outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Vi har testet Warbonnet Blackbird XLC i lang tid. Den er, uden at røbe alt, en rigtig fed hængekøje, der passer til de fleste mennesker. WBBB XLC er utrolig hurtig at sætte op, og så er materialerne godt valgt af Warbonnet.

warbonnet blackbird xlc

Se vores test af Warbonnet Blackbird XLC

 

Kort om Warbonnet

Brandon Waddy startede Warbonnet i 2008 med fokus på kvalitet og "American made". Warbonnet syr selv køjerne, og det giver naturligvis lidt ventetid (i skrivende stund 1-2 ugers ventetid på en XLC model). Som vi også nævner i videoen, skal man f.eks. bestille Winter Cover med, for at den passer på netop din hængekøje. Det er ikke masse producerede hængekøjer, men et håndlavet, high-end produkt

Warbonnet Blackbird XLC

Der er stor forskel på hængekøjer, og Warbonnet er et af mange bud på gode hængekøjer. Vi har langtidstestet Blackbirk XLC, og er endelig klar til at vise dig køjen. På vores hængekøjekursus er WBB XLC et stort tilløbsstykke, og folk nyder at sove i den.

Hængekøje Warbonnet Blackbird XLC
Vægt 1110 gram
Størrelse 335 x 160 cm.
Pak størrelse 30 x 15 cm.
Materialer 1.7 oz 70 D Nylon
Lag Dobbelt lag
Maks. belastning 180 kg.
Pris 1899,- (Outsite+ pris ca. 1519,-)

Vægten er nogenlunde, men husk, at det er uden tarp. Videre i artiklen omtales hængekøjen WBBB XLC.

Læs også: Outdoor Ordbog med hængekøje-udtryk

Test af WBBB XLC

 Zach, Jonas og jeg har alle testet WBBB XLC med underquilt. Vi kommer med hver vores mening, og du kan ud fra det, danne din egen.

Christians test

Jeg så en WBBB første gang i 2010. Jeg havde aldrig hørt om, at man kunne sove i hængekøjer før, og her stod jeg endda i sne og minusgrader. Jeg fik desværre ikke prøvet køjen, men det vækkede nysgerrigheden, og kort tid efter stod jeg med min egen køje (dog ikke en Warbonnet). Første overraskelse med en WBBB XLC var faktisk ikke at ligge i en, med at sidde i den.

De fleste gathered end hængekøjer giver sig meget, når man sætter sig i dem. Det er et irritationsmoment, da man så skal justere mange gange, før man har "the sweet spot". WBBB XLC giver sig ikke, og bliver der, hvor du har hængt den.

bedste haengekoeje

Første nat i en XLC'er var meget positivt, men ikke overraskende, da jeg lige kom fra en anden, og på marginalerne lidt bedre køje (min mening). På plussiden var der hylden, som jeg savnede i den anden. På minus siden fik jeg prøvet "fejlen" ved WBBB, der kan pose under knæhaserne. Det gør, at man næsten ikke kan andet end at ligge på ryggen hele natten (og jeg er ikke rygligger). 

Anden nat var lidt bedre, men med mine 196 cm savner jeg lidt mere rum og bevægelsesfrihed. Det fik jeg i den anden køje og derfor taber denne lidt.

Dog ikke mere end at jeg stadig vil give køjen 9,5. Alt andet fungerer perfekt, og man kan dimse sig frem til perfekt liggekomfort. 

Zachs test

Liggekomfort i den er ret stiv. Materialerne er for mig i den stærke og tungere ende. De er lækre, og der er tænkt på kvalitet. Prisen  er i den pebrede ende, men igen - kvalitet og pris hænger ofte sammen.

Vægten på en 1.7 dl. er i den høje ende. Men det er en solid køje og den giver sig ikke selv ved to personer i køjen.

Pakkestørrelsen er helt iorden også med webbing. Der kan skæres på vægten ved at skifte til whoopislings

Jonas' test

Liggekomfort er ret stiv, det ændrer sig ved at vælge en tyndere køje. Materiale valget er stærkt og slidstærkt. Der er tænkt på holdbarhed, slidstærkt og "blødt".

Prisen er inden høje ende, men det er hængekøjen også, så de to ting følges af. Vægten er, som den er, skal man have en lettere køje, er der samme model i single layer samt et tyndere materiale valg.

Pakposen, der kommer med køjen, har godt med plads, så den er lettere at få plads til i rygsækken, fremfor hvis det havde været en komprimeret kugle.

Dommen

Vi kan ikke andet end at give køjen topkarakter. Vi kan varmt anbefalen køjer, der passer til de fleste og prisen er bestemt fin.

 Stoevle 5

Warbonnets produkter kan kun købes hos Bushcraftbutikken.dk i Danmark. Det er nu heller ikke ringe, da Jesper og hans butik også er anbefalelsesværdig, og han er populær hos de fleste.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.