outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Test og anmeldelse af BioLite Stove

Har små testet min BioLite Stove et par gange siden jeg fik den og nu skulle den "store" test laves !! Og jeg pakkede ungerne sammen og kørte ud i et shelter ikke lang fra hvor vi bor.

Som det første blev BioLite tændt op i,og da det havde stået ned med slud i 20 min var tørt brænde en opgave der krævede sit,men der blev fundet en pæn lille bunke. Den smule fugt træet havde fået gav tydeligt udslag i ret meget røg under opstarten,men når der var flamme så var den 99% røgløs og summede bare derud af. Har set flere opstart af BioLite og de fleste skriver 5-10 min for at få “grønt lys” til at oplade en evt mobil,men jeg oplever ca 2 minutter fra flamme til jeg kan lade min mobil ?? Ca 5 min fra jeg tænder op i den.?! Det er bare en fryd at høre den svage summen og vide at der laves næsten røgfri ild og strøm til gps/mobil/lygte.

Vi fik tændt op i bålstedet og fik hurtig varmet shelteret op og imens summede BioLite bare videre,der skulle stoppes med jævne mellemrum nyd pind på for den skulle køre optimalt,det er ikke helt forkert at man skal putte nyt på for ca hver 5 min for ikke den skulle brænde ned,prøvede med tykker gren stumper for at se om det virker bedre SØRME jo om det ikke var bedre dog med et lille minus man skal helst køre med blæseren på HI for at det brænder optimal og på Lo giver den lidt røg fra sig,kan dog ikke udelukke om træet var lidt mere fugtig end det første jeg brugte ?? Men længere tid mellem optankningen var der helt sikkert.

Efter at have fyldt på BioLite i en lind strøm begynde der at tegne sig et billede af ladetid og forbrug !! Helt præcise tal kan jeg ikke give, da jeg under de næsten 4 timer brugte min telefon til video,billeder og Facebook men den lader mellem 8-15 % på 40 min brændetid,måske mere hvis jeg lader telefonen ligge og oplade. Efter 3 timer var der aske/kulrester i synlig grad og effekten aftog tydeligt og det blev svære at holde den igang MEN den opladede under hele testen.

Da den blev kold fik jeg tømt resterne af aske ud og det svarede til en lille håndfuld men når man tænker på hvor meget der er blevet fyldt i den over de små 4 timer så er jeg overrasket over den utrolige lille mængde aske der er tilbage i selve brændkammeret. Så overall er det en lidt mere seriøs test af denne lille fantastiske alternativ til min Trangia og solcelle oplader,ikke mindst fordi jeg virklig syntes den fungere ganske godt og levere varen,den har en ok vægt,den er nem og bruge,brænder meget rent,koger vand på kort tid og som en bonus kan den lade en enhed som feks gps eller telefon. Eneste downside er prisen på 1300 Dkk men på den anden side koster det at være først og med på det nyste grej.
Selvfølgelig kommer der en mere uddybende test når jeg har haft den med på flere ture i løbet af sommeren,vi var jo ikke i shelter for at teste alene,men også for at hygge med mine dejlige unger.

 

BioLite Stove

 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.