outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Anmeldelse: DD Frontline Hammock

Da jeg modtog min DD FL hængekøje, blev jeg glædeligt overrasket af kvaliteten.

Både det indbyggede myggenet og resten af hængekøjen er super kvalitet, og det kan i den grad ses. Inden jeg går mere i detaljer om hængekøjen vil jeg i en hast fortælle hvorfor jeg valgte den åndbare FL'er frem for den vandtætte Travel. Jeg havde fra flere hængekøje-eksperter hørt at det kunne blive en ubehagelig oplevelse at sove i en helt vandtæt og ikke-åndbar hængekøje, da det kunne blive som et svedigt lædersæde på en varm sommerdag.

Hængekøjen kommer med det såkaldte "Webbing" til at fastgøre hængekøjen med, jeg valgte dog at investere i det "Complete whoopie suspension system" fra DD's hjemmeside, det er en letvægts og justerbar løsning. Subscribe til min YT kanal for at se video'er om hele setup'et!

Med i pakken kommer også 3 styks elastiksnor - Bungee cord, som man bruger til hendholdsvis myggenet (En til hver ende) og den sidste til at binde op inde i hængekøjen, hvor du så kan hænge poser med småting osv. 

Til spredning af myggenettet medfølger 2 små folde-stænge til at sætte ind i et lille hylster, som så spreder myggenettet (Hvis man ikke ønsker at bære disse med sig, kan man ved lejrsted finde grene at bruge til dette formål). 

Hængekøjen er "Double layer" med velcro der holder de to lag sammen, ind imellem disse lag kan man putte sit liggeunderlag, uld-tæppe eller vælge at gøre som jeg gjorde; investere 700 kr. i Snugpak's "Underblanket" som også sælges på DD's hjemmeside! 

Det såkaldte "underblanket" hænger nedenunder hængekøjen og isolerer mod kold luft nedefra, det ligner egentlig bare en åben sovepose uden hætte, og så har den indbyggede elastik-snore til at binde den fast med, jeg har sovet komfortabelt ned til 3 grader og har faktisk måtte smide min sovepose af toppen af min krop, da både pose og underblanket har givet en utrolig isolerende effekt, især underblanket.

Underblanket setup video vil også snart blive lavet til min YouTube kanal.

Inde i hængekøjen er der også velcro lommer til opbevaring, 4 styks hvis jeg husker rigtigt.

Der er lynlåse i begge sider af hængekøjen, så man kan komme hurtigt ud, dette gør desuden at man ikke behøver at bekymre sig om hvilken side hængekøjens åbning skal være på, når man sætter skidtet op. 

Det skal lige siges at man ikke behøver at benytte myggenettet, køjen kan drejes rundt og bruges omvendt.

Hængekøjen er dejlig stabil, man føler ikke at man falder ud af den!

Praktiske detaljer: 

Hængekøjen er lavet i 180T polyester.
Den koster 455 kr. inkl. fragt.
Farven er olivengrøn, men myggenettet er sort for bedre udsyn.

Link til min YT kanal - http://www.youtube.com/user/Danishbushcrafter?feature=mhee

Link til DD's hjemmeside - http://www.ddhammocks.com/

Alt i al et dejligt stykke sove-grej, som lever op til både prisen og forventningerne.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Theisw's profilbillede
Theisw svaret på emne: #2 4 år 10 måneder siden
Jeg er fuldstændig enig i anmeldelsen, kanon kvalitet til den forholdsvis lave pris! Men den er desværre ikke lang nok til at min 2 meter lange krop ligger behageligt i den, så min colibri double travel hammock der er 30 cm længere er mit foretrukne valg her i de myggefrie måneder. Kan supplere med at DD's eget underblanket har holdt mig varm ned til 7-8 minusgrader sammen med et par lange underbukser.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #3 4 år 10 måneder siden
Også enig. DD Hammocks er et rigtig godt køb. Eneste minus er vægten, hvis man også inkludere tarpet, meeeeen man kan sgu ikke få det hele til det halve ;)

@Theisw, sjovt, jeg er 196 og ligger fint i min Travel hammock/Bivy. Er jeg virkelig heldig at jeg ikke har de sidste 4 cm. :)
Theisw's profilbillede
Theisw svaret på emne: #4 4 år 10 måneder siden
@Milho

Hmmm, om det lige præcis er de 4 cm skal jeg ikke kunne sige! Ellers er jeg bare blevet forvent mht længden af at bruge den længere rejsehængekøje.

DD hammocks opgiver selv en maxlængde på 6 fod og 5 tommer hvilket er 195,5 cm, så vi er nok begge i grænseområdet.

Har du prøvet en længere køje til sammenligning?

Mht vægten; Ja, den er lidt tung, og hvis man ved at man kommer til at sove myggefrit og med en underquilt/ -blanket så er en enkeltlags hængekøje at foretrække, da man har bedre udsyn, og lettere opsætning/oppakning.
Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #5 4 år 10 måneder siden
Længden får jeg ingen problemer med (172) Men jeg tænkte på at hvis man putter et underlag ind i en med dobbeltbund er det så nødvendigt med underblanket ? Medmindre det er hård frost/blæst ?
Theisw's profilbillede
Theisw svaret på emne: #6 4 år 10 måneder siden
@Panie: Nej, du vil sagtens kunne bruge et liggeunderlag, det er lidt meningen med dobbeltlagshængekøjer, udover forøget brudstyrke. Hvis underlaget er oppusteligt på nogen måde, så lad være med at puste det helt op, så ligger du bedre.
Men komforten er klart bedst med noget hængende under køjen!
Hvis man er lidt ferm med en symaskine kan man sagtens lave en underquilt af en 100 kroners sovepose fra Bilka eller en junior dyn-dune eller hvad man nu har liggende i skabet.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #7 4 år 10 måneder siden
I min DD Travel har min kæreste syet et UB (Underblanket) af polar fleece og lavet knapper hele vejen rundt så jeg kan sætte det i og pille det ud. Dette er dog kun nok til 2 sæsoner, om man vil (altså Maj - september).

Et liggeunderlag med god r-værdi vil sagtens kunne holde dig varm Panie. På vinter workshoppen lå jeg i et Tentsile med et NeoAir Xtherm Max.

@ Theisw - Det kunne være spændende at prøve en der er længere og se om det giver bedre komfort for mig - dog ikke så spændende for pengepungen hvis det nu var bedre... :cheer:
Theisw's profilbillede
Theisw svaret på emne: #8 4 år 10 måneder siden
@Milho

Hvis din kæreste keder sig mens du er på tur en dag ;)

www.ripstopshop.co.uk/PBSCCatalog.asp?ItmID=10447247

48 gram x 3,2 x 1.5 = 1/4 af vægten af en DD Frontline ;)

Jeg har set stoffet til omkring 6 euro meteren, men kan ikke finde den butik lige nu. Seks/otte syninger burde være rigeligt til kant samt webbing + ingen brug af saks da bredden er perfekt ;)

Vupti; Let, lang, billig og hjemmelavet ;)
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #9 4 år 10 måneder siden
Min kæreste er i gang med et blanket til min Tentsile, men en DIY hængekøje kunne da være meget sjov :)
ErikS's profilbillede
ErikS svaret på emne: #10 4 år 10 måneder siden
Der er flere muligheder for at købe stof af den type:
Extrem Textil i Tyskland eller Shelby i Finland

/Erik
Theisw's profilbillede
Theisw svaret på emne: #11 4 år 10 måneder siden
Tak Erik! Extrem Textil var den jeg ledte efter, vil kigge på den anden også.
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #12 4 år 9 måneder siden
Jeg har lige fået light udgaven. Jeg glæder mig meget til at komme ud og prøvehænge i den.

Jeg er meget kuldeskær og har endnu ingen uq, så jeg venter dog lige lidt.
Milho's profilbillede
Milho svaret på emne: #13 4 år 9 måneder siden
Pjat frk. Stuwitz et liggeunderlag med god r-værdig og så af sted! ;)
Jeg har selv DD Travel hammock med sleeve og tarp. Den er jeg super glad for, men skriv lige når du har fået testet light udgaven :)
Luffe svaret på emne: #14 4 år 9 måneder siden
@CStuwitz

Selv om sommeren vil du få det meget køligt i en hængekøje hvis du ikke bruger UQ eller liggeunderlag. Så hvis du er kuldeskær skal du helt sikkert have noget isolering.

Kan kan kun forestille mig at det ville være behageligt at sove i hængekøje hvis det var 20+ grader om natten. Jeg har kun brugt min DD frontline under 15 grader og der var isolering nødvendigt.

Især den der superlight hængekøje skal du også tænke på at myg kan stikke igennem stoffet. :)
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #15 4 år 9 måneder siden
Jeg har jo ikke dobbeltbund, men har lige lidt spørgsmål.

Blæser I underlaget helt op?

Jeg skal ud og hænge i påsken, så jeg kan mærke hvad jeg har brug for ekstra. Jeg regner med at jeg skal have en poncholiner som UQ i første omgang, så jeg ikke behøver opgradere noget før jeg ved om jeg har behovet.
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #16 4 år 9 måneder siden
Tak, René. Jeg prøver mig lidt frem. Det hjalp helt sikkert at se din opsætning.

Når du har nettet inderst, er det så fordi det er integreret med køjen? Jeg tænkte jo om man kunne putte UQ ind i nettet, så det blev holdt tættere på, men er også klar over at snoren over, så ikke skal være elastisk, medmindre man skal have det i fjæset.

Ih, hvor jeg glæder mig til påskeferien.

Jeg tænker jo at netop op at hænge kan være en kæmpe fordel for en frossenpind som mig. Jeg har præsteret at fryse i juni måned i en dunsovepose der havde en komforttemperatur på -1, med uldundertøj og et underlag med en R-værdi på 4.
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #17 4 år 9 måneder siden
Ja, den regner jeg også med at lave, da jeg har lidt klaustrofobi. Endnu en grund til at vælge hængekøje.

Jeg er jo en tree hugging-kind-of-person. Er de treehuggers der er 2cm brede nok, eller bør man bruge en pude eller nogen under for at skåne træerne mest muligt?
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #18 4 år 9 måneder siden
Det er ikke så meget myggenettet, jeg har det med teltets overdug, der lukker mig inde. Det er det med ikke at kunne se hvad der rasler omkring mig.
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #19 4 år 9 måneder siden
Og jeg venter stadig på at kunne komme ud. Nu har jeg været syg alle de sidste tre ferier. :angry: Jeg får pip. Jeg vil uuuud.

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.