outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Billige og gode bålgryder og pander

Vi har fokus på båludstyr det næste stykke tid. Det har vi af mange grunde, men mest fordi bål og mad bare er skide hyggeligt. Vi har derfor testet en masse båludstyr, gryder, jern, treben og meget mere, der måske kan inspirere dig fra din baghave og ud i naturen.

Vi starter med det billigste sæt, der også er en sjov historie bag og så krævede det lidt research at komme i gang med - og så er det fra IKEA og hedder Duktig.

billigt baaludstyr med baalgryde og pande

Bålgryder fra IKEA

Du læste rigtigt! IKEA! Mandens værste fjende næst efter svigermor. Der er ikke noget værre end at vade runde i labyrinter af crap og se indkøbskurven blive fyldt op af ligegyldige nipsting, der ligegyldigt hvad, kommer til at koste en formue, trods ulæselige navne og underligt billige priser.

Men... Nogle gange burde man måske tage outdoorvennerne med derud. Starte med en overnatning tæt på de blå/gule klodser, så man rigtig stinker af vildmark og bål når man kommer ind. Sørg for at have Stanley Coffee System med, så du aldrig går ned på mad eller kaffe. Kig jer så omkring! Måske er der faktisk gode billige ting i gemmerne.

Gevinsten Duktig

Når det hele ser mest sort ud, kommer man til børneafdelingen, men fortvivl ej, her er der faktisk lidt guld at finde. Navnet er Duktig (Dygtig?) og er en serie af børneting. I serien finder du blandt andet 1 bålgryde, 1 låg til gryden, 1 bålpande, 1 bålwok og 1 si/blanceringsindsats til 79,-.

Du læste rigtig igen - du får det hele for sølle 79 danske kroner.

Duktig 5 dele

IKEA Duktig Specifikationer
Materialer Rustfrit stål
Vægt gryde og pande 190 g.
Vægt hele sættet 399 g.
Pris 79,-

ikea dugtig grydesaet til baal

Test af Duktig til bålbrug

På IKEAs hjemmeside står der kun at det er til leg. Derfor måtte jeg skrive sammen med en IKEA medarbejder, der ærligt svarede at de ikke selv havde testet gryderne over bål, men at gryderne dog var sikre til madlavning (altså ikke frigiver giftige stoffer). Hun ville dog gøre opmærksom på at IKEA ikke ville erstatte min datters Duktig sæt, hvis det gik i stykker i flammerne. Bevares, den risiko tager jeg så på mine skuldre og ofre de 79 kr. selv, for fælleskabets bedre.

Jeg skulle alligevel ud at hygge med bålmad. Jeg havde lidt spontant inviteret nogle Outsitebrugere samt lagt en åben invitation på Facebookgruppen "For os der bruger shelter" (kender du ikke gruppen så kig forbi - den er virkelig hyggelig). Det samlede 12 personer og jeg havde heldigvis gryder, potter og pander nok.

Jeg tog kun gryden og panden med. Min tanke var at lave beaked beans og spejæg i dem til morgenmad, men Jacob havde også en idé. Han havde taget dej med, da jeg havde skrevet om en reflektorovn jeg ville tage med og han ville gerne prøve den og se om den virkelig duede til noget.

mindste baalgryde og pande til vandring og baalhygge

Vi begyndte på maden og satte samtidig ovnen op, lagde noget dej i gryden og satte den forsigtigt ind. Indtil videre gik det godt. Man skal rotere dejen et par gange og når den har fået en gylden farve, kan man tage dejen ud og vende den, så bunden også får lidt varme. Det gik rigtig godt og brødet smagte rigtig godt, så panden er indtil videre godkendt.

Efter en aften med god hygge, lagde nogle sig i køjen (tidligt på morgenen), andre i shelters på Tadre Mølle.

Om morgenen skulle sættet så på bålet og stå sin sidste test. Baked beans kom i gryden og et æg blev slået ud i panden. Gryden passer perfekt til en dåse bønner og panden passer genialt til et æg. Det gik hurtigt og let og gryden og panden fik pæn patina fra bålet.

Det perfekte enkeltmands bålsæt

Min datter var dog lidt bekymret for sættets stand, så jeg måtte berolige hende med at hun nok skulle få et nyt, hvis jeg ikke kunne få sættet rent igen.

dugtig baalsaet i rustfrit staal

Det gik også let og i dag ser sættet sådan ud (selv klistermærket overlevede...) og er kommet tilbage i min datters Duktig køkken. Der bliver det nok ikke længe for faderen skal helt sikkert have sættet med ud en anden gang.

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor der ikke er et "outdoorsæt" i denne størrelse. Det er som om båludstyr skal være store, tunge ting. Sættet med pande og gryde vejer ikke mere end 190 g. og du vil endda kunne bruge det over gas også. På vandreturen kan du altså have dette sæt med. Det fylder ikke meget og du kan opbevarer æg, krydderier osv. inde i gryden.

 Stoevle 5

Dette sæt får 5 ud af 5, da pris, anvendelse og kvalitet er perfekt. Køb sættet i IKEA her... eller lån det hos dit barn.

Test af andre ting nævnt i artiklen og på billeder kommer snart. Alt båludstyr er venligst udlånt af www.spejdergear.dk og www.primus.se samt min datter.

Se også:

 Slik på vandretur  Fjällräven Akka View  Holster Hage shelter
  slik paa vandretur   fjaellraeven akka view   holster hage shelterplads

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Kort & Kompaskursus

  Kursus i vandring

Kort & Kompaskursus

- Intro til kort
- Kortlæring
- Skala, symboler, koordinater
- Målestoksforhold
- Vurder afstand på kort
- Praktiske øvelser
- Vandrehastighed og timing
- Og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.