outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

En kniv er i de rette hænder et værktøj med utallige muligheder.
Det samme gælder for et stykke stål i smedjen hos en kompetent smed. Dette var begyndelsen for den kniv, som Snowflake smithery har produceret. Alle knive, der kommer ud af dette værksted, er unikke. Ægte dansk håndværk!

snowflake smithery vikingekniv

 

En knivs vigtigste del er knivbladet, og her er valget af stål udgangspunktet for, hvordan kniven præsterer. Kniven, som jeg har haft til test, har et knivblad af fjederstål med et højt kulstofindhold. Det giver knivbladet nogle klare karakteristika. Man vælger stål med meget kulstof for, at knivsæggen skal være let at få skarp. Men når der meget kulstof i stålet, er det også modtageligt overfor rust, så du man give det lidt olie ind imellem. Når det er sagt, rummer fjederstålet brugt som ildstål den klare fordel, at det let giver store gnister. dansk haandlavet kniv

Kniven til test har en enkel og klassisk form, der henter sin inspiration fra vikingernes knive og sværd. Den har et slankt men kraftigt knivblad, som er skæftet med sort ibenholt, black locust burl-træ og indlæg i sølv. Det skaber et værktøj. som både er en nydelse for øjnene og for de hænder, som skal bruge kniven. Med kniven følger en håndsyet skede med bælteløkke, som er hængt i skeden med en D-ring. Dette er med til at give en god bevægelsesfrihed selv med knivens længde.

dansk produceret kniv

Ved at købe en håndsmedet kniv får man et unikt stykke værktøj. Der er flere forskellige danske knivmagere, hver med sin egen stil og kendetegn. Det er værd at søge lidt og finde en håndværker, som afspejler det, du er på jagt efter. Ofte vil du kunne tage direkte kontakt og være med til at skabe et design som du ønsker, eller finde en kniv i knivmagerens kollektion, som passer dig. 


Nogle vil måske indvende, at en kniv fra et byggemarked med plasthåndtag, skede og rustfrit knivblad er helt fint. Funktionsmæssigt er det for så vidt også sandt, men oplevelsen af at sidde og snitte ved bålets skær med en unik kniv, der er formet af smedens hammer, er bare anderledes.

snowflake smithery kniv

Det er måske ikke rationelt, men meget af friluftslivet handler om følelser og oplevelser. Dette er en oplevelse og en følelse. Og en håndsmedet kniv er fyldt med følelse og vil følge ejeren gennem tykt og tyndt.

Drømmer du om en håndsmedet kniv af en dansk smed? Så kontakt Nichlas Henriksen - manden bag Snowflake smithery på hans facebookside : https://www.facebook.com/nph1234/
Eller Instagram https://www.instagram.com/snowflake_smithery/

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.