outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Mål temperatur på tur - Thermodo Premium

En ny tendens blev spottet ved at folk tog flere og flere temperaturmålere med på vandreture. Alt fra Køleskabstermometre til laser. Thermodo gør det dog meget lettere og mere præcist og så fylder termometret ingenting. Thermodo har tilhørende App hvor du kan logge dine målinger.

Log temperaturen hele natten og se hvor koldt eller varmt det har været.

thermodo

Thermodo

 Thermodo er en lille dims med store kræfter. Du kan måle alt hvad du behøver på en tur og du kan endda købe et forlænger kabel og måle temperaturen i vand (med spidsen - ikke hele dimsen og kablet).

Måleenhed Thermodo Premium
Vægt 7 gram
Størrelse 36,5 x 8,90 mm.
Materialer Aluminium (fås også i plast).
Præsission +- 0,2 C.
Kan måle fra/til -40 til +125 C.
Bedst mellem -20 til +50 C.
Pris ca. 264 kr. (Plast: pt. udsolgt)

Med en så lav vægt og fylde, kan alle med interesse i temperaturmåling være med. Du skal dog have din mobil med, for det kræver Thermodos app for at kunne måle.

Test af Thermodo 

Som du kan se i videoen fik jeg kaffen galt i halsen da Thermodo svarede på min mail. Jeg fik ganske hurtigt Thermodo Premium med posten og gik i gang med det samme. 

Jeg hentede App'en og satte Thermodo til. Det virkede dog ikke, men hvis jeg havde læst (ja ja, jeg glemmer det altid) brugsanvisningen, så står der også at man skal genstarte. Efter at have genstartet virkede alt fint - og det har det gjort lige siden.

En ting jeg hurtigt faldt for, er den Globale deling af Thermodos. Det er ret sjovt at se hvem der er online lige nu. Man kan trykke sig ned i den mindste flække og se hvor varmt eller koldt der er der lige nu. Givet at de selvfølgelig har en Thermodo og deler deres information.

temperaturmaaling

Efter nogle hjemmemålinger, skulle jeg på vintertur og her kunne Thermodo vise sig at være ret sjov. Jeg skulle teste en Nordisk Oscar -20 sovepose og selvom man kan se temperaturen på f.eks. smhi.se, så er det ikke helt præcist. Derfor kunne jeg med sikkerhed sige  hvor koldt det havde været, lige der hvor jeg lå. På den måde kunne jeg også bekræfte at de få minusgrader vi havde på turen, ikke var et problem for soveposen.

Jeg målte i næsten 4 timer og vi gik ret pludseligt fra plus til minusgrader. Vi vågnede til sne og kulde og Thermodo viste at vi havde haft -6,4 om natten.

Siden da har jeg brugt Thermodo på mange ture og app'en og Thermodo spiller virkeligt godt sammen. Jeg har ikke oplever problemet med at connecte, app er ikke crashet, det hele spiller 100%. Det eneste jeg har oplevet er at de globale visninger ikke virkede nogle timer.

Batteritid

Det er ret vigtigt for mig at Thermodo og app'en ikke sluger alt for meget batteri. Jeg vil ikke ofre 100% batteri på en måling i løbet af natten. Når jeg er på tur, har jeg altid mobilen med og jeg bruger den til forskellige ting.

temperatur logger

Jeg testede Thermodo, ved at lade den ligge i ca. 9 timer og måle. Batteriet gik fra 100% til 83% ved normalt brug. Det er ret blæret! Det vil sige at Thermodo ikke sluger noget som helst på din mobil. Lad den derfor roligt ligge i baggrunden og måle.

Dommen 

Den er let, fylder intet og gør det der står på pakken - samt mere til. Alt spiller utroligt godt og den sluger ikke batteri. Det eneste kritikpunkt er en fejl 40, hvor man glemmer at tage Thermodo ud, hvis man besvarer et opkald. Mobilen tror jo der sidder en mikrofon i jackstikket, så derfor kommer der ingen lyd ud fra dig...

 Stoevle 5

Thermodo og app'en får 4,9 støvler. Den sidste 0,1 er for den liiidt høje pris. Men man kan jo købe Thermodo Black og spare lidt penge.

thermodo black og thermodo premium

Hvorfor måle temperatur på tur?

Skal du måle temperaturen på din vandretur, kanotur eller sheltertur f.eks., så er det ret sjovt at få den præcise måling. Du kan selvfølgelig tage et køleskabstermometer med, men så skal du sætte vækkeuret og stå op i løbet af natten og føre til logbog. 

"Puuuh det var koldt i nat!", men var det egenligt det? Var det måske din sovepose der ikke er perfekt til shelterture, da den ikke er vindtæt eller måske dit liggeunderlag der har for lav R-Værdi? Måske var det meget fugtigt og dunene i din sovepose var klasket sammen? 

Jeg synes det er spændende at kunne se præcist hvor varmt eller koldt det har været. På den måde kan jeg klantre producenterne, hvis de overdriver komforttemperaturen på en sovepose eller liggeunderlag - eller mig selv for at have taget for lidt tøj på.

Mere info

Du kan se meget mere om Thermodo her: http://thermodo.com/

Hent Thermodo app'en til iOS her: https://itunes.apple.com/dk/app/thermodo/id739181884?mt=8

Hent Thermodo app'en til Android her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.robocatapps.thermodo&hl=da

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hængekøjekursus

  hængekøjekursus

Hængekøjekursus

- Lån gratis køjer at sove i
- Suspensions (opsætningssystemer)
- Under quilts
- Tarps
- Gennemgang af 20 forskellige køjer
- 2 instruktører

Klik her og læs meget mere...

Vandretur på Island

  Kursus i vandring

Vandretur på Island med guide

Island og Laugavegur er en oplevelse du ikke vil gå glip af.
Vi vandrer fra Skogár hvor vi skal se et fantastisk vandfald
(og 10 mere efterfølgende), for derefter at ende mellem 
eyjafjallajökull og Katla vulkanerne, hvor vi overnatter.

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter rabat i bushcraftbutikken leave no trace proud partner 2020

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.