outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Meget let rygsæk til vandreture fra Ferrino, der vejer under 1 kilo. Rygsækken er lavet af Cuben Tech, der er et gennemsigtigt materiale og den er 80+10 liter, så der er rigeligt plads til dit udstyr.

test af ferrino radical 80 plus 10

Umiddelbart virkede den mindre rummelig end min sædvanlige rygsæk, der er 78 l (en Aarn Natural Balance med frontlommer - en helt anderledes rygsæk), men det handlede nok om, hvordan jeg pakker den. Jeg har pakket alt mit sædvanlige gear i den + en pose, der fylder næsten lige så meget som det proviant, jeg har med på en 14 dages fjeldtur. Og det kan godt være der. Se billeder.Toplåget kan tages af og bruges som en lille daypack, båret på lænden. Stroppen er dog meget smal efter min smag, så den kan godt gnave sig ind i mavefedtet - hvis man har dét. Og man skal huske at sætte stroppen med metallukkeren, som lukker låget ned på rygsækken, fast i lynlåsen, ellers hænger den og dingler. Se billede.

I venstre side af hoftebæltet er der en lille lomme, i den anden side er der rem til fastgørelse af grej - fx vandrestave, isøkse eller andet. Desuden er der to spændremme på siderne af sækken, enten til kompression eller fastgørelse af grej, fx telt eller liggeunderlag.Fortil 2 solide elastiksnore, også til div. grej. Indstillingsmuligheder

Hoftebælte, skulderstropper og brystrem samt øverst på skulderstropper.

Desværre er rygsækken ikke vandtæt - det ville have været en lækker feature, når den nu er så let - men der følger et regnovertræk med, 119 g på min køkkenvægt (kunne så ønske, det også havde været cuben tech, og ikke nylon, men det er en mindre detalje).Der er en åbning i bunden af rygsækken. Det er lækkert, at man let kan komme til sit grej i bunden. Jeg vil nok forsøge mig med at have provianten der, + evt. regn- eller dunjakke. 


rygsaek til vandretur

Cuben tech er ret gennemsigtigt, så hvis man gør sig umage med at huske farverne på sit grej, kan man hurtigt finde frem til, hvor det ligger. Det er altså ret fedt. Der er altid mørkt som graven i en rygsæk, synes jeg. Dejligt anderledes med denne.

Jeg har ikke udsat rygsækken for mine sædvanlige 14 kg på en 2-ugers fjeldtur. Men jeg har haft god vægt på på en dagstur, ca 7 kg. Jeg var lidt bekymret over, at den ikke kan justeres i ryglængden - jeg er 168 cm høj, og rygsækken ser meget lang ud. Så mon jeg overhovedet kunne gå med den?

Den bekymring glemte jeg dog igen, rygsækken sidder fint. Jeg kan justere den til at sidde fint på hoften og tæt ind til ryggen, og den føles behagelig at gå med.

Men hvordan den vil opføre sig med 14 kg i har jeg stadig til gode at vurdere. Noget, der dog er irriterende er, at hoftebæltet skal justeres ved at trække remmene tilbage mod ryggen. På mange andre trækker man fremad - en meget bedre og lettere bevægelse. Et andet minus er, at bæresystemet ikke pivoterer - altså ikke følger hoftens bevægelser (det er ikke fæstnet til et roterende punkt på sækkens rygparti). Det tror jeg kan være udfordrende, hvis man går i meget kuperet og ujævnt terræn med megen vægt. Men det er noget af den pris, man må betale for en så let rygsæk.

ferrino radical

Konklusion

PLUS:

- Lav vægt (930 gram)
- Gennemsigtig, så du let kan finde dit grej - Åbning i bunden
- Fastspændingsmuligheder på siden og foran
- Virker solid og slidstærk
- Sidder godt, selv på en “lille” person på 168 cm

MINUS:

- Ingen mulighed for justering af hoftebæltet inderst mod ryggen.
- Mangler pivotering af bæresystem
- Hoftebæltet strammes med en bagud-bevægelse
- Ingen sidelommer til vand

Jeg glæder mig til at have den med på efterårets og vinterens weekendture. Der vil være god plads til grej og mad, og det vil være SÅ fedt i den mørke tid at kunne finde frem til sit grej i en sæk, der er lys og gennemsigtig. At den så kun vejer 930 g + 190 til regnovertræk er bare endnu en fordel.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.