outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Glamping-ovnen over dem alle

Orland Camp stove er en ovn til store telte og lavvuer. Ja selv i fortelte til campingvogne bliver den brug. Det er den ultimative Glamping-ovn, der både er hyggelig og rigtig flot og gennemført lavet. Det er ovnen til feinsmekkeren, der kræver et lækkert produkt. Med den lille forskel, i forhold til de fleste andre ovne, der dog betyder uendeligt meget - En åben ovn - for selvfølgelig skal vi da kunne se flammerne og hyggen også selvom vi er på Glamping -erie.

Orland tent og Camp Stove specifikationer

Ovn/Specifikationer Orland Camp Stove
Vægt (kilo) 16
Mål (Længde x Brede x Højde i cm.) 35x25x40
Bageovn Ekstra udstyr
Bageovnens mål (Længde x Brede x Højde i cm.) 35x25x13
Materialer Ramme 3 mm. stål, låge 5 mm. stål.
Medfølger Ovn, sokkel, aksefang og håndtag
Ekstraudstyr Bageovn, skorsten sæt, skorsten løsdele, gevir håndtag, transportkasse til ovne og bæretaske til skorsten
Pris 3390,- for ovn (Camp Stove).

Der findes to versioner: Tent Stove og Camp Stove

Der findes to versioner af teltovnen. En stor og en lille. Til begge kan du købe ekstraudstyr og på begge kan du se bålet inde i brændeovnen. Tent stove (lille ovn) koster 6499,- og er til telte op til 7-8 personer. Orland Camp Stove kan snildt varme meget mere op.

orland camp stove ovn til telt

Nye 2015 modeller af Tent og Camp

Der er allerede nogle nye versioner på vej, der erstatter de gamle. Der er to opgraderinger og det er bredden på ovnene der bliver øget med 5 cm. Det lyder måske umiddelbart ikke af meget, men det vil betyde at du kan fyre endnu mere op i brændeovnen. Den anden opgradering er et nyt spjæld der bliver tilføjet, så ovnen nu har to. Det nye spjæld kommer til at sidde nede i bunden af ovnen (det gamle spjæld bliver, så der i alt nu er to). 

Historien og tanken bag Orland Living ovnene

Thomas Orland og familien har taget på Glampingferie i mange år. Camps er blevet etableret på flotte pladser og der er blevet investeret i meget grej. I 2012 besluttede familien at se på en brændeovn til de store bomuldstelte. Kravet var at den skulle være hyggelig og solid, men efter megen søgen, fandt de ikke nogen. Så var løsningen at Thomas selv måtte i gang og det kom der et fantastisk flot produkt ud af, som i dag sælges verden over.

Du kan læse hele historien og selv finde inspiration til en anderledes ferie med familien her... 

glamping telt ovn

Test af Orland Camp Stove

Det første indtryk er den flotte transportkasse ovnen kommer i. Flot rustikt design og robust lavet. Allerede her skriger det af lækkerhed. Det næste er Thomas, der er en skide hyggelig gut. Vi mødes i hans værksted i indre by. Det er en "garage" der er bygget om, så man føler man er ude i naturen. Der er en masse elementer her. Sten, træ stål... og der er en fed stemning. Thomas og jeg taler og taler og vi kunne have været blevet ved - det gør vi også efterfølgende hvor telefonsamtaler hurtigt tager 1-2 timer, men det er hyggeligt og det er som at være på tur.

Skorstenen ligger i en fed gammel taske og bageovnen skinner i garagelyset. Vi begynder at bærer tingene ud i min bil (en VW Polo) og jeg begynder at blive bekymret for pladsen. Ikke p.g.a ovnen, men det Asgard bomuldstelt fra Nordisk, jeg skal ud og hente hos Urban Outdoor. Det går nu fint og der er plads til meget meget mere i den lille bil.

Instalationen er ovnen går fint. Jeg prøver mig bare frem og det viser sig at være intuitivt. Låget fra transportkassen bruges som platform, ovenpå sættes benene og det står stabilt. I låget er fræset riller som benene passer ned i. Ovnen sættes oven på benene og bageovnen øverst. Så skal skorstenen sættes på og jeg er lidt nervøs for dette. Thomas har fortalt mig hvordan man sætter den op, men jeg er skide nervøs for teltet. Jeg har ikke lyst til at brænde hul i et kæmpe telt. Det går dog også rigtig let, så der var ingen grund til bekymring. Se videoen øverst i artiklen, hvordan skorstenen sættes op.

branede under ovn

Det tager lidt tid at få træk i skorstenen, men det er min fejl. Jeg har misforstået Thomas og lader lågen stå lidt åben, hvilket gør at røgen ryger ud i teltet og ikke ud af skorstenen. Ja ja, så har jeg dummet mig, så du kære læser, ikke behøver!

For satan hvor ser den bare fed ud den ovn. Som den står der ved siden af stolen med rensdyrskind, kunne man sidde og se på stenalder-tv (flammerne) hele weekenden. Hold op hvor giver det meget at man kan se flammerne. Ovnen bliver lige pludselig både hyggelig og praktisk. Tænk at noget så simpelt ikke er mere udbredt på teltovnemarkedet? Godt tænkt Thomas.
Detaljerne på ovnen er skide flotte. Håndtag i horn/gevir med en brændt logo på, det ser rigtig godt ud. Selve ovnen er også rigtig flot!

Hvis man ikke har bageovnen på, kan man lave mad oven på ovnen. Faktisk kan ovnen klare vægten fra en sten, større end du kan slæbe ind oven på den. Stenen kan du bruge når den er varm, til fodskammel eller tage med ned i soveposen eller under dynen, når du skal i seng.
I bageovnen kan du lave friskbagte boller om morgenen eller f.eks. lasagne om aftenen. Både madlavning oven på ovnen samt bageovnen kræver dog at du fyrer godt op i ovnen eller bruger en masse små pinge for virkelig at give varme.

ovn til telt med bageovn

Vi sidder 16 - 17 personer i et 20 m3 stort Asgard telt. Teltet bliver oplyst af ovnen samt en Primus easylight gaslanterne. Lyset er varmt og behageligt. Varmen fra ovnen gør at der er dejligt behageligt. Havde vi ikke været så nærrige med brænde, kunne vi sagtens fyre nok op til, vi alle kunne sidde i t-shirt, men det var der ingen grund til. Hyggen kan man ikke sætte en finger på og de sidste går først i seng tidligt næste morgen... 

Dommen

Der er kommet helt nye priser siden testen blev lavet (meget billigere!). Se dem her: https://spejdergear.dk/shop/orland-living-camp-5373p.html 

Der er ingen tvivl om at dette er ovnen, hvis du er til Glamping eller teltferie med familien. Hvis du er til den nok flotteste ovn på marked så har du fundet den her. Kort sagt - den er fed!

Prisen er høj på de to ovne. Sammenlignet med Helsport eller G-Stove ovnen er vi her i top klassen. Lad os angtage du skal i gang og købe udstyr:

Du skal have et bomuldstelt og alt efter hvor mange I er i familien findes der forskellige størrelser. Asgard fra Nordisk som vi brugte i videoen, står til ca. 5799,-, det er et 8-10 personers telt på 19,6 m2. Vi kunne sidde 17 personer i det, men det passer nok meget godt til 8-10 sovende.

Så skal du have ovn, skorsten og bageovn. Lad os sige ca. 10000,-

Man kan jo ligge på alm. liggeunderlag og bruge soveposer, men man kan selvfølgelig også slæbe drømmesenge eller Therm a rest LuxuryLite feltmadras for at højne komforten. Vi har altså en div. post der er svært at sætte, men lad os tage en ca. pris pr. person: Liggeunderlag med høj komfort 1500,- , sovepose 2000,- og div. (personligt udstyr) 2000,-: i alt 5500,-

Du sidder måske allerede og sveder, for I er jo 4 i familien. For at komme i gang er regnestykket altså ca. 38000,- (dette hvis I ikke ejer et stykke grej fra start).

Det er en høj pris, men ikke hvis man sammenligner med andre rejseformer: Tager I 14 dage sydpå 4 personer, hvad blev prisen så sidst? Alene fly og hotel er vel i hvert fald 20000,- dertil kommer mad og oplevelse 20000,- i alt 40000,- Når I kommer hjem har I den gode oplevelse samt en pikant solskoldning og en brug ferie til salg. Når I kommer hjem fra en glamping ferie har I stadig alt udstyret og I kan tage af ated allerede næstkommende weekend hvor I har fri.
Sammenlignet med sommerhus eller campingvogn, er regnestykket over 100000,- for at komme i gang. 

Husk at ovnen ikke kun er til telte, men at du også kan bruge den året rundt, til at lave mad på i haven. Om sommeren bruger du den til teressevarmer og hygge, når aftenen falder på. 

Læs også

 G-Stove lavvu ovn  Rensdyr fitness
 Stanley Coffee System
 lavvu ovn g stove  ren indrivning i lapland  stanley kaffe presser

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.