outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

MSR Windboiler test og anmeldelse

Vi har været så heldig at få MSRs Windboiler i hånden, før den udkommer til foråret. Windboiler er kogegrej der lover rigtig gode kogetider i vind og blæst, og passer de angivende tider, er det godt nyt for os i Danmark - Her blæser det fanme hele tiden. Foruden kogetiderne, ser den også ud til at have nogle fede features, der også gør den interessant for os der vandre. Det skulle være rigtig let at tage potten af samt bruge gasregulatoren, der er stor nok til, at man kan betjene den med handsker på i kolde forhold. MSR lover også 100% windproof performance, med primary air combustion, men hvad betyder det egenligt? Og holder MSR hvad de lover?

MSR Windboiler fakta

Vægt: 432 g.
Volume: 1 liter.
Kogetid 0,5 liter: 2,45 minutter (under kolde eller vindforhold).

Ekstraudstyr:

1 liter pot.
Hanging kit.
Coffee press.

Anmeldelse af MSR Windboiler

Vi får Windboileren hjem sammen med Reactoren, en ekstra gryde, hanging kit til begge brændere og en masse andet. Man er jo altid som et lille barn, når man modtager sådan en pakke og den blev da også flået op. Allerede i indpakningen af de to systemer, kan man se at der er sket en hel del. Visionen fra MSR var at lave deres mest kompakte kogesystem og der er lykkedes. Den er meget mere kompakt end Reactoren, men der er stadig masser af plads indvendig, til ekstraudstyr, samt at der ikke er sparet på de gode detaljer, men det vender vi tibage til.

msr-windboiler-vs-msr-reactor

MSR Windboiler er højere end Reactoren når den er pakket ud. Men pakket ned, fylder den meget mindre. Inden i er der plads til en 100 g. gas, brænderen, hanging kit og Packtowel. 
Den gode nyhed er at den ikke er som de andre brændere. Den er videreudviklet fint og der er tænkt over produktet. Det er faktisk rigtig fedt at få en nyt produkt i hånden, der rent faktisk også er ny og ikke bare en kopi af andre brændere. Af fede ting kan nævnes at stoffet rundt om potten ikke bliver skoldende varmt, så du kan holde på potten, selvom den koger. 

fatningen på msr windboiler

Fatningen er også rigtig fed. Endelig er der INGEN og jeg gentager INGEN problemer med at sætte potten på brænderen eller tage den af. Man kan faktisk gøre det uden at kigge (se videoen). Det er så fedt ikke at skulle bøvle med at tage den af, når vandet koger, skulle finde det punkt på brænderen hvor man måske kan holde uden at brænde sig og ellers bakse potten af og håbe på det bedste. Potten står lige så stabilt som andre brændere, så der er ikke slækket på sikkerheden.
Gasregulatoren er også rigtig godt tænkt. Den er stor og man betjener den uden problemer - også med handsker på, hvis du er ude i kolde forhold. Låget er BPA frit, så du kan drikke direkte fra potten.

braenderhovedet-paa-windboiler

100% primary air combustion, gastryksregulator og sikkerhed - nu bliver det nørdet

Vi starter med gastryksregulatoren eller såkaldt pressure regulator. Denne sørger for at der kun kommer en forholdsvis lille mængde brændstof på gasform, ud til brænderhovedet. Selvom du skruer helt op, sørger regulatoren for at der stadig er en lille mængde der når flammerne.

En pressure regulator er god for to ting:

1) Brændstof økonomi.
Der er nemlig ingen fordel i at skrue helt op for brænderen og bare fyre gas af. Det koger vandet ikke hurtigere af. Et tip er at holde brænderen på halv til 3/4. Regulatoren gør altså, at brænderen hele tiden er effektiv.

2) Sikkerhed
Hvis en brænder med gastryksregulator vælter, vil regulatoren stadig sørge for at der kun kommer lidt brændstof ud til flammerne. Derfor opstår der ikke stikflammer, hvis f.eks Windboiler vælter. En brænder uden regulator, er ikke sjov, hvis den vælter.

100% primary air combustion, er et system der gør at brænderen ikke er afhængi af luften omkring. Alt luft kommer op gennem brænderen og derfor er Windboiler ikke så letpåvirkelig af vejret, som andre er. 

msr-windboiler-test-og anmeldellse

Se mere om Windboileren her: http://www.windboiler.com/

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.