outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Norske Amok Equiptment er klar med deres nye hængekøje. Vi har testet Amok Segl i 9 måneder på vandreture og base camps. Segl er en gathered end hængekøje med et rigtig smart ophængningssystem, men prisen trækker lidt ned.

test af amok segl Se videoen med test af Amok Segl.

 

Amok Segl specifikationer

Det er svært at komme uden om de lækre specifikationer Amok Segl har. Fra en af verdens bedste ophængssystemer (suspension) til materialerne.

Hængekøje Amok Segl
Vægt 435 g. (No bullshit weight)
Kapasitet 150 kg.
Størrelse 300 x 160 cm.
Pakstørrelse Ca. 18 x 11 cm.
Køjetype Gathered end.
Antal personer 1
Materialer 20D Robic Nylon
Pris 949,- Tilbud 850,- (Få 10% som +medlem)

Vægt og fylde er især interessant hvis du vandre og sammen med en letvægts tarp fra DD og Hammock V liggeunderlag, kommer du ned på noget der kan konkurrere med nogle telte.

Testen

Jeg får køjen hjem og skal straks ud at teste den. Jeg har også lige modtaget Hammock V fra Klymit der er et liggeunderlag designet til hængekøjer. Amok Segl og Hammock V kunne jo passe sammen?
Jeg hænger køjen op og ser at den ikke er særlig lang. Hvis man tænker på Draumr og længden på den, bliver jeg skuffet over at Amok ikke har lavet Segl længere eller i to versioner (kort og lang).

Jeg prøver først med de obligatoriske 30 grader køjer som regel skal sættes op med. Herefter bakser jeg liggeunderlaget ned. Jeg prøver stædigt at lægge Hammock V asymmetrisk, men det lykkedes slet ikke. Jeg giver op og kigger under køjen…

Læs også: Outdoor Ordbogen med hængekøjeudtryk

Bunden er helt flad. Køjen er spændt ud og inviterer til et hæng. Jeg hopper op og bliver meget overrasket. Jeg kan faktisk være der. Ikke nok med det, jeg ligger faktisk udemærket.

haengekoeje og liggeunderlag samt tarp til vandretur

Anden test, nu på vandretur

Jeg giver Amok Segl et forsøg på vandretur. Størrelsen og vægten er som skrevet interessant, så køjen kommer med på Hærvejen. Køje, liggeunderlag, tarp og sovepose kan snildt være i “soveposerummet” i rygsækken.

Natten går rigtig godt og setuppet holder fint. Er du til vandring er dette sæt værd at kigge på.

Tredje og fjerde test

Zach og Jonas fortæller i videoen deres oplevelse med Amok Segl.

Dommen

Amok Segl er helt klart i toppen af standard gathered end hængekøjer. Amok løfter Segl med materialerne og ophængningssystemet og gør køjen til lidt mere end de andre konkurrenter.

Stoevle 3

Segl er alsidig i brug, men det kræver selvfølgelig tilføjelser at bruge køjen udendørs. Det giver dog mulighed for at du selv kan sammensætte et sæt der passer til dig og dine behov. Det er ikke svært at finde en under quilt, liggeunderlag, tarp og myggenet hvis det kræves.

test af haengekoeje

Prisen er i den høje ende, men kan forsvares på materialer og produktet sammenlignet med andre køjer i samme klasse. Man kan overse Segl i forhold til f.eks. Frontline som vi sammenligner lidt med i videoen, fordi Frontline også har myggenet indbygget. Men ser man på vægt og fylde, burde der ikke være nogen tvivl hvis man vandrer eller på anden måde skal sparer på plads og vægt.

Sammenligner man med top køjer som Henessy og Warbonnet, så er det klart at Segl taber på komfort. Her skal du også kaste mindst 800 kr. mere i hatten og slæbe på mindst dobbelt så meget.

Vores ønske til Amok er dog en “Amok Storsegl” version, der lige giver 30-40 cm. mere.

Du kan bl.a. købe Amok Segl her: https://urbanoutdoor.dk/collections/haengekojer/products/amok-segl-hammock

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.