg vælge", angivet som mere advanceret at bruge. Dette skal ses ud fra det synspunkt at det trods alt er lettere at starte sin gasbrænder op, end at skulle finde brænde (der måske er vådt), starte bålet og herefter koge vand. Har du nogenlunde styr på bålteknikker er dette selvfølgelig intet problem. KK bliver afsindig varm, så pas på med ikke at brænde dig og husk også at tage låget af inden du sætter kedlen på.

hvad er en kelly kettle

Men man kan andet end at koge vand på en KK. På denne side kan du f.eks se tilbehøret og man må generelt sige at det ikke er dyrt at komme i gang. Du kan f.eks. tilkøbe en rist eller en grydeholder, som du kan bruge til at lave mad på. Grydesæt osv. findes selvfølgelig også. Med en Hobo Stove laver du i princippet Kelly Kettle om til en bushcooker/wood stove, og kan også lave maden herpå.

ild i kelly kettle

Erfaringen

Da Kelly Kettle både er sjov og effektiv, skal den da ind som en del af grejet. Den er hyggelig - også derhjemme i haven, når der skal laves mad over bål eller vand til kaffen. Med de forskellige tilkøbsmuligheder er KK også en komplet brænder til de fleste formål. De forskellige størrelser gør også at du kan vælge den til dit behov (måske er 1,6 liter lige i overkanten til dit eget kaffeforbrug), men mindre kan også gøre det. Det er let at starte et bål i skålen og man kan føde bålet både fra toppen (gennem skorstenen/kedlen) og hullet i skålen, og bålets magiske tiltrækning (stenalder tv'et ruller over skærmen) er der dømt hygge.

En Kelly Kettle kan jo stort set ikke gå i stykker og du er derfor sikker på dit udstyr. Hverken alu. eller stålversionerne er skrøbelige, så det at du taber den eller træder på den - ja jeg har endda hørt historier om at den er blevet kørt over og stadig virkede, gør ikke det store. Går der hul i kedlen er det selvfølgelig svært at koge vandet. Foredelen er også at man stort set alle vegne kan finde kviste/kogler til afbrænding.

Du kan f.eks. købe Kelly Kettle hos Baalteknik.dk

Læs også:

 Hvilken brænder skal jeg vælge  Test af Stanley Vacuum Coffee
 Kanotur på Kalix Älven
 hvilken braender skal jeg vaelge  stanley kaffe presser  kanotur paa kalix aelven

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere


Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #2 4 år 10 måneder siden
Jeg er stor tilhænger af KKén. Ingen gas, ingen sprit,bensin el. lign men bare bruge småpinde,kogler, kvas fra skovbunden. Den er hurtig til at koge vand, det med at sætte grydeholderen i og gryde på toppen er så som så synes jeg da det er svært at lave nogen form for mad på så kort tid som det tager at koge vandet. Men når så kedlen tages af sættes hobo stove´n på, så kan der laves mad. Det går ikke så hurtigt som på gas men hvis nu hyggen puttes oveni vinder KKén suverænt (efter min mening) Men som alt mulig andet er det vel hver ting til sin tid, kunne forestille mig at der på højfjeldet ikke er så mange pinde/kogler. Har også hørt at der kan fyres med kamellort i den ! Se så for man jo også pirret næsen lidt.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 4 år 10 måneder siden
I følge Kelly Kettle selv, vinder den på vægt ved en 14 dages tur, fordi gasdåserne vejer og koster, altså:

Kelly Kettle vægt = x.
Brænder med gas til 14 dage = xx.

Brændsel til KK = 0 kr.
Brændsel til gasbrænder = mange kr.

www.kellykettle.com/kelly-kettle-jetboil

Det er dog voldsomt meget gas til 14 dage vil jeg mene ;)

4 oz = 114 g.
56 oz = 1587 g.
Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #4 4 år 10 måneder siden
Ja,det lyder lidt voldsomt. Kan være bekymret for åben ild og så meget gas !! Så kan man da næsten flyve hjem på gassen i nødstilfælde !!
Nu er det vel også en Irer der har regnet den ud, ha-ha
Outdoorfreak.dk's profilbillede
Outdoorfreak.dk svaret på emne: #5 4 år 10 måneder siden
KK'en er på manga måder FANTASTISK og koger vand på Jetboiltid når træet er tørt MEN skal man lave mad på den så er det sæt med potstand som kan sættes på toppen på ingen måde egnet. Skal man lave mad så er hobo delen pengene værd at investere i .....og når snakken kommer på gruder som også er tilkøb så er den mindste models gryder ikke egnet til mad,der er alt for lille volume. derimod er gryderne til mellem og stor model(samme str) egnet og med hobo delen så er du rigtig godt kørende.
Skal man investere så vil jeg købe den rustfri model og lade alu modellen stå af flere grunde,alu modellerne har tildens til at blive utætte med tiden i samlingen i bunden og så tåler den IKKE at koge tør eller man glemmer at komme vand i den så holder den ikke ret længe over flammerne.
Så er der lige det med at man helt logisk vil tage ved håndtaget for at fjerne den fra flammerne og det føre jo hånden over "skorstenen" hvor der står en "jetflamme" ...det kræver en lidt anden og "ulogisk" måde at fjerne den fra flammerne.
Specielt hvis vi snakker børn der håndtere den...(og mig) ;-)

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.